Gość: linka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:22 zrobiłam sobie dziś badanie moczu. okazało się, że znaleziono w nim leukocyty. mam stan zapalny gardła, powiedziano mi, że być może dlatego. jaka może być inna przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: leukocyty w moczu IP: *.acn.waw.pl 12.02.07, 16:15 podwyższony poziom leukocytów świadczy o jakimś stanie zapalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: leukocyty w moczu IP: *.range217-43.btcentralplus.com 12.02.07, 17:01 Mogą świadczyć o tym, że mocz został źle pobrany do badania, albo np. o zakażeniu układu moczowego (zwykle obecne są także bakterie, może być ślad białka, krwinki czerwone). Raczej nie ma to nic wspólnego z zapaleniem gardłą. Wymaga powtórzenia po dokładnym podmyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: leukocyty w moczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 17:15 no w zeszłym tygodniu też robiłam badania moczu. i wyszły mi liczne bakterie i nablonki, ale dlatego, że sie nie podmyłam. dziś się podmyłam i bakterii już nie było, tylko te leukocyty. a mocz zrobiłam bo boli mnie ostatnio dół pleców. nie nerki, niżej, ale stwierdziłam, zrobię, co mi szkodzi. tak bardziej przy krzyżach mnie boli. to może mieć jakiś związek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: leukocyty w moczu IP: *.range217-43.btcentralplus.com 12.02.07, 17:29 Może. Powinnaś udać się z tymi wynikami do swojego lekarza, żeby zdecydował czy wymaga to dodatkowych badań. Odpowiedz Link Zgłoś