Dodaj do ulubionych

BULIMIA A CIĄŻA

19.04.03, 22:02
witam.
Mam pytanie - jaki wplyw na ciążę ma bulimia matki? Bardzo proszę o
odpowiedź, albowiem problem ten dotyczy mnie osobiście. Nigdzie nie mogę
znaleźć odpowiedzi na ten, jak myślę, poważny problem.
Pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • an_ni Re: BULIMIA A CIĄŻA 22.04.03, 16:18
      jesli zwracasz to co jesz, to nie dostarczasz swojemu organizmowi potrzebnych
      skladnikow a wiec i nienarodzonemu dziecku tez nie.
      a czy pytasz o mozliwosc zajscia w ciaze czy zagrozenia dla dziecka ?? nie
      jestem lekarzem i nie podam ci dokladnie, jakie moga byc problemy z rozwojem
      dziecka, ale na zdrowy rozum niewatpliwie takie sa.
    • monika.antepowicz Re: BULIMIA A CIĄŻA 23.04.03, 12:14
      Ma- bo z zaburzeniem tym zwiazane są zaburzenia elektrolitowe i powazne ryzyko
      osteoporozy dla matki. Tak wiec wskazane zajscie w ciaze raczej w okresie
      remisji objawów tym badziej, ze z ciazą zwiazane też są objawy takie jak
      nudniości i wymioty
      • romciowa Re: BULIMIA A CIĄŻA 24.04.03, 21:25
        Pani Doktor,
        dziekuję za odpowiedź.
        Chcialabym coś jeszcze dodać. Otóz obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży. Udało mi
        się w nią zajść, po półtorarocznym braku miesiączki i leczeniu HTZ. Wcześniej
        leczyłam się rownież psychiatrycznie (leki) i mialam spotkania z psychologiem.
        Dziecko rozwija się prawidłowo (tzn. tak twierdzi moj ginekolog), moje wyniki
        są w normie. Mimo tego wszystkiego ciągle walczę z bulimią. Wywołuję wymioty
        raz na kilka dni (przed ciązą i na jej początku normą bylo kilka razy dziennie)
        i choć potem mam straszne wyrzuty sumienia, jest to silniejsze ode mnie.
        I tu mam pytania - czy taka postać mojej choroby będzie miala wplyw na moje
        dziecko w życiu prenatalnym lub po urodzeniu? O siebie martwię się mniej.
        Z góry dziekuję za jeszcze jedną odpowiedz.
        Pozdrawiam
        Romciowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka