Dodaj do ulubionych

wypalanie nadzerki - czy boli????

IP: *.*.*.* 22.11.01, 18:32
za dwa tygodnie mam miec zabieg wypalenia nadzerki, bardzo sie boje, podobno
nie boli, ale jak jest naprawde??? dwoch niezaleznie lekarzy proponowalo mi
wypalanie twierdzac, ze wymrazanie się mniej kontroluje, czy to prawda? prosze
o doświadczenie w tej sprawie. pozdrawiamsmile))
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: wypalanie nadzerki - czy boli???? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 18:54
      Nie bój się tego zabiegu, ja zwlekałam kilka lat, zanim się zdecydowałam. U
      mnie lekarz przed zabiegiem psiknął lekarstwo i samo wypalanie mnie nie bolało.
      Jedyny ból jaki czułam był podobny do bólu miesiączkowego, lekarz stwierdział,
      ze to z powodu rozszerzenia. Naprawde nie ma się czego bac . Jedny nieprzyjemne
      odczucie to zapach swętlizny... ale da się wytrzymać. Strach ma wielkie oczy,
      więc nic się nie bój.
      • Gość: eps Re: wypalanie nadzerki - czy boli???? IP: 213.25.190.* 23.11.01, 08:33
        Nie masz się czago bać. Ja miałam niedawno wypalaną nadżerkę. Nie wiem jaka
        metodą ginekolog chce Ci ją usunąć, ale ja miałam usuniętą chemicznie. Zabieg
        jak i jakiś tydzień po zabiegu będziesz miała lekkie bóle w podbrzuszu (coś na
        kształt bóli miesiączkowych).
    • Gość: monia Re: wypalanie nadzerki - czy boli???? IP: *.mcnet.pl 23.11.01, 09:54
      jesli masz taka mozliwosc, zdecyduj sie jednak na wymrazanie. fakt, ze jest byc
      moze mniej skuteczne, ale takze mniej inwazyjne. zastanow sie. a i wypalanie i
      wymrazanie bardziej pobolewaja niz bola. po obu dochodzi sie do siebie przez
      kilka tygodni.
    • Gość: Majka Re: wypalanie nadzerki - czy boli???? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 11:43
      Ja nie miałam, choć to przede mną. W szpitalu, w którym się leczę, kobiety
      dostają krótką narkozę. Po 10 min budzą się i po wszystkim. Następnego dnia idą
      do domu i każda mówi,że niepotrzebnie się bała. Ostatnio coraz częściej ten
      zabieg robią laserem i podobno tak jest najlepiej i najszybciej. Trzeba tylko
      poszukać lekarza, który takim sprzętem dysponuje. Powodzenia M
    • Gość: orka Laserem nie boli IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 16:01
      jedynie trochę śmierdzi ( taki zapach palonego białka) cała operacja trwa 10
      min. Nic się nie bój.
      • Gość: Monia II Re: Laserem nie boli IP: 10.0.127.* 23.11.01, 16:24
        Potwierdzam wszytsko to co napisały moje przedmówczynie.
        Miałam ten zabieg dwa razy i za każdym razem nic nie bolało.
    • monika.antepowicz Re: wypalanie nadzerki - czy boli???? 24.11.01, 18:35
      Jest to nieprzyjemne, czasem nawet troszke boli, a po zabiegu przez miesiąć
      wypływa surowicza wydzielina i oddziela się strup.Nie można wtedy współżyć ani
      korzystac z basenu.MA
      • Gość: anna Re: wypalanie nadzerki - czy boli???? IP: *.*.*.* 26.11.01, 15:12
        Ogromne dzieki za informacje i słowa otuchy, prawde powiedziawszy troche
        odetchnelam z ulga, ale wszystko przede mna, dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka