Dodaj do ulubionych

pomóżcie prosze-uciązliwe bóle

IP: *.ghnet.pl 21.02.07, 22:37
Dziewczęta drogie pomózcie prosze , moze ktoras z wa wie jak zmiejszyc bóle
przy miesiączce w dole brzucha rzecz jasna oraz w okolicah krzyża i nerek,
plecy ogolnie rzecz biorąc??
Zawsze sa one silne, biore leki przeciwbólowe ale czuje ze nie moge tez z tym
przesadzac, poza tym to nie jest ból brzucha tylko uczucie skurczu, ktory w
pierwszym dniu uniemozliwia mi nawet swobodne poruszanie sie
ból po lekach mija, skurcz pozostajesad((
nie biore i nie bralam hormonow, miesiączki mam obfite, ale regulane dośc,
kupilam zioła ktore maja pomoc ale trzeba je pic 2-3 dni przed miesiączka, ale
czasem zdarzy sie "luka" parodniowa tak jak ostatnio 4 dni spoznienia i nie
czulam zadnej ulgi
robilam badania, cytologia i usg , wiec co to moze byc??
trudno przeciez brac na 3-4 dni zwolnienie z zycia co miesiącsmile
pisze do Was teraz taka obolałasad
aha, nospa tez nie dziala, moze znacie jakies leki rozkurczowe bez recepty
albo swoje skuteczne sposoby??
pozdrawiam i dziekuje za wszelkie rady <równiez wsparcie psychiczne tych ktore
wiedza o czym mówięsmile
jest to na tylko dotkliwe ze pare razy zemdlałam od tego uporczywego "bólu"....
obolała Paniusiasmile
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 22:41
      skorzystaj z wyszukiwarki, bolesne miesiączki zostaly dokladnie omówione wielokroć
      • Gość: Paniusia Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle IP: *.ghnet.pl 21.02.07, 22:44
        tak wiem, troszkę chaotycznie napisałam bez zastanowienia
        ale jakoś myśle, ze nie jest taki typowy ból jak bywa
        bo prciez jakos te dziewczyny funkcjonuja całe miesiące a chodze taka pokurczona
        moze to troszke smiesznie brzmi ale dokucza cholerstwo juz wiele miesięcy
        dziekuje
        Paniusia
    • Gość: Paniusia Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle IP: *.ghnet.pl 22.02.07, 21:01
      czy naprawde żadna z Was nie potrafi mi pomóc?
      moze jedak któras z Was boryka sie z takim problemem,,,,
      pozdrawiam
      Paniusia
      • cza_arna Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle 22.02.07, 21:11
        Ja miałam kiedyś podobnie, jak zaczynała się miesiączka to nic na nią nie
        pomagało, żadne środki p.bólowe, rozkuroczwe, do tego dochodziły migrenowe bóle
        głowy, wymioty. Było to na tyle dokuczliwe że pierwszego dnia mogłam tylko
        pomarzyć o wyjściu z domu (np. do szkoły czy na zajęcia), kolejne dni już były
        na tyle "ok", że przynajmniej działały środki p.bólowe i jakoś względnie dało
        się funkcjonować. Podobnie jak Ty miałam robione różne badania i nic nie wyszło,
        okazało się że niby taka "moja natura". Postanowiłam zacząć brać tabletki
        antykoncepcyjne (gdy po raz "enty" zawaliłam ważny egzamin i czy jakąś ważna
        sprawę, zawsze miałam takie "szczęście" że okres dostwałam własnie w ten dzień w
        który nie powinnam). I tak już je biorę parę ładnych lat (próbowałam kiedyś je
        odstawiać ale problem powrócił) i nie narzekam, wręcz jestem bardzo zadowolona,
        bo miesiączki przechodzę praktycznie bezboleśnie,terminowo, co najważniejsze
        mogę podczas ich trwania normalnie funkcjonować, co kiedyś było nie do pomyślenia.
        Moim sposobem walki z bólem miesiączkowym były tabletki antykonc. Polecam:]
        Pozdrawiam :]
        • Gość: Paniusia Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle IP: *.ghnet.pl 22.02.07, 23:56
          dziekiza pomocsmile
          taletki kiedys bralam, zreszta głownie na torbiel w piersi, ale enzymy wątrobowe
          zbyt wysokie spowodowałt ze musialam odstawić, czulam wtedy ulge, niewielka ale
          zawsze
          moze za krótko bralam tabletki, nie wiem...
          pozdrawiam
          Paniusia
    • kutynek Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle 25.02.07, 15:41
      witwm.przed urodzeniem dziecka mialam podobne problemy z
      okresami,bole,wymioty,biegunka czasami goraczka,nic nie pomagalo jedynie
      tabletki anty.potem jednak zdecydowalam sie na dziecko wiec tabletki musialam
      odstawic i dolegliwosci wrocily na nowo.dlugo meczylam sie chodzilam po
      ginekologach po czym jeden z ginekologow skierowal mnie na banie hormonow i
      okazalo sie ze moje hormony niezle szalaly,takze proponuje banie hormonow lub
      zajscie w ciaze,dzis nie mam juz tych problemow .powodzenia
      • ewamarchewa Re: pomóżcie prosze-uciązliwe bóle 25.02.07, 15:48
        Mi również nic nie pomaga, chwilami potrafię prawie zemdleć, zbiera mi się na wymioty. Niby wg lekarzy nic mi nie jest, ale to jest straszne. Okres trwa 7 dni i wszystkie siedem boli tak samo. Heh, trzeba żyć dalej, ale chwilai ten ból jest tak silny, że już bym wolała umrzeć, bo wreszcie to wszystko by się skończyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka