Dodaj do ulubionych

pieczenie sromu

25.04.03, 16:05
Pani Doktor przez 9 miesiecy leczylam bakterie, teraz posiew jest ujemny ale
pieczenie sromu pozostalo, nie pomagaja zadne masci ,globulki, tantum
rosa.Nie jest to tez alergia. Czasami pojawia sie zaczerwienienie , w badaniu
gin. wszystko jest w porzadku,nie mam grzybicy ,chlamydii. Jaka choroba moze
sie tak objawiac , czy jest np. sens isc do dermatologa, jakie badania Pani
Doktor by jeszcze zalecila?
Obserwuj wątek
    • becka2 Re: pieczenie sromu 25.04.03, 16:58
      witaj. byłam w podobnej sytuacji, wyleczyłam sobie, co było do wyleczenia a
      piekło dalej. przestało tak bardzo dokuczać, bo co i raz aplikuję sobie
      lactovaginal, by utrzymać pożądaną florę bakteryjną oraz (radę wyczytałam w
      jakimś babskim pisemku) używam na codzień żelu Feminium, KY - przy każdej
      wizycie w toalecie, itp. jestem teraz na 100 procent przekonana, że niewłaściwy
      odczyn w pochwie (dlatego potrzebny Lactovaginal) i nadmierna suchość (dlatego
      przydaje się żel) nie dość, że powoduje olbrzymi dyskomfort, to jeszcze
      przyczynia się do łapania wszelkiego rodzaju stanów zapalnych. bo mnie OD
      PÓŁTORA MIESIĄCA nie trafiło żadne zapalenie! (czyli od początku
      lactovaginalowania się i żelowania). a mówię wam, że jak dla mnie, to jest
      sukces niesamowity. zwłaszcza, że odrabiałam "zaległości" łóżkowe, które
      narosły przez te parę miesięcy, kiedy się leczyłam i leczyłam i leczyłam i
      leczyłam... wink))))))) spróbuj, może pomoże. lactovaginal ostatnio staniał
      niesamowicie, a ten żel Feminium też kosztuje kilkanaście złotych.
      • agnieszkas2 Re: pieczenie sromu 25.04.03, 17:22
        dziekuje ,sprobuje z tym lactovaginolem i zelem , tego jeszcze nie
        przerabialamsmile, jest to okropnie uciazliwe zwlaszcza ze zaczelismy starania o
        dziecko odlozone po poronieniu przez te bakterie.
        • becka2 Re: pieczenie sromu 25.04.03, 17:37
          powodzenia, powodzenia i szybkiego rozmnożenia. (trochę kulawy ten wierszyk,
          ale łykend blisko i głupawki dostaję smile)))))
        • agnieszkas2 Re: pieczenie sromu 26.04.03, 11:45
          Dziewczyny powiedzcie prosze czy was piecze w srodku w pochwie czy na zewnatrz,
          mnie pieka wargi sromowe na zewnatrz , w srodku jest ok. ale mam nadzieje ze
          ten lactovaginal i zel pomoga .
      • carmella Re: pieczenie sromu 26.04.03, 11:29
        ja stosuje dokladnie to co ty!! zelu sporadycznie, ale jak tylko poczuje jakies
        male swedzenie od razu przez 3-5 dni lactovaginal i jeszcze masc (nie pamietam
        nazwy, ale lekarz mi ja przepisal gdy mialam zapalenie)
        mija
        • barnaba1 Re: pieczenie sromu 26.04.03, 14:54
          A ja zmienilam lekarza .Jeden nie widzi drugi widzi.I bakterie i "poczatkujace"
          grzybki.Po dwoch pierszych globulkach komfortowo sie czuje.B
          • goossia Re: pieczenie sromu 26.04.03, 23:00
            Ja tez nie mialam pojecia, czym to jest spowodowane i zrobilam wszystkie
            mozliwe badania. Wyszly ok, a mnie dalej swedzialo i pieklo. Nagle przestalo, a
            po miesiacu wrocilo. Przeanalizowalam zachowanie i diete i odkrylam - wkladki
            higieniczne! Kiedy mi ich zabraklo, zaczely sie klopoty. W tej chwili mam ich
            duzy zapas(hypoalergicznych) i jest fantastycznie. Pozdrawiam!!!
    • asia.tomek Re: pieczenie sromu 27.04.03, 11:08
      Mi też coś podobnego się przytrafiło. Badania wyszły ok, żadnych bakterii,
      grzybów itp. Lekarz zasugerował, że to może uczulenie na proszek do prania lub
      płyn do higieny intymnej. Proszek zmieniłam na płatki (takie dla niemowląt, do
      prania pieluszek a potem na proszek Jelp) a płyn intymny na przegotowaną wodę.
      Stosowałam też Clotrimazol maść - do kupienia w aptece bez rezepty. Wszystko
      minęło po kilku dniach. może poprostu jesteś wrażliwa na środki chemiczne?
      Pozdrawiam
    • jane24 Re: pieczenie sromu 27.04.03, 14:28
      Ciesze sie, ze ten temat zostal poruszony.

A czy nie orientujecie sie moze albo ktoras z Was cos takiego wlasnie przezyla -
      czy takie UCZUCIE SUCHOSCI, a co za tym idzie - pojawiajacy sie i znikajacy
      swiad, jakby ucisk (wlasnie wargi sromowe, a nie w pochwie)- moga byc
      rezultatem doustnej antykoncepcji hormonalnej?

Bardzo prosze o odpowiedz, jezeli ktoras z Was cos takiego przezyla lub moze
      wiedziec na ten temat. Dziekuje z gory i wiosennie pozdrawiam.
      • agnieszkas2 Re: pieczenie sromu 28.04.03, 10:42
        jane24 u mnie jest to tez takie uczucie ucisku tylko nie umialam tego nazwac.Ja
        nie stosuje zadnej antykoncepcji ,gumki tylko po poronieniu, bo staramy sie o
        dziecko. Piszecie np ze to minelo po kilku dniach , u mnie to trwa od kwietnia
        2002 tylko dopoki byly bakterie to pieklo rowniez w srodku.Juz nie mam pomyslow
        co stosowac.
        • jane24 Re: pieczenie sromu 28.04.03, 12:37
          Droga Agnieszkas2 - dla mnie najgorsze jest to uczucie ucisku. Caly dyskomfort
          doprowadza mnie do rozstroju nerwowego. Ale - to moze zamiast zameczac Ciebie i
          innych swoimi objawami, podziele sie tym, co jeszcze sama gdzies znalazlam.

Jedna rzecz to taki artykulik - o najczestszych dolegliwosciach kobiecych
          (warto zajrzec, choc podejrzewam, ze dawno sie stosujesz do wielu jego rad, nie
          mowiac o tym, ze wykluczylas juz niektore z dolegliwosci opisywanych przez
          autorow):
          www.resmedica.pl/ffxraport100.html

O bielactwie i zaniku o ktorych pisze Pani Doktor (dodatkowo jeszcze o liszaju -
          tak, jak podczas alergii, grzybic i bakterii - jednym z objawow jest
          swiad!!!) - tez kiedys znalazlam jakies artykuly - linkow nie zachowalam (ale w
          pierwszej lepszej wyszukiwarce wystarczy wpisac 'swiad sromu' - naprawde wiele
          rzeczy wyskakuje). Zapamietalam jednak, ze problemy te dotycza glownie osob po
          przekwitaniu.

Pozdrawiam Cie i obysmy sie jak najszybciej calkowicie wyleczyly!!! Przy okazji
          zycze powodzenia w staraniach o potomka! smile
    • monika.antepowicz Re: pieczenie sromu 28.04.03, 11:19
      Jeśli śluzówka sromu jest bardzo blada , poza tym ma Pani skłonność do
      bielactwa to moze byc objaw takzwanych zmian zanikoweych na sromie- w takierj
      sytuacji zaleca sie smarowanie preparatami zawierającymiestrogeny
      • anula1977 Re: pieczenie sromu 03.05.03, 09:36
        hm,
        czulam sie juz osamotniona w moich dolegliwosciach, a tu taki watek.
        ja mam podobnie, pieczenie i suchosc jak tarka. tak w sytuacjach "codziennych",
        bo przy kochaniu sie jest full poslizg i tak dalej smile
        pomyslalam, ze to moze od prezerwatyw?
        mam to od jakichs 2 miesiecy. przeszkadza w ciagu dnia i zajmuje mysli.
        gi zbanalizowal sytuacje twierdzac- aaaa, moze i do konca zycia bedzie pani
        miala pieczenie,..
        robilam badania, nie ma grzybow ani niczego innego.
        zobacze ten laktowaginal, moze pomoze.
        pozdrawiam Was wszystkie,
        a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka