Dodaj do ulubionych

w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli

18.03.07, 12:32
W poniedziałek byłam u wyrwania górnej piątki, wyrwał, coś chyba jeszcze zostało bo chwilę podłubał i powiercił, wszystko poszło szybko ok 5 minut, myślałam, że będę miała spokój ale do dzisiaj mnie boli i biorę tabletki, jak patrzę to wydaje mi się, że są tam resztki zęba, płuczę rumiankiem i szałwią. Czy ból przejdzie czy iść w przyszłym tygodniu do lekarza który rwał?

Obserwuj wątek
    • l.e.a Re: w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli 18.03.07, 12:36
      Powinnaś oczywiście iść do dentysty, który dodatkowo powinien Ci zrobić RTG
    • ykke Re: w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli 18.03.07, 12:55
      Idz i to jutro. Miejsce po piatce nie powinno boleć tak długo. No, chyba ze
      masz wysoką wrazliwośc na ból i to, co innego lekko boli, dla Ciebie jest nie
      do zniesienia. Tak, czy siak dentysta musi to obejrzec.
    • bajkaw Re: w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli 18.03.07, 13:21
      idz idz najprawdopodobniej zrobil ci sie suchy zebodol ktory dosc mocno boli i
      bez przeplukania i zalozenia odpowiedniego opatrunku do niego moze bolec nawet
      do 3 tyg i dluzej.Po zalozeniu opatrunku bol juz pierwszego dnia lagodnieje
      moze skonczyc sie na jednej wkladce a moze kilku.Prawdopodobnie nie wytworzyl
      sie skrzep w ranie badz "wypadl".Czesciej wystepuje u osob palacych.Pozdrawiam
      • aniadawid1 Re: w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli 18.03.07, 13:37
        Nie boli tak, że nie mogę wytrzymać ale jest to męczący ból dlatego biorę
        tabletki bo po co się męczyć, nie palę, mój lekarz przyjmuje dopiero w środę,
        dziękuję za odpowiedzi
        • madziaa26 Re: w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli 18.03.07, 14:35
          mi po wyrwaniu dolnej szostki bolalo chyba ok tygodnia i przestalo
          • mamaroksany Re: w poniedziałek rwałam do dzisiaj boli 18.03.07, 15:48
            po szóstce ból przez 2 m-ce, miesiąc na ketonalu i innym pieruństwie, dwa tyg
            opatrunki znieczulające, teraz po ósemce dwa dni i po bólu-oprócz bólu szczęki
            ale to insza inszość...

apropos zdjęcia to robi się je PRZED wyrywaniem a nie po...
            • l.e.a mamoroksany 18.03.07, 15:58
              Jezeli ból trwa, należy zrobić RTG w celu sprawdzenia ew. stanu zapalnego lub
              innych schorzeń
              • laladama Re: mamoroksany 18.03.07, 16:25
                na Rtg nie widac stanu zapalnego tkanek miekkich,pewnie masz suchy zebodol,wiec
                skonczy sie na antybiotyku i oczyszczeniu rany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka