Dodaj do ulubionych

bole miesiaczkowe

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.04.07, 20:46
To moj odwieczny problem.Nie wiem juz co robic bo nic nie pomaga a ostatnio
nawet mi sie pogorszylo.Probowalam juz chyba wszystkich lekow przeciwbolowych
i rozkurczowych.Jak mam okres musze wziasc z pracy 1-2 dni wolnego bo nie
jestem wstanie wstac z lozka!Bylam u ginekologa i kobieta powiedziala ze
fizjologicznie wszystko jest okey i nie powinno bolec ale...boli.Nie wiem co
robic.moze ktoras z was tez miala taki problem i wie co moze pomoc

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: bole miesiaczkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:49
      Miałam jako młoda dziewczyna i kobieta, ginekolog mówił, że przejdzie jak urodzę pierwsze dziecko- nie przeszło, potem, że jak drugie- no i dopiero wtedy przeszło,teraz zaledwie pobolewa mnie brzuch jeden dzień i to wszystko, mogę funkcjonować bez tabletek przeciwbólowych.
      • dlania Re: bole miesiaczkowe 13.04.07, 20:53
        W moim przypadku polepszyło sie po tabletkach antykoncepcyjnych - nie żeby
        całkiem nie bolało, ale jest duuuzo lepiej.
        • Gość: b Re: bole miesiaczkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:54
          Tylko że po tabsach to nie miesiączka, a krwawienie z odstawienia.
          • Gość: monia.147 Re: bole miesiaczkowe IP: 195.116.171.* 13.04.07, 21:55
            Ból nie przeszedł ani po pierwszym ani po drugim dziecku,pomaga mi
            ketonal .Ostatnio czytałam na temat magnezu ,pisało że pomaga przy bolesnym
            miesiączkowaniu ,może spróbuj.
    • Gość: gosc Re: bole miesiaczkowe IP: *.dsl.bell.ca 15.04.07, 06:09
      sprawa indywidualna. mnie po pierwszym dziecku pomoglo ,a dalej cala szopka,
      prawie tracilam przytomnosc z bolu i nie by;am w stanie funkcjonowac przy
      zaciemnieniu. tabletki anty duuuuuuuzo pomogly, owulacja byla tak bolesna.
      tabletki wlasnie odstawilam i drze na mysl o miesiaczcesad znowu obfitosc,
      zabezpieczajace gacie, booool i nieprzespane noce
    • sisigma Re: bole miesiaczkowe 15.04.07, 11:25
      A nie masz czasem zapalenia jajników albo torbieli? U mnie ból znacznie się
      zmniejszył po dwumiesięcznej kuracji antykami z powodu torbieli właśnie. Później
      wrócił chociaż już byłam zdrowa. Radzę sobie w ten sposób, że na 4-5 dni przed
      spodiewanym okresem 2x dziennie nospa + aspiryna lub ibuprofen na noc. Już od
      mniej więcej pół roku system się sprawdza. W czasie okresu nadal nospa i jeszcze
      coś mocniejszego: nurofen forte lub diclac albo pyralgina (w czopkach).
      Funkcjonuję normalnie a leki tak podawane nie powodują otępienia i zamroczenia
      jak to było wcześniej kiedy naćpana prochami i wycieńczona bólem chodziłam po
      scianach.
      • Gość: monia.147 Re: bole miesiaczkowe IP: 195.116.171.* 15.04.07, 21:45
        sisigma napisała:
        Radzę sobie w ten sposób, że na 4-5 dni przed
        > spodiewanym okresem 2x dziennie nospa + aspiryna lub ibuprofen na noc. Już od
        > mniej więcej pół roku system się sprawdza.Włśnie niedawno słyszlam ,że leki
        przeciwbólowe brane na 3-4 dni przeD miesiączką powodują że bóle nie są tak
        dotkliwe.Zastanawiam się tylko czy aspiryna nie będzie nasilała krwawienia?
        • sisigma Re: bole miesiaczkowe 15.04.07, 23:52
          > Zastanawiam się tylko czy aspiryna nie będzie nasilała krwawienia?

To chyba sprawa indywidualna. Jedna aspiryna dziennie nie powinna w większości
          przypadków zaszkodzić. U mnie tak się nie dzieje. A od dwóch - trzech miesięcy
          mam wręcz za skąpe @. Ale to też pewnie nie jest normalne więc wybieram się do lek.
    • Gość: ja Re: bole miesiaczkowe IP: *.compower.pl 15.04.07, 11:27
      Po urodzeniu dziecka powinno przejsc jak ręką odjął (ja tak miałam)
      Teraz staraj sie brać tabletki przeciwbólowe zanim wystąpi silny ból ,tak
      zapobiegawczo.tabl antykoncepcyjne też powinny nieco pomóc.
      • Gość: Aga Re: bole miesiaczkowe IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.04.07, 21:58
        dzieki za rady.zaczne brac nospe przed okresem oprocz tego ze w trakcie.Jesli
        chodzi o torbiel to nie jestem pewna ale na badaniach ginekologicznych nigdy
        nic zlego nie wynikalo.Zawsze bylo wszystko okey.
        milo nie byc samej w takich przykrych momentachbig_grin
        • emilia_k Re: bole miesiaczkowe 15.04.07, 23:08
          W takich sprawach najlepiej pójśc do lekarza. Każdy przypadek jest indywidualny,
          więc lepiej się zbadać. A, i popierając powszechna akcję, namawiam dziewczyny na
          cytologiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka