Dodaj do ulubionych

prezerwatywa a ciąża

IP: *.chello.pl 14.05.07, 15:25
CześćsmileChciałam zapytać się, czy któraś z Was mimo stosowania prezerwatywy
(nie pękła ani nie zsunęła się) zaszła w ciąże? Zwykle miesiączkę mam co 26-
30 dni.Dzisiaj jest 35 dzień, jutro zrobie test. Mogą to być zaburzenia
hormonalne, ale zastanawiam się, bo współżyliśmy z partnerem koło 11 i
później 18 dnia cyklu.
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.bulldogdsl.com 14.05.07, 16:21
      To tak jakby zapytać 1000 osób jak się czuje po zjedzeniu kilograma ogórków
      kiszonych....Każdy da inną odpowiedź.
      Stosunek i techniki stosunku nierówne sobie jak i ludzie-wszystko się może
      zdarzyć....
    • to_jaaa Re: prezerwatywa a ciąża 14.05.07, 16:24
      takie pytania to rzaczej na e-mama albo oczekiwanie wink)))
    • Gość: emka Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.bulldogdsl.com 14.05.07, 16:32
      Ja bym raczej stawiała na forum Wróżbiarstwo
    • joisana Re: prezerwatywa a ciąża 15.05.07, 09:17
      Czy jesteś w ciąży nikt CI nie powie, ale tak to jest możliwe, wystarczy, że w
      prezerwatywie był ubytek, który nie spowodował pęknięcia, ale wystarczył aby
      część zawartości wyciekła, mnóstwo jest przypadków kiedy podczas gry wstępnej
      partnerzy dotykają się narządami płciowymi , i dopiero na fianł zakąłdają
      prezerwatywę i jest juz po tzw. ptakach, bo płyny fizjologiczne juz się
      spotkały, i teoretycznie to duże utrudnienie, ale bywają plemniki mcgavery wink.
      Jest zasada, że żadna antykoncepcja nie jest 100%, poza usunieciem narządów
      i/lub gruczołów płciowych i całkowitej abstynencji, więc zaczynając współżycie
      trzeba brać pod uwagę finał w postaci dziecka, i tyle. Jesteśmy dorośli
      bierzemy odpowiedzialnosć za swoje czyny, no i zdecydowana wiekszość rodziców z
      wpadki jest szczęśliwa jak już się z myślą o rodzicielstwie oswoi.
      • Gość: marta1983 Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.chello.pl 15.05.07, 12:51
        Bardzo dziękuje za odpowiedź. Wiadomo,że nikt nie odpowie czy akurat ja jestem
        w ciąży. Jutro rano zrobie test i okaże się. Może być różnie,bo czuje kłucia w
        dole brzucha i krzyżu, chwilami pobolewa jak przed miesiączką, czasami mam
        zawroty głowy.Możliwe,że zaburzenia hormonalne, ale jeżeli będzie wpadka,to
        będę (a raczej będziemy)się cieszyćwink).
        • martabg Re: prezerwatywa a ciąża 15.05.07, 15:54
          To nie lepiej juz wczesniej zajadac kwas foliowy i zdrowo sie odzywiac a
          pozniej PLANOWAC, a nie wpadac?smile

Zapewniam, ze radosc o wiele wiekszasmile
          • Gość: yellow Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.chello.pl 15.05.07, 23:12
            wiesz nie zawsze zycie jest takie jakiego oczekujemy. a ze, jak wyzej napisala forumowiczka, nigdy nie ma 100% pewnosci z antykoncepcjii...to trzeba by od 1-szego stosunku zaczac lykac ten kwas foliowy i planowac. nie mowie ze to glupie, ale chyba nierealne...
            • martabg Re: prezerwatywa a ciąża 16.05.07, 12:12
              Ja tez sobie pozwolilam na wpadke.
              To byl najwiekszy blad mojego zycia, bo organizm byl nie przygotowany do ciazy
              i ja poprostu odzucil.
              Nikt nie mowi mi wprost o tym, ze gdybym lykala kwas i bardziej o siebie dbala
              to by wszystko skonczylo sie pomyslnie.

Ale nie oszukuje sie... O ciazy dowiedzialam sie w 4 tygodniu i od tego czasu
              zaczelam o siebie dbac.
              O parenascie tygodni za pozno...

Teraz juz nie popelniam tego bledu.
              Kwas lykam regularnie, wlasnie na wypadek jakiejs peknietej prezerwatywy...
              • Gość: z Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.globalconnect.pl 16.05.07, 12:26
                tak a propos: kwas foliowy jest na receptę czy nie? sama bym chciała zacząć brać
                tak w razie Wwink
                • martabg Nie jest na recepte n/t 16.05.07, 12:35
    • Gość: matka Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.192.155.murka.net 16.05.07, 13:20
      a tak aproposos odrzuconej ciązy to nie zawsze jest od dbania o siebie
      itd,zwyczajnie jajeczko bylo za słabe żeby przetrwać i organizm je wydalił
      naturalną drogą selekcji wiec sie nie martw że az tak źle sie prowadziłas itd.a
      branie kwasu duzo wcześniej nie uchroni od poronień to tylko osłona a jak
      bedzie źle zagniexdzone jajeczko lub słabeto i tak nastąpi poronienie
      niezależnie od branych witamin.
    • Gość: marta1983 Re: prezerwatywa a ciąża IP: *.chello.pl 16.05.07, 14:20
      Zrobiłam test i wyszedł negatywny,więc wygląda na to,że nie jestem w ciąży,
      choć dzisiaj jest 36 dzień cyklu a miesiączki nie ma. Pewnie jakieś zaburzenia
      hormonalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka