karolina218 22.05.07, 20:53 czesc dziewczyny czy ktoras z was bierze te tabletki antykoncepcyjne?? Bylam dzis u lekarza i mi je przepisał alwe nie wiem czy dobrze zroblam moglam jeszczetrzyk wybrac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bjoork Re: Cerazette 22.05.07, 21:00 ja biorę już pół roku wszystko jest ok. zero skutków ubocznych ale zmienię chyba na zastrzyk bo tak mi będzie wygodniej . Odpowiedz Link Zgłoś
rastanka brak okresu a Cerazette 22.05.07, 21:13 A ja mam pytanie, byłam u lekarza zapisał mi też cerazette. Karmie piersia już 4 miesiąc i nie mam okresu. Przecież jak nie ma okresu to nie można zajść w ciążę,ale już sama nie wiem, stosowac tabletki czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: brak okresu a Cerazette 22.05.07, 21:35 Stosować! To nieprawda, że jak się nie ma okresu, to nie można zajść w ciążę. Pierwsze owulacja jest zazwyczaj przed pierwszym okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
bialy123456 Re: Cerazette 22.05.07, 21:13 ja biorę już drugi miesiąc i od dwóch tygodni mam krwawienie jak się zaczęło to myślałam że to okres ale dwa tygodnie to za długo jutro idę do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Cerazette IP: *.tpnet.pl 22.05.07, 21:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31160454&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasi Re: Cerazette IP: *.chello.pl 23.05.07, 22:06 nie ma okresu przy cerrazette- zajrzyjcie do ulotki - brak okresu to jeden ze skutków ubocznych cerazette to tabletki dobre jedynie dla matek karmiacych, bo inne niestety niewskazane. Są to tabletki przy których jest dosyc duże prawdopodobieństwo zajscia w ciażę, wymagaja dyscypliny ( maksymalnie do 1,5h opóźnienia,żeby byly skuteczne).. jak nie karmicie to polecam zainteresować się pigulkamni dwuskadnikowymi Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Cerazette 23.05.07, 22:21 > Są to tabletki przy których jest dosyc duże prawdopodobieństwo zajscia w ciażę, Niby dlaczego? Cerazette hamuje owulację, tak jak dwuskładnikowe. Trzeba pilnować czasu przyjmowania (w mojej ulotce pisano o 3 godz.), ale nie wiem, czy to jest taki problem. Odpowiedz Link Zgłoś