23.05.07, 18:41
Witam, czy ktoras z Was stosowala Escapelle po niebezpiecznym stosunku?Kiedy
mialyscie okres po tej tabletce i jak sie czulyscie? Bede wdzieczna za odpwink
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oxygen100 Re: Escapelle 23.05.07, 19:46
      a jaki stosunek jest niebezbieczny?? z gachem? z przyjaciolka? z mezem w dni
      plodne?
      • white_sheep Re: Escapelle 23.05.07, 19:50
        oxygen100 napisała:

> a jaki stosunek jest niebezbieczny?? z gachem? z przyjaciolka? z mezem w dni
        > plodne?

ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
        ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha

tlenu mi brak.
        • Gość: hania Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:00
          Ja nie mam do dzisiaj! 15tc. U mnie nie zadziałała - też się modliłam
          • to_jaaa Re: Escapelle 24.05.07, 12:10
            co nie zadziałało? modlitwa?
            • Gość: hania Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:32
              escapelle - wzięłam modliłam się i wymodliłam dzidzie chyba smile Tabletka nie
              zadziałała
    • helikopter2 Re: Escapelle 24.05.07, 21:24
      czulam sie dobrzesmile ale balam sie bo nasluchalam sie, ze nie ktorzy mieli jazdy
      po tego typu tabletkach. Okres pojawil sie po tygodniusmile
    • morelka_23 Re: Escapelle 27.05.07, 08:52
      Ja juz dostalam okres, tez sie modlilam, bo mam juz polroczna dzidzie, obiecuje
      sobie ze juz nie bede taka nierozsadna. Pozdrowki
    • Gość: maja Re: Escapelle IP: 83.2.24.* 28.05.07, 13:06
      witaj. brałam escapelle po za niebezpieczonym stosunku, nie miałam żadnych
      skutków ubocznych no poza jednym że jestem jednak w ciąży, a tabletke wzielam po
      około 20 godzinach po stosunku
      • Gość: Mirka Re: Escapelle IP: *.stk.vectranet.pl 31.05.07, 16:30
        maja a dostalas okres po tej tabletce? czy juz od poczatku okres Ci zanikl?
        • guapatia Re: Escapelle 31.05.07, 18:10
          zastosowalam escapelle 13h po niezabezpieczonym stosunku,nie bylo zadnych
          skutkow ubocznych,a okres pojawil sie pare dni po wzieciu tabletkismiletakze
          wszystko jest o.k.
        • Gość: maja Re: Escapelle IP: 83.2.24.* 02.06.07, 15:39
          nie dostalam okresu zrobilam test i ciązowy i jestem w tej ciązy
        • Gość: maja Re: Escapelle IP: 83.2.24.* 02.06.07, 15:42
          zrobilam test jestem w ciazy a okresu nie dostalam
          • Gość: www Re: Escapelle IP: *.tpnet.pl 02.06.07, 16:11
            no, skoro jestes w ciazy to okresu NIE DOSTANIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
          • Gość: ania Re: Escapelle IP: *.chello.pl 18.10.07, 10:00
            ja też proszę napisz jak przebiega ciąża czy bez powikłań i jak
            dziecko się rozwija po tej dawce hormonów
    • Gość: nagła_sprawa Re: Escapelle IP: 194.169.192.* 01.06.07, 18:56
      spóźniłam się 14 godzin z tabletką anty, miałam w tym czasie stosunek, chłopak
      skończył w srodku, było to kilka dni po okresie, waham się czy wziąść escapelle
      (mam jeszcze postinor, ale podobno te nowe są lepsze). duże jest
      prawdopodobieństwo ciąży?
      • wredna.suka Re: Escapelle 01.06.07, 19:29
        Wg mnie ryzyko jest niewielki. Pod warunkiem ze jak najszybciej wzielas
        zapomniana tabletke i kolejna, i kolejną, i kolejną.
        Ja bym nie panikowała. Tak szybko nie zachodzi sie w ciaze przy zapomnianych
        tabletkach.
    • Gość: Karolina Re: Escapelle IP: *.asta-net.com.pl 03.06.07, 20:01
      czesc, ja mialam krwawienie po escapelle w 5dni po wzieciu tabletki.wzielam
      jakies 22-23godziny po stosunku. choc lekarz mowil,ze nie jest w 100%skuteczna.
      • Gość: Beaciak Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:16
        Z tego co wiem, to escapelle zażyta w pierwszej dobie po niezabezpieczonym
        stosunku ma 99% skuteczności, ale żaden środek antykoncepcyjny nie da Ci 100%
        zabezpieczenia.
        • Gość: Roxana Re: Escapelle ! IP: *.hostmonster.com 06.06.07, 22:59
          Ave! Jedno piko pytanie mam. Oprócz tego, że Escapelle jest cudowne, wszystko
          było świetnie po nim, zadziałało tak jak powinno, więc nie martwcie się
          dziewczyny, to chciałam powiedziec, że mimo wszystko lepiej stosować tabletki i
          mieć przede wszystkim ten stres z głowy. Bo tabletka tabletką, połykasz i robi
          swoje, ale jak w tym czasie wyłaczyć mózg i ciągłe myślówy??!! To jest dopiero
          tortura. W związku z tym mam problem: nabyłam drogą kupna tabletki
          antykoncepcyjne, dostałam krwawienia po Escapelle wczesniej niż spodziewany @ o
          dokładnie 4 dni. Plamienie to raczej nie jest, bo wyglada jak normalny @. Czyli
          rozumiem, że od dzisiaj już mogę wziąć pierwszą tabletkę Cilestu i po pewnym
          czasie czerpac nieograniczoną przyjemność z bzykanka? wink Z góry dziękuje za
          odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam!
          • mariszka24 Re: Escapelle ! 12.06.07, 00:51
            Po escapelle okres może być wcześniej lub później tak +/- 7 dni, więc jak dla
            mnie u Ciebie przyszedł o te 4 dni wcześniej. Nie widzę problemu, żebyś
            zaczęła zażywać normalne tabletki antykoncepcyjne.
    • Gość: pytajnik Re: Escapelle IP: 81.177.8.* 14.06.07, 16:38
      a co jak połknęłam escapellę i 3 godziny po tym miałam znów wpadkę? powinno się
      brać kolejną tabletkę czy już nie trzeba?
      • mariszka24 Re: Escapelle 14.06.07, 23:46
        Rany boskie! Czy Ty się dobrze czujesz? Przecież escapelle to nie jest
        standardowa tabletka antykoncepcyjna i tego się nie stosuje od tak hop siup.
        Powinno się stosować max jedną w trakcie cyklu, więc nie powinnaś brać następnej
        w tak krótkim czasie, powinnaś się inaczej zabezpieczać. Teraz to proponuje
        puknąć się w głowę.
      • Gość: Bajka Re: Escapelle IP: *.HINET-IP.hinet.net 15.06.07, 20:48
        Dzieci. Rowniez uwazam, ze jak sie jest tak nieodpowiedzialnym i beztroskim, to
        sie nie powinno zabierac za sex. Ale skoro juz sie stalo, to Escapelle w tak
        krotkim czasie po wzieciu powinno zabezpieczac. Jednak jakby kolejny
        niezabezpieczony stosunek byl juz dzien po, to trzeba zazyc kolejna. Co
        oczywiscie nie pozostaje bez skutkow dla zdrowia.
        • Gość: jagoda Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 02:46
          Czy jeśli jednak tfu tfu zajdę w ciążę po tym jak wzięłam escapelle (60
          godzina) to czy ten środek może negatywnie wpłynąć na ciąże?
    • Gość: ale beznadzieja Re: Escapelle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 06:57
      Boszsze, ale wy głupie jesteście!!! Wiecie co wy robicie ze swoim organizmem,
      nie mówiąc już o ewentualnym małym człowieczku. Escapelle czy postinor czy
      jakiekolwiek inne tego rodzaju tabsy zaburzają gospodarkę hormonalną, co można
      porównać do rzucenia granatem w pole!!! Nie wiecie że istnieją mniej groźne
      sposoby zapobiegania ciąży!!! A potem to płacz że dzidzia chora sad A jak takie
      niedoinformowane jesteście to jest takie forum o antykoncepcji, radzę poczytać:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
      • Gość: m Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.15, 19:37
        spie...j
    • qpowo Re: Escapelle 19.07.07, 16:37
      a jak ktoś stosuje tabsy anty, ale ma kuracje antybiotykiem amoksiclav (czy coś
      w tym guście), ktory podobno zmniejsza skuteczność środkow anty i w związku z
      tym miał stosunek w gumce, która na nieszczescie pekła, to warto brać escapelle?
      czy nie zadziała?
      • Gość: croop Re: Escapelle IP: 216.93.179.* 20.07.07, 19:30
        na ulotce nic o amoksycyklinie nie piszą... "do leków, które prawdopodobnie
        zmniejszają skuteczność działania lewonorgestrelu należą:
        barbiturany (w tym prymidon), fenytoina, karbamazepina, leki ziołowe zawierające
        dziurawiec zwyczajny (Hypericum Perforatum), ryfampicyna, rytonawir, ryfabutyna,
        gryzeofulwina.
        Leki zawierające lewonorgestrel mogą zwiększać ryzyko działania toksycznego
        cyklosporyny ze względu na możliwość hamowania jej metabolizmu."
        ale skoro tebsów anty zmniejsza, to tutaj może też... może zapytaj się na
        wpadka.pl? ja bym wzięła mimo przyjmowania tego antybiotyku jakby zaszła taka
        potrzeba..
    • ramka2 Re: Escapelle 21.07.07, 20:12
      Dostałam okres kilka dni wcześniej. Tego co przeżyłam po wzięciu
      tego "diabelstwa" trudno opisać. Nie chcę nikogo zniechęcać, bo każdy organizm
      reaguje inaczej. Nie stosuje antyreklamy, po prostu chcę opisać jak się czułam,
      bo jeszcze z nikim się z tym nie podzieliłam, nawet mąż o tym nie wie. Przez
      dwa tygodnie bolały mnie jajniki. Przez pięc dni bardzo bolało mnie podbrzusze.
      Piersi, myślałam, że mi ze stanika wyskoczą. Piekły mnie i paliły. Dzień przed
      okresem, tak bolał mnie kręgosłup lędźwiowy i okolice narządów rodnych, że z
      trudem chodziłam. Byłam totalnie osłabiona i wyć mi się chciało.
      • malataja Re: Escapelle 24.07.07, 10:19
        Ramka, nie zazdroszczę Ci takich skutków ubocznych, ale jak rozumiem
        przeczytałaś ulotkę i byłaś świadoma, że taka ilość hormonu ma prawo wpłynąć na
        zachowanie Twojego organizmu. W ciąży nie jesteś, czyli podstawowe działanie
        preparatu (antykoncepcyjne) się sprawdziło, tak?
        • Gość: arleta u mnie zawiodlo IP: *.chello.pl 25.07.07, 17:16
          wzielam 'to'. Przepisowo. Nie czulam sie zle, zrboilam test-2 kreski, teraz
          szukam pomocy... i kobiet ktore dokonaly aborcji farmakologicznej..
          • Gość: Ronia Re: u mnie zawiodlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:39
            Ja wzielam po 7 godzinach (do 12 godz jest najskuteczniejsza)i podzialala.
            Pozniej spuchly mi piersi i czulam sie kiepsko, ale najwazniejsze ze nie jestem
            w ciazy. Okres mialam tydzien pozniej, do tego bardzo obfity. Z tego co wiem w
            naszym kraju aborcja jest nielegalna...Przykro mi.
        • ramka2 Re: Escapelle 06.08.07, 11:10
          Oczywiście, że byłam świadoma, ale nie wiedziałam, że tak bardzo będę
          cierpiała. Kiedyś dawno, 8 lat temu brałam dwa razy postinor i nie czułam się
          tak fatalnie.
          Tabletka pomogła, w ciąży nie jestem.
    • trikonra Re: Escapelle 14.08.07, 22:09
      Ja dzisiaj wzięłam tą tabletke... niestety dopiero po 64 godz. boje
      się że nie zadziała, bo jednak minęło dużo czasu od stosunku. W
      normalnej przychodni wypisali recepte bardzo niechętnie. Czytałam na
      innych forach, że kosztuje ona około 55 zł, jednak ja zapłaciłam za
      nią w aptece 75zł uncertain Do tego pani ginekolog poinformowała mnie że
      wycofali z rynku postinor czy słyszał ktoś coś o tym? A może chciała
      poprostu wypisać sobie droższą recepte? Jeśli ktoś wie coś na ten
      tem. to proszę o odpis.
      • Gość: sylwia Re: Escapelle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 08:45
        postinoru na pewno nie wycofali, bo sama go ostatnio (czyt. jakis
        miesiac temu) bralam
      • Gość: dlugopis Re: Escapelle IP: *.zhongshan.gd.cn 16.08.07, 16:28
        nie no postinor nadal jest, choc escapelle zdobywa coraz wieksza popularnosc, bo
        jest nowoczesniejszy i tyle. ale na bank nie powiedziala tego po to, zeby
        wypisac drozsza, bo to co czytalas na forach, to pewnie sprzed kilku lat bylo.
        ja troche ponad pol roku temu dalam za postinor 72zl, wiec teraz to normalna
        cena. oba preparaty kosztuja tak w granicach 75zl. ja tez teraz tyle musialam
        zaplacic za recepte na escapelle, ale mam wrazenie, ze jest pewniejsza. sama nie
        wiem, czemu. a to ze lekarze tak niechetnie ja przepisuja, uwazam za skandal.
    • Gość: m Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.15, 19:34
      Dziewczyny, wzięłam Escapelle prawie 3 dni temu. Balam się trochę skutków ubocznych (tym bardziej, że trzeba bylo iść do pracy). Nie bylo mi NIC. Jakiegokolwiek bólu, biegunki, zawrotów głowy - nic. Bałam się, czy nie zwymiotuję tabletki - żadne nudności nie wystąpily. Nijak nie odczułam tego, że zażyłam tabletkę tak że nie martwcie się - nie zawsze są po niej problemy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka