olus1984 23.05.07, 18:41 Witam, czy ktoras z Was stosowala Escapelle po niebezpiecznym stosunku?Kiedy mialyscie okres po tej tabletce i jak sie czulyscie? Bede wdzieczna za odp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oxygen100 Re: Escapelle 23.05.07, 19:46 a jaki stosunek jest niebezbieczny?? z gachem? z przyjaciolka? z mezem w dni plodne? Odpowiedz Link Zgłoś
white_sheep Re: Escapelle 23.05.07, 19:50 oxygen100 napisała: > a jaki stosunek jest niebezbieczny?? z gachem? z przyjaciolka? z mezem w dni > plodne? ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha tlenu mi brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:00 Ja nie mam do dzisiaj! 15tc. U mnie nie zadziałała - też się modliłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:32 escapelle - wzięłam modliłam się i wymodliłam dzidzie chyba Tabletka nie zadziałała Odpowiedz Link Zgłoś
helikopter2 Re: Escapelle 24.05.07, 21:24 czulam sie dobrze ale balam sie bo nasluchalam sie, ze nie ktorzy mieli jazdy po tego typu tabletkach. Okres pojawil sie po tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_23 Re: Escapelle 27.05.07, 08:52 Ja juz dostalam okres, tez sie modlilam, bo mam juz polroczna dzidzie, obiecuje sobie ze juz nie bede taka nierozsadna. Pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Escapelle IP: 83.2.24.* 28.05.07, 13:06 witaj. brałam escapelle po za niebezpieczonym stosunku, nie miałam żadnych skutków ubocznych no poza jednym że jestem jednak w ciąży, a tabletke wzielam po około 20 godzinach po stosunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Escapelle IP: *.stk.vectranet.pl 31.05.07, 16:30 maja a dostalas okres po tej tabletce? czy juz od poczatku okres Ci zanikl? Odpowiedz Link Zgłoś
guapatia Re: Escapelle 31.05.07, 18:10 zastosowalam escapelle 13h po niezabezpieczonym stosunku,nie bylo zadnych skutkow ubocznych,a okres pojawil sie pare dni po wzieciu tabletkitakze wszystko jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Escapelle IP: 83.2.24.* 02.06.07, 15:39 nie dostalam okresu zrobilam test i ciązowy i jestem w tej ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Escapelle IP: 83.2.24.* 02.06.07, 15:42 zrobilam test jestem w ciazy a okresu nie dostalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Escapelle IP: *.tpnet.pl 02.06.07, 16:11 no, skoro jestes w ciazy to okresu NIE DOSTANIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Escapelle IP: *.chello.pl 18.10.07, 10:00 ja też proszę napisz jak przebiega ciąża czy bez powikłań i jak dziecko się rozwija po tej dawce hormonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagła_sprawa Re: Escapelle IP: 194.169.192.* 01.06.07, 18:56 spóźniłam się 14 godzin z tabletką anty, miałam w tym czasie stosunek, chłopak skończył w srodku, było to kilka dni po okresie, waham się czy wziąść escapelle (mam jeszcze postinor, ale podobno te nowe są lepsze). duże jest prawdopodobieństwo ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Escapelle 01.06.07, 19:29 Wg mnie ryzyko jest niewielki. Pod warunkiem ze jak najszybciej wzielas zapomniana tabletke i kolejna, i kolejną, i kolejną. Ja bym nie panikowała. Tak szybko nie zachodzi sie w ciaze przy zapomnianych tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Escapelle IP: *.asta-net.com.pl 03.06.07, 20:01 czesc, ja mialam krwawienie po escapelle w 5dni po wzieciu tabletki.wzielam jakies 22-23godziny po stosunku. choc lekarz mowil,ze nie jest w 100%skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beaciak Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:16 Z tego co wiem, to escapelle zażyta w pierwszej dobie po niezabezpieczonym stosunku ma 99% skuteczności, ale żaden środek antykoncepcyjny nie da Ci 100% zabezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxana Re: Escapelle ! IP: *.hostmonster.com 06.06.07, 22:59 Ave! Jedno piko pytanie mam. Oprócz tego, że Escapelle jest cudowne, wszystko było świetnie po nim, zadziałało tak jak powinno, więc nie martwcie się dziewczyny, to chciałam powiedziec, że mimo wszystko lepiej stosować tabletki i mieć przede wszystkim ten stres z głowy. Bo tabletka tabletką, połykasz i robi swoje, ale jak w tym czasie wyłaczyć mózg i ciągłe myślówy??!! To jest dopiero tortura. W związku z tym mam problem: nabyłam drogą kupna tabletki antykoncepcyjne, dostałam krwawienia po Escapelle wczesniej niż spodziewany @ o dokładnie 4 dni. Plamienie to raczej nie jest, bo wyglada jak normalny @. Czyli rozumiem, że od dzisiaj już mogę wziąć pierwszą tabletkę Cilestu i po pewnym czasie czerpac nieograniczoną przyjemność z bzykanka? Z góry dziękuje za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka24 Re: Escapelle ! 12.06.07, 00:51 Po escapelle okres może być wcześniej lub później tak +/- 7 dni, więc jak dla mnie u Ciebie przyszedł o te 4 dni wcześniej. Nie widzę problemu, żebyś zaczęła zażywać normalne tabletki antykoncepcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Escapelle IP: 81.177.8.* 14.06.07, 16:38 a co jak połknęłam escapellę i 3 godziny po tym miałam znów wpadkę? powinno się brać kolejną tabletkę czy już nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka24 Re: Escapelle 14.06.07, 23:46 Rany boskie! Czy Ty się dobrze czujesz? Przecież escapelle to nie jest standardowa tabletka antykoncepcyjna i tego się nie stosuje od tak hop siup. Powinno się stosować max jedną w trakcie cyklu, więc nie powinnaś brać następnej w tak krótkim czasie, powinnaś się inaczej zabezpieczać. Teraz to proponuje puknąć się w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: Escapelle IP: *.HINET-IP.hinet.net 15.06.07, 20:48 Dzieci. Rowniez uwazam, ze jak sie jest tak nieodpowiedzialnym i beztroskim, to sie nie powinno zabierac za sex. Ale skoro juz sie stalo, to Escapelle w tak krotkim czasie po wzieciu powinno zabezpieczac. Jednak jakby kolejny niezabezpieczony stosunek byl juz dzien po, to trzeba zazyc kolejna. Co oczywiscie nie pozostaje bez skutkow dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 02:46 Czy jeśli jednak tfu tfu zajdę w ciążę po tym jak wzięłam escapelle (60 godzina) to czy ten środek może negatywnie wpłynąć na ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale beznadzieja Re: Escapelle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 06:57 Boszsze, ale wy głupie jesteście!!! Wiecie co wy robicie ze swoim organizmem, nie mówiąc już o ewentualnym małym człowieczku. Escapelle czy postinor czy jakiekolwiek inne tego rodzaju tabsy zaburzają gospodarkę hormonalną, co można porównać do rzucenia granatem w pole!!! Nie wiecie że istnieją mniej groźne sposoby zapobiegania ciąży!!! A potem to płacz że dzidzia chora A jak takie niedoinformowane jesteście to jest takie forum o antykoncepcji, radzę poczytać: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080 Odpowiedz Link Zgłoś
qpowo Re: Escapelle 19.07.07, 16:37 a jak ktoś stosuje tabsy anty, ale ma kuracje antybiotykiem amoksiclav (czy coś w tym guście), ktory podobno zmniejsza skuteczność środkow anty i w związku z tym miał stosunek w gumce, która na nieszczescie pekła, to warto brać escapelle? czy nie zadziała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croop Re: Escapelle IP: 216.93.179.* 20.07.07, 19:30 na ulotce nic o amoksycyklinie nie piszą... "do leków, które prawdopodobnie zmniejszają skuteczność działania lewonorgestrelu należą: barbiturany (w tym prymidon), fenytoina, karbamazepina, leki ziołowe zawierające dziurawiec zwyczajny (Hypericum Perforatum), ryfampicyna, rytonawir, ryfabutyna, gryzeofulwina. Leki zawierające lewonorgestrel mogą zwiększać ryzyko działania toksycznego cyklosporyny ze względu na możliwość hamowania jej metabolizmu." ale skoro tebsów anty zmniejsza, to tutaj może też... może zapytaj się na wpadka.pl? ja bym wzięła mimo przyjmowania tego antybiotyku jakby zaszła taka potrzeba.. Odpowiedz Link Zgłoś
ramka2 Re: Escapelle 21.07.07, 20:12 Dostałam okres kilka dni wcześniej. Tego co przeżyłam po wzięciu tego "diabelstwa" trudno opisać. Nie chcę nikogo zniechęcać, bo każdy organizm reaguje inaczej. Nie stosuje antyreklamy, po prostu chcę opisać jak się czułam, bo jeszcze z nikim się z tym nie podzieliłam, nawet mąż o tym nie wie. Przez dwa tygodnie bolały mnie jajniki. Przez pięc dni bardzo bolało mnie podbrzusze. Piersi, myślałam, że mi ze stanika wyskoczą. Piekły mnie i paliły. Dzień przed okresem, tak bolał mnie kręgosłup lędźwiowy i okolice narządów rodnych, że z trudem chodziłam. Byłam totalnie osłabiona i wyć mi się chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
malataja Re: Escapelle 24.07.07, 10:19 Ramka, nie zazdroszczę Ci takich skutków ubocznych, ale jak rozumiem przeczytałaś ulotkę i byłaś świadoma, że taka ilość hormonu ma prawo wpłynąć na zachowanie Twojego organizmu. W ciąży nie jesteś, czyli podstawowe działanie preparatu (antykoncepcyjne) się sprawdziło, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arleta u mnie zawiodlo IP: *.chello.pl 25.07.07, 17:16 wzielam 'to'. Przepisowo. Nie czulam sie zle, zrboilam test-2 kreski, teraz szukam pomocy... i kobiet ktore dokonaly aborcji farmakologicznej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronia Re: u mnie zawiodlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:39 Ja wzielam po 7 godzinach (do 12 godz jest najskuteczniejsza)i podzialala. Pozniej spuchly mi piersi i czulam sie kiepsko, ale najwazniejsze ze nie jestem w ciazy. Okres mialam tydzien pozniej, do tego bardzo obfity. Z tego co wiem w naszym kraju aborcja jest nielegalna...Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
ramka2 Re: Escapelle 06.08.07, 11:10 Oczywiście, że byłam świadoma, ale nie wiedziałam, że tak bardzo będę cierpiała. Kiedyś dawno, 8 lat temu brałam dwa razy postinor i nie czułam się tak fatalnie. Tabletka pomogła, w ciąży nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
trikonra Re: Escapelle 14.08.07, 22:09 Ja dzisiaj wzięłam tą tabletke... niestety dopiero po 64 godz. boje się że nie zadziała, bo jednak minęło dużo czasu od stosunku. W normalnej przychodni wypisali recepte bardzo niechętnie. Czytałam na innych forach, że kosztuje ona około 55 zł, jednak ja zapłaciłam za nią w aptece 75zł Do tego pani ginekolog poinformowała mnie że wycofali z rynku postinor czy słyszał ktoś coś o tym? A może chciała poprostu wypisać sobie droższą recepte? Jeśli ktoś wie coś na ten tem. to proszę o odpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Escapelle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 08:45 postinoru na pewno nie wycofali, bo sama go ostatnio (czyt. jakis miesiac temu) bralam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: Escapelle IP: *.zhongshan.gd.cn 16.08.07, 16:28 nie no postinor nadal jest, choc escapelle zdobywa coraz wieksza popularnosc, bo jest nowoczesniejszy i tyle. ale na bank nie powiedziala tego po to, zeby wypisac drozsza, bo to co czytalas na forach, to pewnie sprzed kilku lat bylo. ja troche ponad pol roku temu dalam za postinor 72zl, wiec teraz to normalna cena. oba preparaty kosztuja tak w granicach 75zl. ja tez teraz tyle musialam zaplacic za recepte na escapelle, ale mam wrazenie, ze jest pewniejsza. sama nie wiem, czemu. a to ze lekarze tak niechetnie ja przepisuja, uwazam za skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Escapelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.15, 19:34 Dziewczyny, wzięłam Escapelle prawie 3 dni temu. Balam się trochę skutków ubocznych (tym bardziej, że trzeba bylo iść do pracy). Nie bylo mi NIC. Jakiegokolwiek bólu, biegunki, zawrotów głowy - nic. Bałam się, czy nie zwymiotuję tabletki - żadne nudności nie wystąpily. Nijak nie odczułam tego, że zażyłam tabletkę tak że nie martwcie się - nie zawsze są po niej problemy Odpowiedz Link Zgłoś