Dodaj do ulubionych

sercowy problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:10
Mam pewne wątpliwości co do mojego zdrowia a konkretnie chodzi o moje sece.
Ostatnio miałam ostre bóle w okolicach serca. Bolała mnie cała klatka
piersiowa, promieniując na lewą łopatkę i szyję a na twarzy czułam lekkie
mrowienie. Już miałam jechać na pogotowie kiedy po kroplach nasercowych
wszystko się uspokoiło, jednak czułam się osłabiona. Przyznam, że bardzo mnie
to zaniepokoiło bo to już drugi raz miałam podobne bóle. Mam 28 lat a na
choroby sercowe to chyba za wczesnie. Może się mylę, może powinnam
skonsultować się z kardiologiem i zrobić ekg? Proszę doradzcie mi, może ktoś
z Was miał podobne bóle serca?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: sercowy problem 20.06.07, 16:18
      Mam 28 lat a na
      > choroby sercowe to chyba za wczesnie.

a niby od którego roku zycia twoim zdaniem zaczynają się choroby serca?
      naprawdę musisz pytac na forum, czy masz o siebie zadbać????
      • green_land Re: sercowy problem 20.06.07, 16:25
        to_jaaa napisała:

> Mam 28 lat a na
        > > choroby sercowe to chyba za wczesnie.
        >
        > a niby od którego roku zycia twoim zdaniem zaczynają się choroby serca?
        > naprawdę musisz pytac na forum, czy masz o siebie zadbać????

No kurcze, nie każdy musi wszystko wiedzieć, prawda?

• green_land Re: sercowy problem 20.06.07, 16:24
      Samo kłucie serca by mnie nie zaniepokoiło, ale promienioujący ból do łopatki,
      szyi i mrowienie na twarzy + ból całej klatki piersiowej i osłabienie to
      stanowczo za dużo, by to zbagatelizować! Powinnaś mieć w tym czasie zrobione
      EKG.
      Jezeli przydarzy Ci się to znowu jedź na pogotowie!
      Poza tym możesz sobie zrobić badania/morfologia/ i sprawdzić poziom potasu i
      elektrolity, a w międzyczasie łykać właśnie potas i magnez /dobry jest SlowMag
      B6/. Jeżeli będziesz miała niski poziom potasu poproś lekarza o Kaldyum, jest
      dobre /na receptę/.
      No i jak najszybciej do lekarza, jak masz możliwość, od razu kardiologa (dobrze
      by było, gdybyś już miała wtedy wyniki - w ciągu 1 dnia są gotowe).
      Pozdrawiam
      • Gość: agata Re: sercowy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:01
        Dzięki za odpowiedź. Pójdę do kardiologa prywatnie bo z NFZ są kolejki i trzeba
        długo czekać.
      • Gość: nika Re: sercowy problem IP: *.lodz.mm.pl 20.06.07, 17:03
        Miałam kiedyś podobne objawy do tych co ty. Któregoś dnia, żle się poczułam,
        zaczęła mi drętwieć ręka i połowę twarzy, serce biło jak oszalałe, zimne poty i
        duszność oraz brak koncentracji, całkowita panika, że umieram,nie miałam siły
        sięgnąć po telefon.Po 15, 20 minutach przeszło mi - wzięłam cardiamid z kofeiną
        na wodę z dodatkiem miodu. Po długim czasie znalazłam się u lekarza, zauważyłam
        u siebie powiększenie tarczycy - dostałam skierowanie na różne badania ( badanie
        krwi, tsh itp.) wyszły w normie. Tarczyca - wole obojętne, a ja nadal żle się
        czułam - duszności, bóle serca, kołotanie, nawet w nocy, zlewne poty itp.
        Dostałam skierowanie na badania serca - ( echo serca i holter ), żeby wykluczyć
        jakiekolwiek choroby związane z sercem. Badanie echo serca wyszło dobre,
        niedługo drugie badanie. Jeżeli wyjdzie dobre to prawdopodobnie nerwica
        wegetatywna albo hormony tarczycy robią swoje. Radzę ci, żebyś zrobiła sobie
        badania krwi, może jak pójdziesz z tym do lekarza to da ci na badania serca. Po
        tym wydarzeniu - jest wszystko w porządku, czy masz jakieś objawy jeszcze ?
        • Gość: agata Re: sercowy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:14
          No właśnie u mnie objawy sa podobne jak u ciebie. Łącznie z drętwieniem lewej
          ręki. Nagle czuje kołatanie serca, za chwile jakby się zatrzymało i znowu bije
          jak oszalałe...do tego osłabienie i zawroty głowy. Reszta tak jak opisałam
          wyzej. Dziś znowu bolało mnie serducho więc czym prędzej pogoniłam do lekarza.
          Ten osłuchał serce i zapisał potas z magn i hydroxizine (chyba tak to się
          pisze). Stwierdził, że prawdopodobnie jest to spowodowane nerwicą. Szkoda słów.
          Poszukam dobrego kardiologa i prywatnie zrobię sobie badania. Badania krwi
          robiłam niedawno, hormony mam w porządku tylko wyszedł niski poziom potasu.
    • Gość: Ania Re: sercowy problem IP: *.icpnet.pl 20.06.07, 22:54
      a skąd wiesz, że to serce? może być masa przyczyn. idź od razu do rodzinnego i
      skonsultuj. może to tylko nerwy, brak jakiś pierwiatków? nie znam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka