Dodaj do ulubionych

helikobakter pylori

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:43
Czy ktoś się z tego badziewia wyleczył.Już nie mam siły.Od 4,5 roku mam
problem z całym przewodem pokarmowym.Wszystkie górne błony sluzowe czerwone,a
dolne swędzące.Już nie mam siły.W poniedziałek idę zanieść do badania kał.Nie
wiecie jaka jest granica badanego kału??
Pół roku temu brałam antybiotyki i ustąpił tylko świąd sromu,a świąd odbytu
nadal został.Normalnie mam dosyć !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylvia Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:26
      na wynikach zawsze jest gorna i dolna granica, ja sie wyleczylam tabletkami ale
      mialam je w zoladku z tego co wiem, a do stwierdzenia czy sa czy nie robilam
      badanie krwi, a wczesniej mialam gastroskopie
    • Gość: zaraz_zaraz Re: helikobakter pylori IP: 62.121.129.* 24.06.07, 09:58
      Helicobacter pylori nie ma nic wspólnego ze świądem odbytu, a tym bardziej sromu.
    • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:55
      moje swiądy odbytu,pękanie,ból,pieczenie skóry w srednicy 5 cm jest ściśle
      związane z jedzeniem.Kiedy jem minimalnie lekkostrawne jedzonko to jeszcze jest
      znośnie,ale kiedy tylko zacznę jęść normalnie tak jak jedzą ludzie zaczyna się
      tragedia.Dzisiaj musiałm się posmarować detromecyną,bo z pieczenia(popękana
      skóra) i bólu nie mogę wyrobić.W tamtym roku zaatakowało mi skórę w uszach i
      wszystko związane było jedzeniem.Pozwoliłam wtedy sobie na grila przez tydzień
      tak,że skóra wewnątrz uszu zaczęła mi ropieć.Wyleczyłam to elocomemuncertain
      Od re3fluksu mam czerwoną błonę sluzową w zatokach i wewnątrz ucha.To od czego
      to może być??Jutro idę na badania HB,więc zobaczymy jaką mam normę
      • Gość: olgi Re: helikobakter pylori IP: 79.97.250.* 17.10.13, 16:44
        witam , mialam dokladnie takie same objawy podczas pierwszego leczenia na helikobakter, obecnie lacze sie poraz drugi i z objawow to tylko luszczaca skora w uchu. ciekawa jestem czy moze to byc powiazane scisle z heli
    • baska121 Re: helikobakter pylori 25.06.07, 07:05
      Ja mialam te bakterie ale w zoladku i przy tym wrzoda ,ktory sie nie
      goil .Odkad wzielam antybiotyk i inne tabletki nie wraca odpukac .To coTy
      piszesz to nie wyglada na bakterie a raczej na grzybice ktora nie leczona moze
      zaatakowac caly organizm .Powinnas udac sie do dobrego specjalisty .Przy tej
      bakteri nic mnie nie swedzialo za to mialam takie bole jakby mnie kto nozem
      przebil i przeszedl mi na plecy .To bylo okropne .Antybiotyk tez powoduje
      grzybice i do tego potrzebna oslona .Koniecznie idz do lekarza nie czekaj .
      • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:27
        Baśka ok,to dlaczego 4,5 roku temu miałam świądy odbytu i sromu i po
        metronidazolu po antybiotyku przeszło mi.Jeśli byłaby grzybica to po
        antybiotyku nasiliłaby się.Tak czy inaczej od dziś biorę flukonazol na
        grzyba,oprócz tego zacznę się smarować clotrimazolem.Zobaczymy co z tego
        wyjdzie.Już nie raz brałąm ketokonazol tabletki na grzycicę i nie przechodziło
        mi ,więc już sama nie wiem co mi jest.....sad
        • baska121 Re: helikobakter pylori 26.06.07, 06:56
          Bakteria ta wyglada jak spirala wwierca sie w jelito czy zoladek i moze dojsc
          do przebicia sciany .
          Jezeli ja masz to musisz to leczyc specjalna kuracja u gastrologa .
          Swiad napewno nie jest od tej bakterii .Moze dermatolog znajdzie przyczyne .
          Widzialam faceta z zaawansowana grzybica i wlasnie mial zaatakowany caly
          organizm ,lezal w szpitalu .Nasjgorszy przelyk bo nie mogl jesc .
          szukaj dobrego lekarza bo po co sie tak meczyc .I jeszcze leczenie trzeba
          prowadzic do konca a nie tylko wtedy jak sa objawy bo choroba sie wraca .
          • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:38
            a powiedz jaki lekarz może mi w tym pomóc i czy tę grzybicę można w ogóle
            stwierdzić?
          • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:56
            a w przełyku też mi stoi coś po jedzeniu
    • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:06
      no i jednak nie mam helikobakterii.Jutro idę badać się na grzybicę
      • Gość: zaraz_zaraz Re: helikobakter pylori IP: 62.121.129.* 26.06.07, 16:33
        Niewykluczone również, że to pasożyty. Niegłupio byłoby wykonać badania w
        kierunku owsicy, świerzbu i sprawdzić poziom glukozy we krwi. Poza tym przyczyna
        może mieć podłoże alergiczne - dobrze by było pounikać drażniących substancji -
        detergentów ze środkami zapachowymi itp. Ostatecznie zdarza się, że uporczywy
        świąd ma podłoże psychosomatyczne, ale taką opcję bierze się pod uwagę po
        wykluczeniu innych przyczyn.
        • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:25
          u mnie to ma ścisły związek z tym co zjem i ile zjem.Kilka dni temu najadłam
          się kapusniaku i niestety przez dwa dni ból skóry i swiąd w okół odbytu.Np
          czekolada,owoce ,które są zasadowe.Nic mi nie jest np po jogurcie kefirze
          • joannawo Re: helikobakter pylori 26.06.07, 22:08
            Alka, ja przez 7 lat leczyłam helikobakter i nic nie pomagało, bo lekarze nie
            bardzo wiedzieli co jest nie tak (badania niby nic nie wykazywały). Wprawdzie u
            mnie objawy ograniczały się do potwornych bólów brzucha i wymiotów, ale nieźle
            uprzykrzyło mi to życie. Cztery lata temu trafiłam na doktorkę, która na
            podstawie badań wykryła u mnie bardzo wysokie "stężenie" tej bakterii.
            Przepisała mi lek, który chyba nazywał się Zinat (dwie tabletki uderzeniowe)i
            minęło jak ręką odjął. Idź do lekarza i zapytaj o ten antybiotyk, tylko
            powiedz, że nie jesteś pewna czy tak dokładnie brzmi ta nazwa, myślę że on
            będzie wiedział o co chodzi.
            Pozdrawiam
            • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:38
              a w badaniach wychodziły Ci HB??czy dopiero ta lekarka stwierdziła,że je masz??
              Coś kojarzę,że jest taki antybiotyk -zinat.I co ciekawe lekarze truja
              antybiotykami po kilka tyg,a Ci 2 tabletki pomogły,SUPER !!! smile)
              • joannawo Re: helikobakter pylori 27.06.07, 14:36
                Zanim lekarka skierowała mnie na badanie na obecność helikobakter to poprzedni
                lekarze nawet nie domyślali się, że to może być to. Robili mi badania na
                wszelkie możliwe pasożyty, bakterie itp i truli przeróżnymi antybitykami
                (metronidazolem też) i nic ni pomagało. Dopiero ta babeczka wpadła na pomysł,
                żeby pobrać krew na badanie HB i okazało się, że jest tragedia. Przepisała mi
                ten antybiotyk i od razu kazała wziąć dwie tabletki i coś jeszcze, ale nie
                pamiętam co, w każdym bądź razie chodziło o ochronę i osłonę żołądka. Musiałam
                pić dużo kefirów i dostałam na wszelki wypadek środki przeciwgrzybiczne,
                ponieważ ten antybiotyk jest strasznie mocny i narusza naturalną gospodarkę
                baktryjną organizmu. Ale od tamtej pory (4 lata temu) mam już spokój, nic nie
                wróciło.
          • dniuy Re: helikobakter pylori 17.10.13, 18:24
            a robiłaś komplet innych badań? na cholesterol, enzymy trzustkowe amylaza, lipaza, cukier, badanie moczu, itd?
            może trawiennie- co innego ci nawala, a reszta to grzybica.
    • izoola Re: helikobakter pylori 27.06.07, 15:13
      helicobacter pylori to bakteria bedaca przyczyna wrzodow, napewno nie swiadu.
      dziwie sie ze meczysz sie juz 4,5 roku i bierzesz antybiotyk za antybiotykiem.
      nie prosciej byloby isc do porzadnego dermatologa w momencie tych problemow
      skornych? niech zrobi wymaz ze zmian skornych, zobaczysz co wyhoduje
      laboraotium-grzyby, bakterie czy pasozyty....a potem odpowiednia terapia, a nie
      tak na slepo.
      • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:35
      • Gość: alka Re: helikobakter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:38
        Masz rację ! teraz biorę tabletki na grzyba jak nie pomoże to idę za mies do
        dermatologa.
        4,5 roku mam problemy z przewodem pokarmowym,a od 1,5 roku mam świądy.Nie mam
        za bardzo czasu ,żeby latać po lekarzach i cierpliwie czekam,że moze samo
        przejdzie,ale już mam tego dosyć i zabieram się za swoje zdrowie
        dzięki dziewczyny za wszystkie rady smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka