IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:31
Zrobiłam usg jamy brzusznej i niby wszystko jest ok, czy istnieje jakieś
bardziej dokładne badanie trzustki?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: trzustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:42
      a o co podejrzewasz swoją trzustkę?
    • jadwiga_r Re: trzustka 15.07.07, 13:31
      Badanie na amylazę możesz wykonać z krwi jak i z moczu.
      Wystarczy zanieść do laboratorium z 200ml nocnego moczu.
      Za badanie z moczu płaciłam 9,50 złotych.
      • Gość: karolina Re: trzustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:02
        i co może wykazać to badanie? Chce szczegółowo przebadac sie pod tym kątem żeby
        mieć 100% pewności, że wszystko ok z moją trzustką.
        • Gość: ja Re: trzustka IP: *.range217-43.btcentralplus.com 16.07.07, 00:11
          Jeśli chodzi o zbadanie struktury trzustki to bardziej dokładna od USG będzie
          tomografia komputerowa.
          Można również określić poziom enzymów produkowanych przez trzustkę, np. amylazy
          i lipazy.
        • Gość: ginevra Re: trzustka IP: *.cable.mindspring.com 17.07.07, 00:47
          Czesc nazywam sie Ola i mam 25 lat .Mam chora trzustke juz od 7 lat w tej
          chwili mam przewlekle zapalenie trzustki .Wczesniej kilka razy mialam tylko
          zapalenie teraz to juz moja nieodstepujaca mnie choroba.Jesli masz chora
          trzustke napewno bys to czula silnym bolem ,po za tym duzym oslabienie
          organizmu.Nie wiem czy w Polsce wykonuja takie badania ,bo ja jestem w usa od 3
          lat i tu sie na to lecze ,ale najlepszym badaniem na trzustke jest
          endoskopia .Wiem ze jest to nieprzyjemne ,mam to co pare miesiecy ale to
          naprawde najlepszy i zaufany sposob ,uwierz mi ze zdroie jest najwazniejsze na
          swiecei a choroby trzustki moga bys niesamowicie powazne .Ale zacznij najpeirw
          od badania krwi na amylazy jesli beda w normie to napewno nie trzustka .trzymam
          kciuki i zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka