Gość: karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:31 Zrobiłam usg jamy brzusznej i niby wszystko jest ok, czy istnieje jakieś bardziej dokładne badanie trzustki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: trzustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:42 a o co podejrzewasz swoją trzustkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: trzustka 15.07.07, 13:31 Badanie na amylazę możesz wykonać z krwi jak i z moczu. Wystarczy zanieść do laboratorium z 200ml nocnego moczu. Za badanie z moczu płaciłam 9,50 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: trzustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:02 i co może wykazać to badanie? Chce szczegółowo przebadac sie pod tym kątem żeby mieć 100% pewności, że wszystko ok z moją trzustką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: trzustka IP: *.range217-43.btcentralplus.com 16.07.07, 00:11 Jeśli chodzi o zbadanie struktury trzustki to bardziej dokładna od USG będzie tomografia komputerowa. Można również określić poziom enzymów produkowanych przez trzustkę, np. amylazy i lipazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginevra Re: trzustka IP: *.cable.mindspring.com 17.07.07, 00:47 Czesc nazywam sie Ola i mam 25 lat .Mam chora trzustke juz od 7 lat w tej chwili mam przewlekle zapalenie trzustki .Wczesniej kilka razy mialam tylko zapalenie teraz to juz moja nieodstepujaca mnie choroba.Jesli masz chora trzustke napewno bys to czula silnym bolem ,po za tym duzym oslabienie organizmu.Nie wiem czy w Polsce wykonuja takie badania ,bo ja jestem w usa od 3 lat i tu sie na to lecze ,ale najlepszym badaniem na trzustke jest endoskopia .Wiem ze jest to nieprzyjemne ,mam to co pare miesiecy ale to naprawde najlepszy i zaufany sposob ,uwierz mi ze zdroie jest najwazniejsze na swiecei a choroby trzustki moga bys niesamowicie powazne .Ale zacznij najpeirw od badania krwi na amylazy jesli beda w normie to napewno nie trzustka .trzymam kciuki i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś