Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:27 witam serdecznie mam pytanie czy ktos z was brał moze na chlamydie trachomatis azytromycyne? jestem ciekawa czy daje ona jakies efekty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helikopter2 Re: azytromycyna a chlamydia 24.07.07, 00:10 o co Ci chodzi, przeciez wszedzie jest napisane, ze na chlamydie drog plciowych azytromycyna to najlepszy lek. W Polsce sprzedawana jest jako sumamed. Wystarczy jedna dawka 1000mg(2 tabl 500) i masz z glowy obowiazkowo z partnerem. Przy okazji jesli zlapalas cos innego to tez sie tego pozbedziesz bo to antybiotyk dzialajacy na wiele chorob przenoszonych drogami plciowymi. www.cdc.gov/std/Chlamydia/STDFact-Chlamydia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
helikopter2 Re: azytromycyna a chlamydia 24.07.07, 00:12 acha i jesli do najbogatszych nie nalezysz a chlamydie podejrzewasz, to lepiej w ciemno sie przeleczyc, bierzesz antybiotyk tylko jednego dnia, ale w organizmie utrzymuje sie przez ok 10 dni. badania z wymazow czesto nie wychodza, najlepszym badaniem jest dna ale drogie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: azytromycyna a chlamydia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 09:46 Dziekuje ci bardzo za odp , mam pytanko czy miałas tez kiedys chlamydie ? bo masz duzo wiedzę, ja miałam robione badanie z krwi i juz po 2 dniach to g... mi wyszło. Niestety ni moge długo stosowac antybiotykow bo mam rozwalona watrobe wiec mam nadzieje ze ta tabletka załatwi moj problem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: azytromycyna a chlamydia IP: *.bsk.vectranet.pl 24.07.07, 14:54 Azotrymycyną wyleczyłam chlamydię, jest ok, Summamed jest drogi, najtańsa wersją tego leku jest chyba Azimicin. Odpowiedz Link Zgłoś
helikopter2 Re: azytromycyna a chlamydia 24.07.07, 21:45 to ze sumamed bierze sie jednorazowo, nie oznacza ze nie jest grozny dla watroby. Jak juz pisalam utrzymuje sie przez 10 dni w organizmie, ale o tym topowinnas rozmawiac z lekarzem. nie wiem czy mialam chlamydie. Lekarz podejrzewal i powiedzial ze tylko dna da dobra odpowiedz. jesli chodzi o wynik z krwi to slyszalam, a wiec nie musi to byc prawda, ze jesli cos z tej krwi wyjdzie to nie musi to oznaczac ze sie ma chlamydie moze on oznaczac rowniez ze mialo sie chlamydie. Co do postu ktory zostal napisany ponizej to nie przesadzalabym z ta cena sumamedu. opakowanie kosztuje ok 25zl na pare ida 2. Odpowiedz Link Zgłoś