Dodaj do ulubionych

menopauza a tycie

01.08.07, 10:14
Ciekawa jestem czy ktoś ma podobne problemy jak ja. Wchodzę w okres
menopauzalny ( choć mam dopiero 44 lata) i zaczęłam tyć. Jem naprawdę
niewiele ale to nic nie pomaga. W ostatnim czasie przytyłam 5 kg. Czy to
normalne ,że w okresie przekwitania przybywa kilogramów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: skorpion Re: menopauza a tycie IP: *.sdl.vectranet.pl 01.08.07, 17:25
      cale zycie bylam typowa"chudzina".Rozmiar miseczki "A" ubrania 36 przy wzroscie
      172cm.Prowadze wariacki tryb zycia/praca w wolnym zawodzie/ nie lubie
      gotowac,jem pozno ale do 45 roku zycia bylo ok'. Sama nie wiem kiedy przytylam
      10kg i wszyscy mowia ,ze teraz jest lepiej.W grudniu 2005 r.z powodu strasznych
      miesniakow przeszlam operacje usuniecia macicy/zostawiono mi szyjke i jajniki/i
      czuje sie swietnie!!! Nie biore zadnych hormononow, nie mam typowych objawow
      menopauzy ,co bardzo dziwi mojego ginekologa.Moj maz uwaza ,ze na menopauze
      trzeba miec czas a ja go nie mam.Moja teoria nt.odchudzania "kilogramy
      wygladzaja",oczywiscie bez przesady.Trzeba o siebie zawsze dbac nawet majac
      wiecej tluszczyku.Nawet lekarze mowia ,ze w pewnym wieku lepiej sie nie
      odchudzac bo pod skora sa estrogeny ktore maja wplyw na wyglad naszego ciala.
      Odchudzajac sie pozbywamy sie ich i skora jest cienka i pomarszczona.Jesli
      mozesz uprawiaj jakies sporty ,ale dla przyjemnosci,kup sobie jakis fajny ciuch
      /w wiekszym rozmiarze/ badz usmiechnieta ,zadowolona z zycia.
    • jadwiga_r Re: menopauza a tycie 02.08.07, 10:28
      Może wystąpiła u Ciebie niedoczynność tarczycy.
      • news21 Re: menopauza a tycie 02.08.07, 19:06
        W średnim wieku trzeba zdaje się mniej jeść, bo się gorzej spala kalorie.
        Ogranicz jedzonko, zacznij się gimnastykować, wracaj z pracy częściowo na
        piechotę i wszystko wróci do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka