Dodaj do ulubionych

Byc socjalnym

10.05.06, 11:31
Moge sie pochwlic,ze dzisiaj bylam wyjatkowo socjalna. Zrobilam kawe w
wielkim termosie dla calego pietra. Sama kawy nie pijam ale czekajac na
gotujaca sie wode na herbate postanowilam zrobic cos dla ludzkosci.
No, kto mnie dzisiaj przebije?
Obserwuj wątek
    • griszah Re: Byc socjalnym 10.05.06, 11:55
      To pięknie. Byłaś taką biurową "Matką Teresą z Mainz" ;). Jak tak sobie
      uczciwie analizuję to moje bezinteresowne przejawy uczynności najczęściej
      ograniczają się do rodziny lub ścisłego grona znajomych. Smutne i dające do
      myślenia.
      Pozdrawiam
    • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 10.05.06, 12:33
      przebic to pewnie nie przebije, bo jakos sobie dzis pomyslalam, ze ja strasznie
      niespoleczna jestem (zwlaszcza na basenie i w srodkach komunikacji publicznej,
      szczegolnie w obecnosci dzieci i mlodziezy).
      ale wlasnie dalam ogloszenie na stosownym forum, ze oddam papier fotograficzny
      w dobre rece za pol kilo usmiechu. wczesniej oddalamw podobny sposob kilka
      rolek filmu.
      :)
      • ben-oni Re: Byc socjalnym 10.05.06, 13:55
        To cos jak moje oddanie lodówki li tylko za umiejetność zniesienia jej po
        schodach. Ale to nie był socjal tylko egoizm. A co miałem zrobić z tom klockiem
        co mi zaeadzał w korytarzu? Na smietnik wyrzucic nie można bo ekoterroryści
        czuwają, a do lasu sam bym sobie zabronił.
        Ale kiedyś całej klasie z podstawówki znalazłem w internecie i wydrukowałem na
        prywatnym papierze zestaw 24 zdjęć zwierzątek lasów polskich (dla każdego
        ucznia jedno) na lekcje przyrody.
    • chihiro2 Re: Byc socjalnym 10.05.06, 13:46
      Ja na pewno nie przebije. Malo socjalna jestem, a dzis wyjatkowo. Nie chce mi
      sie nawet do nikogo odzywac, wszystko mnie w tej pracy wkurza, a to nie
      nastraja pozytywnie do towarzyszy niedoli, ktorzy nawet tej niedoli nie widza...
    • au.lait Re: Byc socjalnym 10.05.06, 16:09
      A dziś akurat nie społeczeństwo, a jednostka ważniejsza była. Taka jedna
      Jednostka przechrzciła mnie świętą. Niech imaginacja wasza rozbuchana podpowie
      wam, w czym istota mego, wobec tej Jednostki, miłosierdzia utkwiona była...
      • ben-oni Re: Byc socjalnym 10.05.06, 16:16
        Podpowiada i same bezeceństwa z tego wychodzą.
        I kim jest Jednostka? ("Jednostka niczym, jednostka bzdurą...")
      • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 10.05.06, 16:38
        mnie tez same swinstwa do glowy przychodza. no chyba,ze wprost przeciwnie za
        jednoste w celibacie dzis robilas. ale to chyba malo milosierne
        ;)
        • au.lait Re: Byc socjalnym 10.05.06, 16:46
          Cóż, pozwólcie, że chwilę jeszcze sobie pomilczę, w oczekiwaniu na inne
          propozycje (taki mały test na bezmiar twawyobraźni).
          (a może rzeczona Jednostka sama się ozwie?..;)
          • chihiro2 Re: Byc socjalnym 10.05.06, 16:58
            Zaadoptowalas dziecko? Przygarnelas zwierze?
            Zostalas ochrzczona i dolaczylas do grona dzieciatek Bozych?
            • au.lait Re: Byc socjalnym 10.05.06, 17:03
              Krótko: 1. nie 2. Nie 3. NIE! Ale kierunek podoba mi się... Głównie ze względu
              na to, że się okropne bezeceństwa nie wplątały po drodze. Jeśliby jeszcze ktoś
              inne typy miał, to poproszę.
              • chihiro2 Re: Byc socjalnym 10.05.06, 17:25
                Rozprawiczylas jakiegos szczesliwca?
                Rzucilas pieniazek zebrakowi?
                Znalazlas czyjs portfel i oddalas wlascicielowi?
                • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 10.05.06, 18:26
                  ale czym ona te jednostkę utkwiła?
                  ;)
                  • stella25b Re: Byc socjalnym 11.05.06, 08:40
                    Jednostka nadal sie wstydzi i do niczego nie przyznaje tak wiec przyznaje sobie
                    laur wczorajszego dnia.
                    • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 11.05.06, 08:43
                      alez prosze Cie bardzo. ja, choc ide własnie wysłac cięzką paczke z w/w
                      papierem do polski (za pół kilo usmiechu, przypominam), nie roszcze sobie do
                      tego tytułu zandych ten-tego. ja aspołeczna jednostka generalnie ejstem
                      ;)

oraz miłego dnia :)
                      • stella25b Re: Byc socjalnym 11.05.06, 08:54
                        formaprzetrwalnikowa napisała:

> alez prosze Cie bardzo. ja, choc ide własnie wysłac cięzką paczke z w/w
                        > papierem do polski (za pół kilo usmiechu, przypominam), nie roszcze sobie do
                        > tego tytułu zandych ten-tego. ja aspołeczna jednostka generalnie ejstem
                        > ;)
                        >
                        > oraz miłego dnia :)

Nie wierze. Napewno mi zazdroscisz;)
                        Takze milego dnia:)
                        • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 11.05.06, 11:14
                          no co ty?
                          zazdrosc obca jest takiej altruistycznej dusz*y jak moja.

*lub 'd' - niepotrzebne skreslic

;)

ps. jakeis dobre spoleczne uczynki dzis od rana? bo ja nie zabilam tego
                          siákajacego nosem goscia w metrze. a bylam blisko....

• stella25b Re: Byc socjalnym 11.05.06, 11:22
                            Mam dyskomfort psychiczny. Nic dzisiaj nie zrobilam dla ludzkosci. Chyba
                            pomozesz, w koncu jestes po fachu?

ja z tymi wyrazami na "d" tez mialam zawsze klopoty.
                            • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 11.05.06, 11:37
                              nie da rady, kolezanko stello. ludzkosc wyczerpala moja cierpliwosc do niej
                              przez zlosliwych Wysysaczy Milosci Do Ludzkosci podstawianych przez ostatnich
                              kilka dni w srodkach komunikacji publicznej. aktualnie zione nienawiscia do
                              Mlodziezy Puszczajacej Halas Z Telefonow Komorkowych (oni nazywaja to muzyka)
                              oraz Mlodych Mezczyzn W Przepoconych Koszulkach Siakajacych Nosem.
                              Starsze panie zahaczajace mnie parasolem i wypchana torba z tzw eleganckiego
                              supermarketu to przy nich pikus
                              A czemus Ty nic dzis nie zrobila dla ludzkosci i czy ludzkosc ma ejszcze jakeis
                              szanse u Ciebie?
                          • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 11.05.06, 11:31
                            ps. errata: jest *- lub'd', niepotrzebne skreslic
                            powinno byc: * lub 'p' niepotzrebne skreslic

;)
                            • stella25b Re: Byc socjalnym 11.05.06, 11:48
                              Moje osobiste doswiadczenie z postawa altruisty nie przynioslo oczekiwanych
                              rezultatow. Zmieniam front i wcielam sie w role przebrzydlego egoisty- ide do
                              domu i reszte czasu spedze w moim ogrodku.
                              • formaprzetrwalnikowa Re: Byc socjalnym 11.05.06, 11:54
                                oooooooo nieeeeeee!
                                specjalnie to napisalas, zeby Ci zazdroscila, tak?

;)

forma_meczaca_sie_w_pracy_jak_cholera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka