Gość: lila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 10:43 czy kilka dni przed okresem szyjka macicy powinna byc twarda czy miękka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rachela27 Re: szyjka macicy 05.08.07, 11:45 Nie wiem. Sorry , ale śmieszne to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: szyjka macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 11:49 pytam bo o ile pamiętam to przy ciąży jest twarda więc przy jej braku miękka, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: szyjka macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 18:37 a jak rozpoznasz gdy będzie lekko miękka, trochę twarda, bardziej twarda albo mniej niż mocno miękka??? Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: szyjka macicy 05.08.07, 23:17 Szyjka jest miękka i otwarta w okolicach owulacji - chyba tylko ja o tym wiem! :-0 Trochę więcej: www.npr.prolife.pl/szyjka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: szyjka macicy 06.08.07, 07:58 Twarda - jeśli rzeczywiście jesteś przed okresem. Po okresie szyjka jest lekko otwarta i otwiera się coraz bardziej, jednocześnie unosząc się do góry i mięknąć. Po owulacji odwrotnie - ale o wiele szybciej. W okresie niepłodności poowulacyjnej jest nisko ułożona, zamknięta i twarda. Nie wiem, dlaczego Twoje pytanie uznano za śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: szyjka macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:28 dziękuję dwóm ostatnim dziewczynom za rzeczowe odpowiedzi, a reszcie no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś