Dodaj do ulubionych

Tabletki antykoncepcyjne

12.08.07, 14:08
Hej dziewczyny, mam pytanko odnosnie tabletek antykoncepcyjnych, Jak dlugo je
zazywacie/-lyscie ? Krazy wiele poglosek o ich negatywnym dzialaniu, ale moj
ginekolog zaprzecza. Mowi ze chodzi tu jedynie o watrobe przy dluzszym
stosowaniu. Moze powiecie jak to bylo/jest z wami i ta forma antykoncepcji? smile
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmmmmmmmm Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.tpnet.pl 12.08.07, 14:31
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
      • konsultantka11111 Re: Tabletki antykoncepcyjne 12.08.07, 14:39
        Dzieki smile
        • Gość: m Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 19:40
          Jeśli gin zaprzecza, że tabsy mogą wywoływać skutki uboczne, to trafiłaś na konowała i tyle. Są kobiety, które świetnie reagują na tabsy, pilnują badań itp., są takie, któe brać ich nie mogą (np. rak, udary, żylaki w bliskiej rodzinie)- i takim kobietom tylko konował może powiedzieć, że nic im nie zaszkodzi.
          • Gość: Paula Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.fbx.proxad.net 13.08.07, 10:52
            Biorę tabletki anty od około 2 lat i czuję się bardzo dobrze. W moim przypadku
            rzeczywiście nie mam żadnych skutków ubocznych, mam szczęście , albo dobre
            tabletki wink Nie przytyłam ani kilograma, ochota na seks jest, wszystko w
            porządeczku. Antykoncepcja hormonalna odpowiada mi najbardziej! Z początku
            miałam małe problemy z pamiętaniem o nich, ale jak już się nauczyłam pilnować to
            jest super. Mogę się kochać bez zamartwiania się. W dodatku "Regulon" unormował
            mi okres, bo z tym miałam też lekkie problemy, nigdy nie mogła dokładnie
            określić kiedy dostanę.

Pigułki są najlepsze!
    • Gość: emka Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.bulldogdsl.com 13.08.07, 10:51
      Jedynie o wątrobę ? a pewna jesteś?
      Poszukaj w googlach jakiej-kolwiek strony producenta tabsów, gdzie
      zawarta jest ulotka dla pacjenta to zobaczysz czy "jedynie o
      wątrobę".
    • Gość: dora Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: 149.156.58.* 13.08.07, 12:38
      W naszym kraju krąży wiele mitów na ten temat i ogólnie panuje
      strach przed hormonami. Jednak obecne, najnowszej generacji
      preparaty są o wiele bezpieczniejsze od tych dostępnych wiele lat
      temu. Ja biorę już prawie 10 lat i nic mi się jeszcze nie stało, a
      wręcz przeciwnie cieszę się nie tylko udanym życiem seksualnym,
      bezbolesnymi miesiączkami, ale ogólnie dobrym zdrowiem (wątroba).
      Ale fakt jest taki, że lepiej się do tego nie przyznawać jak się nie
      musi, żeby się nie narazić na komentarze tych przerażonych. Bo
      jakieś dziwne to, ale alkohol i papierosy cieszą się większym
      poparciem społecznym niż antykoncepcja. Pozdrawiam
      • Gość: emka Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.bulldogdsl.com 13.08.07, 12:44
        No nie dokońca jest tak,że te najnowszej generacji są najlepsze.
        Poczytaj wątki na forum o antykoncepcji na temat generacji tabletek-
        ogólnie najbezpieczniejsze są te II-giej generacji.
      • lilith76 Re: Tabletki antykoncepcyjne 13.08.07, 15:04
        Bo
        > jakieś dziwne to, ale alkohol i papierosy cieszą się większym
        > poparciem społecznym niż antykoncepcja

Antykoncepcja to tylko pigułki...
        Demagogia rodem z Sejmu uncertain

A mnie irytuje, że pigułki przedstawia się jako atrybut nowoczesnej, dbającej o siebie, trendy, cool kobiety. Kiedy - ze względów zdrowotnych i profilów hormonalnych - jest grupa, która nie może ich brać. I nie da się tego, na razie przeskoczyć. Nienowoczesne ciała mają uncertain
        • marzeka1 Re: Tabletki antykoncepcyjne 13.08.07, 15:26
          Moja młodsza siostra dostała po tabsach zakrzepicy mózgowej i nie była wcale jedyną pacjentką w klinice, której to się przytrafiło, też mnie drażni to utożsamianie tabsów z nowoczesnością. To WYBÓR, oby przemyślany, czyli branie z całą świadomością (czytanie ulotki to podstawa, a wcale nie jest to oczywiste).Ze względu na skłonność do udarów w najbliższej rodzinie nie mogę w ogóle brać hormonów, co przypadek siostry tylko - niestey pokazał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka