Gość: Joanna ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 18:27 kiebietki czy któraś z was to miała?!jakie są objawy i jak wygląda oraz ile trwa leczenie?z góry dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 18:29 torbiel czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:33 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=torbiel+jajnika&x=0&y=0&A_szukaj=tresc&A_szukaj=temat&zywe=2&sort=data_desc&poz=0&ile=15 www.google.pl/search?hl=pl&q=torbiel+jajnika%2C+objawy&btnG=Szukaj+w+Google&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka0201 Re: torbiel 03.09.07, 00:03 objawy to były BARDZO BARDZO bolesne miesiączki, omdlenia... i powiększający się brzuch (wygląda to jak ciąża), ale to w moim przypadku, gdyż torbiel była duża (15cm) w związku z tym musiałam mieć operację (nie było mowy o tabletkach czy laparoskopii), leżałam tydzień w szpitalu, bo jeszcze musieli mi zrobić badania, czy to nie ma chrakteru złośliwego, ale wszystko było ok. Po operacji jak to po operacji... były niedogodności, nie wolno mi było dźwigać, ćwiczyć (bo miałam szyty brzuch). Trochę bolało, bo w końcu była to świeża rana, ale da się przeżyć. W sumie wstałam z łóżka już na 2 dzień po operacji, a chyba w 3 poszłam samodzielnie do toalety. Niestety usunięto mi jajnik, bo torbiel była zbyt duża i późno wykryta. Od operacji minęło już dużo czasu (jakieś 6 lat), chodzę regularnie do ginekologa, mam robione USG, cytologię. Jak tylko mam niepokojące miesiączki, czyli np. nienaturalnie silne bóle itp. to idę natychmiast do lekarza, bo mogę dostać endometriozę na drugim jajniku (raz tak miałam, ale wyleczono to tabletkami). Niestety przykrą pozostałością po operacji są zrosty, bolące w czasie i przed miesiączką, ale można je usunąć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś