IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 18:27
kiebietki czy któraś z was to miała?!jakie są objawy i jak wygląda
oraz ile trwa leczenie?z góry dziekuje za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 18:29
      torbiel czego?
    • Gość: joanna ol Re: torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:28
      jajnika
    • Gość: gosc Re: torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:33
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=torbiel+jajnika&x=0&y=0&A_szukaj=tresc&A_szukaj=temat&zywe=2&sort=data_desc&poz=0&ile=15
      www.google.pl/search?hl=pl&q=torbiel+jajnika%2C+objawy&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
    • agnieszka0201 Re: torbiel 03.09.07, 00:03
      objawy to były BARDZO BARDZO bolesne miesiączki, omdlenia... i powiększający się
      brzuch (wygląda to jak ciąża), ale to w moim przypadku, gdyż torbiel była duża
      (15cm) w związku z tym musiałam mieć operację (nie było mowy o tabletkach czy
      laparoskopii), leżałam tydzień w szpitalu, bo jeszcze musieli mi zrobić badania,
      czy to nie ma chrakteru złośliwego, ale wszystko było ok. Po operacji jak to po
      operacji... były niedogodności, nie wolno mi było dźwigać, ćwiczyć (bo miałam
      szyty brzuch). Trochę bolało, bo w końcu była to świeża rana, ale da się
      przeżyć. W sumie wstałam z łóżka już na 2 dzień po operacji, a chyba w 3 poszłam
      samodzielnie do toalety. Niestety usunięto mi jajnik, bo torbiel była zbyt duża
      i późno wykryta.

Od operacji minęło już dużo czasu (jakieś 6 lat), chodzę regularnie do
      ginekologa, mam robione USG, cytologię. Jak tylko mam niepokojące miesiączki,
      czyli np. nienaturalnie silne bóle itp. to idę natychmiast do lekarza, bo mogę
      dostać endometriozę na drugim jajniku (raz tak miałam, ale wyleczono to
      tabletkami). Niestety przykrą pozostałością po operacji są zrosty, bolące w
      czasie i przed miesiączką, ale można je usunąć.
      Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka