aprylis1 Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 11:36 Witam. Mam pytanko:co wam najbardzioej pomaga w czasie przeziębienia? Byłam u lekarza, ale same witaminki i aspirynka mi nie pomagają? A tak mi zależy na tym by na weselu nie pociągać nosem, no i dobrze się czuć... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 11:37 Tzn.masz katar?Polecam Olbas i inhalacje,jesli chodzi o katar Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 11:38 na katar dobre sa krople w sprayu Nasivin. Wprawdzie sa one dla dzieci ale na mnie dzialaja rewelacyjnie. Do tego na przeziebienie biore 4 rutinoskorbiny, 2 wit C musujace i coldrex max grip i tak 3 razy dziennie. Moze dawki sa troche duze ale dzialaja. Zycze powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 12:03 Tak nasivin pomaga, ale kup ten dla dorosłych tam jest wyższe stężenie składników. A jeszcze lepszy jest otrywin bo nie podrażnia śluzówki, tez pytaj o taki dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 12:11 Febrisan 4xdziennie, wystarczy dzisiaj i jutro, potem coś lżejszego np grypostop lub dalej febrisan ale 2xdziennie. Dodatkowo jeszcze jakieś wspomagacze; rutinoskorbin, vit C. Jak w sob będzie Ci nadal przeszkadzać zapchany nos-raczej nie powienien, zażyj sudafed. Zdrowia życzę i dobrej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
aprylis1 Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 12:15 Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Aprylis, mam receptę, 19.09.07, 13:01 ale stosuj na własną odpowiedzialność. Zdradziła mi sposób moja kuzynka-pielęgniarka. 20 rutinoscorbinów weź. Na raz. Mój mąż kiedyś zastosował i pomogło. Ja nie mam odwagi. Życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
agahin Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 19.09.07, 13:40 Zupełnie przypadkiem dowiedziałam się,ze mi na katar pomaga panadol.Dostałam prawie jednocześnie okres i okropny katar a tu do pracy trzeba iść więc tradycyjnie na bolący brzuch 2 panadole i co zanim dojechałam do pracy mogłam już normalnie oddychać i patrzyć na oczy bo przy katarze leci mi nie tylko z nosa ale i płyną łzy z oczu. Po trzech dniach - panadol co 12 godz katar miął. Ale chyba coś w tym jest bo jak mój smyk załapał katar też mu podałam panadol oczywiście ten w syropie to dużo łagodniej go przeszedł, mógł normalnie oddychać przez nos i co najważniejsze nie spłynęło mu na gardło jak to się działo poprzednimi razami oczywiście do tego doszło zwilżanie śluzówki solą fizjologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
eduro Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 20.09.07, 00:21 Kup jakieś tabletki na katar - mnie najbardziej pomaga Sudafed. A ogólne na przeziębienie Modafen - też zawiera środek "przeciw katarowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 00:21 na katar polecam SUDAFED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:08 A ja polecam Fervex lub Febrisan. Już po jednej saszetce jest o niebo lepiej...i jeśli to Cię pocieszy, ja w sobotę też mam wesele siostry i co? wielka opryszczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anitaja Re: Pomocy!! W sobotę wesele siostry a ja sie sma 20.09.07, 15:49 polecam xylorin, ale ostroznie wysusza sluzowki!! Odpowiedz Link Zgłoś