megi.1 15.07.03, 11:27 Czy podwyższony poziom bilirubiny (enzymy wątrobowe w normie, prazwdopodobny zespół gliberta) może powodować komplikacje w przypadku ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radzio_z Re: bilirubina 15.07.03, 22:07 Podwyższony poziom bilirubiny, napewno świadczy o konflikcie serologicznym. Na co innego może wskazywać nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: bilirubina 16.07.03, 09:33 Tak, ale mi chodzi o podwyższone stężenie bilirubiny nie w organiźmie dziecka ale w organiźmie matki ( narazie sytuacja czysto hipotetyczna ). Odpowiedz Link Zgłoś
variacja Re: bilirubina 16.07.03, 13:32 Ja mam minimalnie podwyższony poziom bilirubiny. Co to może oznaczać? Biorę pigułki i resztę badań mam o.k.??? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka12 Re: bilirubina 17.07.03, 10:16 A ja mam wszystkie badania ok oprócz podwyzszonych leukocytow. A to co oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
julita12 Re: bilirubina 17.07.03, 10:45 megi.1 napisała: > > Czy podwyższony poziom bilirubiny (enzymy wątrobowe w normie, prazwdopodobny > zespół gliberta) może powodować komplikacje w przypadku ciąży? czesc mam Zespol Gilberta od lat, poziom bilirubiny ok 40, poza tym USG w normie i nie mam zadnych innych dolegliwosci. mam corke 6 letnia, ciaze przeszlam bardzo pozytywnie. Jednak konsultuj sie z dobrym lekarzem. Zycze by wszystko bylo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: bilirubina 17.07.03, 12:21 julita12 napisała: > czesc mam Zespol Gilberta od lat, poziom bilirubiny ok 40, poza tym USG w > normie i nie mam zadnych innych dolegliwosci. mam corke 6 letnia, ciaze > przeszlam bardzo pozytywnie. Jednak konsultuj sie z dobrym lekarzem. > Zycze by wszystko bylo dobrze. Bardzo dziękuję za odpowiedź! Uspokoiłaś mnie bo juz zaczynałam się martwić, zwłaszcza że lekarze nie chcieli/ nie umieli mi jak do tej pory odpowiedzieć na moje pytania. Pozdrawiam megi Odpowiedz Link Zgłoś
julita12 Re: bilirubina 17.07.03, 13:04 megi.1 napisała: > Bardzo dziękuję za odpowiedź! Uspokoiłaś mnie bo juz zaczynałam się martwić, > zwłaszcza że lekarze nie chcieli/ nie umieli mi jak do tej pory odpowiedzieć na > moje pytania. Pozdrawiam > > megi Bo i nie oczekuj, ze lekarze sa w stanie zawsze udzielic poprawnej odpowiedzi (czasem niech lepiej nic nie mowia, miast mowic zle- nie zdiagnozowali u kiluletniej coreczki infekcji zatok, a ja oczywiscie ufalam bezgranicznie ze to alergia, do czasu...), kazdy organizm jest calkiem indywidualny, dlatego badz czujna i obserwuj swoje cialo. No i przyszlego dzieciatka pozdrawiam cieplo J. Odpowiedz Link Zgłoś