Gość: ddd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:08 od pewnego czasu tak mam,ze przy jedzeniu słychac takie strzelanie zawiasów w szczęce, jak mogę się tego pozbyć o ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marzena Re: "Strzela mi szczęka" IP: 62.134.128.* 01.10.07, 13:02 mam dokladnie tak samo!!!dentysta powiedzial mi ze jest to spowodowane brakiem mazi (takiej jak jest w kolanach-stawy) lub wada budowy...kiedys nosilam aparat ortodontyczny. Ja dodatkowo jeszcze podejrzewam osemki...ktore sie nie moga przebic... wspolczuje,. mam to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: "Strzela mi szczęka" 01.10.07, 16:10 To jakaś dysfunkcja w obrębie stawu skroniowo - żuchwowego. Dobrze by było zrobić rtg i iść do ortopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: "Strzela mi szczęka" 01.10.07, 16:20 koniecznie! bo na starość nie zamkniecie szczęki, a ból będzie nie do wytrzymania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Strzela mi szczęka" IP: 195.205.170.* 02.10.07, 10:22 nie chce straczyć - ale sa osoby które się na to nawet operują; może to też być związane z jakąś dodatkowoą chorobą (np. progenia albo retrogenia) - wówczas charaktyrystyczny jest profil twarzy - np. broda za bardzo wystaje; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd to było dokladnie tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:40 Jak byłam kiedyś u dentysty i wiadomo przez dłuższy czas trzeba miec buzie otwartą i gdy mialam zamknąć to nie mogłam, zacięła mi się szczęka.Ale jakoś zamknęłam tylko że własnie od tego momentu słychać to strzelanie np. jak jem czy ziewam, jestem pewna że jakbym poszła teraz do dentysty i mialabym np wyrwać 8 to chyba bym już nie zamknęła buzi. Czasami to strzeklanie jakby znika ale więcej jest niż go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: to było dokladnie tak... 02.10.07, 11:23 tym bardziej pójdź do ortodonty, zapewnwe nie obędzie się bez rtg stawów żuchwowo-skroniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kurpianeczka Re: "Strzela mi szczęka" 02.10.07, 13:47 Mam to samo. Szczęka zaczęła "strzelać" przy jedzeniu, ziewaniu itd. Dwa razy miałam zwichnięcie żuchwy, po prostu przy ziewaniu spadła z zawiasów, ból nie do opisania. Po badaniach u chirurga szczękowego okazało się, że mam zwyrodnienie stawu skroniowo-żuchwowego, dostałam skierowanie do protetyka, który zrobił mi taką szynę na zęby, w której śpię, odciąża ona stawy. Radzę nie zwlekać z wizytą u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaw Re: "Strzela mi szczęka" 07.05.15, 19:34 Błagam o informację na priv. Borykam się z tą samą przypadłością... Odpowiedz Link Zgłoś
anmaw Re: "Strzela mi szczęka" 22.05.15, 21:00 Nikt nic nie jest w stanie mi polecić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś