18.07.03, 13:37
Szanowna Pani Doktor, miesiączki mam regularne (co 30 dni), teraz jednak
spóźnia mi się 5 dni. Między 18 dniam cyklu a 24 d.c. bolało mnie podbrzusze
(odczucie podobne jak przed miesiączką), byłam senna, rozdrażniona, brak
apetytu. Wczoraj popołudniu zrobiłam test ciążowy strumykowy i był negatywny.
Czy mimo wszystko mogę być w ciąży? Dodam, że staramy się z mężem o dziecko
(współżyliśmy przed tym momentem odczuwania bólu co dwa dni). Bardzo proszę
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • olabs Re: ciąża? 18.07.03, 14:55
      Mam taki sam problem. Staramy się o potomstwo. Dzisiaj jest 35 dzień cyklu i
      nic. Test robiłam we wtorek czyli w 32 dzień i też nic. Wyszedł negatywny. Co
      ja mam o tym sądzić?
      • mutak Re: ciąża? 18.07.03, 16:00
        Dziewczyny
        Zróbcie sobie badania betaHCG a wynik można mieć jeszcze tego samego dnia.
        Wynik tego badania jest podany w wartościach, więc wtedy widać czy jest ciąża
        czy nie. Wyniki możecie sprawdzić na stronie www.maluch.com.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki.
        • olabs Re: ciąża? 18.07.03, 16:52
          Dzięki za odpowiedź. Może to głupie pytanie ale jak się robi te badania?
          • ariana1 Re: ciąża? 18.07.03, 21:21
            Test hcg to po prostu test z krwi. Idziesz do laboratorium i pobierają ci krew
            z żyły. Po godzinie masz 100% pewność co do ciąży. Nie chcę cię rozczarować,
            ale wg mnie test robiony w 32 dniu cyklu powinien wykazać ciążę, o ile by
            była.Jeżeli był negatywny , to chyba raczej ciąży nie ma.
            • izamr Re: ciąża? 21.07.03, 11:19
              Chyba musisz jesczze trochę poczekać na okres. Test powinien wykazać,
              aczkolwiek spotkałam sie z przypadkiem, ze test nic nie wykazał dopiero kolejny
              tak (czego Ci życzę). Sama mialam podobny przypadek - ponad 40 dni nie mialam
              okresu (i chyba wykonałam z 5 testó, a kazdy wynik był negatywny), okazalo sie,
              ze to jakies zaburzenia hormonalne, które trzeba było wyleczyć. Skonsultuj sie
              ze swoim lekarzem. Pozdrawiam. Iza
              • olabs Re: ciąża? 21.07.03, 22:01
                izamr napisała:

> Chyba musisz jesczze trochę poczekać na okres. Test powinien wykazać,
                > aczkolwiek spotkałam sie z przypadkiem, ze test nic nie wykazał dopiero
                kolejny
                >
                > tak (czego Ci życzę). Sama mialam podobny przypadek - ponad 40 dni nie mialam
                > okresu (i chyba wykonałam z 5 testó, a kazdy wynik był negatywny), okazalo
                sie,
                >
                > ze to jakies zaburzenia hormonalne, które trzeba było wyleczyć. Skonsultuj
                sie
                > ze swoim lekarzem. Pozdrawiam. Iza
                No coż już nie muszę iść do lekarza. Wszystko skończyło się na 37 dniu cyklu i
                złudzeń. W międzyczasie wykonałam dwa testy, niestety negatywne. Nie wiem
                dlaczego wszystko tak się opóźniło. Tak długie cykle zdarzały mi się tylko
                kiedy brałam antybiotyki, no i zanim zaczęłam stosować tabletki. Po odstawieniu
                tabletek w ubiegłym roku w kwietniu mój organizm chodził jak szwajcarski
                zegarek a tu taka niespodzianka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka