mini-mini-1 08.11.07, 19:21 czy któś z was miał to robione ? czy to boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: laserowe leczenie nadżerki IP: *.centertel.pl 08.11.07, 22:12 przepraszam że zapytam - lekarz wykonał Ci kontrolną cytologię z wymazem z kanału szyjki, oraz ocenił nadżerkę pod kolposkopem? czy też może sugeruje wypalanie "w ciemno"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: laserowe leczenie nadżerki IP: 91.106.67.* 08.11.07, 22:33 Na twoim miejscu bardziej bym się zainteresowała jakie w przyszłości za sobą skutki niesie taki zabieg, a nie czy boli-poboli kilka minut i przestanie, a co potem ? No i czy to jest nadżerka-lekarz zrobił cytologię i stwierdził gołym okiem podczas badania czy miałaś zrobioną kolposkopię? Wklep w google kolposkopia.com czy coś tak nie pamiętam dokładnie to poczytasz, a jest co. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna5 Re: laserowe leczenie nadżerki 08.11.07, 22:41 mój zalatujący ciemnogrodem też mnie namawia na laser, jak mu wspomniałam o kolposkopii, to stwierdził, że to jedynie do wycinków i złym wyniku cyt. do wykonania jedynie w szpitalu, jak uargumentować lekarzowi wykonanie kolposkopii? oczywiście, żeby nie urazić pana dochtora DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: laserowe leczenie nadżerki IP: 82.139.13.* 11.12.07, 15:50 u mnie lekarka stwierdziła nadżerke , pobrala wymaz i wyslala do labolatorium , na wyniki czeka sie 3 tyg. podobno w dzisiejszej dobie problemow sluzby zdrowia to bardzo szybko . Jutro ide pierwszy raz na zabieg laserowy,jeszcze nie wiem co mnie czeka , ale jak bede po to opowiem . pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: laserowe leczenie nadżerki IP: 91.106.71.* 11.12.07, 22:45 Czyś Ty zwariowała? Na podstawie stwierdzenia na "oko" nadżerki masz zamiar sobie dać wykonać zabieg laserowo bo mniemam,że tak-nic nie wspominasz o kolposkopii? Jutro idziesz na pierwszy zabieg? to przepraszam ile razy masz zamiar go mieć? Cytologia to nie jest zabieg wykrywający nadżerkę. Jest on pomocny w wykrywaniu nieprawidłowości i dający obraz co powinno się dalej robić-diagnozować, a nie wypalanki, wymrażania, lesery. Litości. Ja bym uciekała od tej lekarki, nabijasz jej tylko kasę skoro utwierdziła Cię w przekonaniu,że to pierwszy zabieg. A co Cię czeka po-może i problemy podczas ciąży, blizny na szyjce macicy-sądząc po metodach leczenia pani "doktor" to i możliwe podczas wykonywania zabiegu laserowego w jej gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś