amela3 02.08.03, 23:18 Mam 27 lat, chciałabym urodzić. Mąż mówi, że powinniśmy poczekać jakieś 2 lata. Co Wy na to? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starlette Re: Czy mogę czekać? 02.08.03, 23:39 Ja bym poczekała, był tu niedawno podobny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: Czy mogę czekać? 03.08.03, 03:56 amela3 napisała: > Mam 27 lat, chciałabym urodzić. Mąż mówi, że powinniśmy poczekać jakieś 2 > lata. Co Wy na to? Pozdrawiam. ...a co Ty na to...? Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: Czy mogę czekać? 03.08.03, 09:29 Hej, Nie chce byc zlosliwa, ale chyba nie sadzisz, ze ktos na forum podejmie za Ciebie decyzje??? To tak powazna sprawa, ze sami z Mezem powinniscie wiedziec. Dlatego nie pytaj nas, ale porozmawiaj z polowka. Pozdrawiam Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
amela3 Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 20:46 Jasne, że decyzję podejmiemy sami. Zastanawiam się tylko nad moim biologicznym zegarem, który tyka .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
starlette Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 20:49 Pytanie jest dziwnie sformułowane, czy mogę czekać? A dlaczego niby nie? Przecież jesteś jeszcze młoda. Ja dziecko planuję między 30 a 33. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_chna Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 22:03 Ja też czekałam. A teraz mam 29 lat i nie moge miec dzieci (przynajmniej narazie-czeka mnie leczenie) Więc nie zwlekaj, bo i tak od razu mało komu sie udaje. Pozdrawiam i zycze powodzenia!!! Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
magda_7 Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 22:11 ka_chna napisała: > Ja też czekałam. A teraz mam 29 lat i nie moge miec dzieci (przynajmniej > narazie-czeka mnie leczenie) > Więc nie zwlekaj, bo i tak od razu mało komu sie udaje. > Pozdrawiam i zycze powodzenia!!! > Kaśka Przestraszyłaś mnie! Ja też mam 29 lat i już bardzo chciałabym mieć dziecko, ale mój mąż jeszcze nie. I na nic zdają się argumenty, że mój zegar biologiczny tyka... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_chna Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 22:32 To nie jest tak ze juz nie będę mogła mieć dzieci.Poprostu dopiero teraz (2 lata po odstawieniu pigułek - przez ten czas staralismy sie o dziecko ale nic nie działo) lekarka skierowała mnie na badania i okazało sie że mam zrosty na jajowodach. Przeszłam laparoskopię i czekamy co będzie dalej. Jestem dobrej mysli i nie mam zamiaru zaprzestac starań o dzidziusia.Cały czas próbujemy. Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
starlette Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 23:30 No tak, ale te zrosty to konsekwencja choroby, bo nie ze starości przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_chna Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 23:42 No tak ale gdybym wczesniej starała sie o dziecko i od razu zrobiła wszystkie badania to nie wykluczone że teraz miałabym juz wszystko za sobą i biegającego szkraba. Poprostu nie zdawałam sobie sprawy że to wszystko tyle trwa i w ciążę nie zachodzi się od razu. Najpierw nie - bo nie mamy gdzie mieszkac, potem kredyt mieszkaniowy, a potem na zasadzie "jak sie trafi" to dobrze ale nie stawalismy na głowie żebym koniecznie zaciążyła. i tak minęło parę lat.a możliwe że nawet niepotrzebnie brałam pigułki - bo i tak nic z tego by nie wyszło. Teraz się staramy byc może juz niedługo.... W razie czego dam znać. Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
starlette Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 23:46 Ale to bez sensu starać się o dziecko na wszelki wypadek bo może coś jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_chna Re: Czy mogę czekać? 04.08.03, 23:55 Ja nie mówię żeby się starać i na siłę robić, tylko przygotować - porobić sobie badania. To nie wymaga wiele wysiłku a na przyszłosć może wiele ułatwić. Wiem,że łatwo tak mówić, ale wierz mi bardzo chciałabym juz móc przytulic swoje maleństwo i troche żałuję, że nie zaczęłam wczesniej o tym mysleć. K. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszka Re: Do ka_chny 05.08.03, 10:57 ka_chna napisała: > Ja nie mówię żeby się starać i na siłę robić, tylko przygotować - porobić sobie > > badania. To nie wymaga wiele wysiłku a na przyszłosć może wiele ułatwić. > Wiem,że łatwo tak mówić, ale wierz mi bardzo chciałabym juz móc przytulic swoje > > maleństwo i troche żałuję, że nie zaczęłam wczesniej o tym mysleć. > K. Czy mogłabyś napisać jakie badania miałaś robione. Sama się zastanawiam czy nie zrobić ich tak na wszelki wypadek. Niestety lekarze troche to ignorują uważając, że jak coś będzie nie tak to wtedy będzie sie leczyć a ja chciałabym mieć pewność, że jestem zdrowa, żeby nie okzało się, że jest juz za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
amela3 Re: Czy mogę czekać? 05.08.03, 22:36 Dziękuję za podpowiedź Kasiu! Zrobię na razie sobie badania. Też myślałam, że w ciąże można zajść praktycznie na zawołanie. Ale bywają problemy, a wtedy wszystko może się bardzo przeciągnąc w czasie. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
ka_chna Re: Czy mogę czekać?- do lukaszki 05.08.03, 23:55 W zasadzie w moim przypadku wystarczyło akurat,że zrobiłam sobie USG cytologiczne (a nie jak do tej pory przez powłoki brzuszne)jakoś żaden z moich dotychczasowych lekarzy nie zainteresował się faktem że mam baardzo bolesne miesiączki- prawie mdlałam. Wszyscy twierdzili, że to normalne i że jak urodzę to mi przejdzie. I dopiero Pani dr.Antepowicz skierowała mnie na to USG szczegółowe i wyszło co mi jest.Dlatego polecam Ci w/w lekarkę, poza tym lepiej pomysleć zawczasu o pewnych sprawach (chociaż w moim przypadku lepiej późno niz wcale) Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję,ba jestem pewna, że wszystko u ciebie OK! Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszka Re: Czy mogę czekać?- do lukaszki 06.08.03, 09:32 Bardzo Ci dziękuję. Zafunduje sobie USG transwaginalne. POzdrawiam serdecznie i życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś