Dodaj do ulubionych

Lactovaginal

04.08.03, 18:54
Czy w czasie stosowania Lactovaginal'u moze pojawic sie mleczna wydzielina,
czasami lepka a czasami rzadka jak woda? I czy tylko mi sie zdarza, ze po
zaaplikaniu kapsulki, po jakiejs godzinie czuje jak wyplywa ze mnie cos lekko
zoltego.
Wczesniej leczylam grzybice, ale mysle ze ja wyleczylam, bo wybralam
Clotrymazol i GynoTrosyd. Teraz na zakonczenie wszystkiego, aby odnowic flore
bakteryjna, biore Lactovaginal, ale nie wiem czy ona ma takie nieprzyjemne
skutki uboczne wink

I moze to ja cos zle robie. Czy aby na pewno aplikuje sie cala kapsulke? Bo
mam dziwne mysli, ze a noz ona sie tam nie rozpusci i narobie sobie klopotow.

Czy stosowanie Lavtovaginalu jest bezobjawowe?
Obserwuj wątek
    • magda010 Re: Lactovaginal 04.08.03, 21:19
      Lactovaginal powinno sie stosowac na noc, cala kapsulke wsuwa sie jak najglebiej. W pozycji lezacej pozostaje ona najdluzej w organizmie i najlepiej sie wchlonie. Rankiem rzeczywiscie idziesz do toalety i wyplywaja resztki globulki. Ten plyn, o ktorym piszesz, to wlasnie resztka lactovaginalu. Jezeli stosowalas go w dzien, to wyplynela szybciej, juz po godzinie. Ale z pewnoscia to nie jest objaw choroby, ani uplawy, tylko wyplywajaca rozpuszczona resztka globulki.
    • fenneka Re: Lactovaginal 05.08.03, 10:47
      Wszystko w porzadku - tak się może zdarzyć. Ja biorę Lactovaginal 2 razy w
      tygodniu - na noc. I na początku też się zdziwiłam smile Może spróbuj użyć wkładek
      higienicznych?
      • nadzieja28 Re: Lactovaginal 05.08.03, 11:52
        Ja także stosuję ten lek nawet 2-3 razy w tygodniu (profilaktycznie, gdyż mam
        nawracające grzybicesad((
        Aplikuję go wieczorem i to mjest normalne, że rano są jeszcze jego slady.
        Stsuję wkładkę higieniczną. Pozdrawiam
        • ola_c Re: Lactovaginal 05.08.03, 14:36
          Czy Lavtovaginal jest na receptę? Chciałabym sobie aplikować, bo walczę z
          nawracającymi infekcjami. Wizytę u ginekologa mam za dwa tygodnie, a za parę
          dni kończy mi się miesiączka (i właśnie wtedy najczęściej coś się zaczyna
          dziać).
          Pozdrowionka
          • fenneka Re: Lactovaginal 05.08.03, 16:53
            Jest dostepny bez recepty w chyba kazdej aptece. Koszt jednego opakowania to
            jakies 18-20 pln. Tylko kup go w drodze do domu, gdyz nalezy go przechowywac w
            lodowce.
            • corsa.c Re: Lactovaginal w lodowce? 05.08.03, 19:16
              Dzieki za Wasze odpowiedzi smile Jestescie kofane smile

A tak na marginesie...dlaczego w lodowce? Prawde mowiac widzialam jak pani mgr
              z apteki wyciagala Lactovaginal z lodowki, ale nie sadzilam ze i ja musze je
              tam trzymac! Chyba nic im sie nie stanie jezeli do tej pory staly w szafeczce.

Pozdrawiam serdecznie smile
              • fenka Re: Lactovaginal w lodowce? 06.08.03, 08:45
                A ulotkę przeczytałaś...? ten lek musi być przechowywany w niskiej
                temperaturze - lodówka jest miejscem wprost wymarzonym. Nie wiem, czy Twojego
                Lactovaginalu z szafeczki nie trafił juz szlag smile (tak, jak hasła do mojego
                poprzedniego logina - dlatego piszę pod nowym)
                Może lepiej kup nowe opakowanie?
                Pozdrawiam Cię również smile
    • monika.antepowicz Re: Lactovaginal 05.08.03, 17:47
      Taka wydzielina to po prostu rozpuszczona kapsułka
      • ola_c Re: Lactovaginal 05.08.03, 20:14
        Czy Lactovaginal pomaga zapobiegać infekcjom i nawrotom grzybicy? Tak się
        zastanawiam, czy można go stosować pod koniec miesiączki i czy pomaga wyleczyć
        pierwsze objawy? I ostatnie pytanko: jak często go używacie?
        Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi, dzięki
        Pozdrowionka
    • magda010 Re: Lactovaginal 05.08.03, 20:18
      Jak najbardziej pomaga w leczeniu grzybicy, zapobiega jej nawrotom. Po kuracji przeciwgrzybicznej, dobrze go brac, trudno powiedziec jak dlugo, ja bralam chyba 2 miesiace i potem gdy tylko zaczynalam czuc, ze cos sie dzieje, to znowu. On zawiera paleczki kwasu mlekowego, ktore sa bardzo wazne i powinny byc w duzych ilosciach w srodowisku pochwy.
      • ola_c Re: Lactovaginal 06.08.03, 16:20
        A można go brać codziennie, profilaktycznie (np. przez dwa-trzy tygodnie)? Nie
        ma ryzyka podrażnień albo czegoś w tym stylu?
        Dzięki za rady
        • corsa.c Re: Ups! 06.08.03, 18:39
          czyzbym dostala jakiegos zacmienia? Czytalam ta ulotke ze 3 razy i nigdzie nie
          widzialam wzmianki o trzymaniu go w lodowce czy innych zimnych miejscach! Bo
          przeciez gdybym to zauwazyla to nie zadawalabym pytan o lodowke ;->
          Buuu, mam nadzieje ze paleczki kwasu mlekowego nadal sa aktywne uncertain
          • corsa.c Re: Ups! 06.08.03, 18:48
            Weszlam na strone producenta i fakt. Pisze zeby przechowywac w temp od 2 do 8
            stopni C.
            Masz ci los....jestem roztrzepana.
            • fenka Re: Ups! 08.08.03, 09:38
              Dokładnie tak - zarówno na opakowaniu jak i na ulotce jest info o
              przechowywaniu w temp. 2-8 st.C. Może masz lek od innego producenta, mój
              wyprodukował BioMed z Krakowa - i są to kapsułki, ale wcześniej był dostępny
              pod jakąś inną postacią, być może globulek i to może stąd ta rozbieżność.
          • 18lipiec Re: Ups! 25.08.03, 14:21
            Jezus Maria! Czytałaś ulotkę tyle razy i nie zauważyłaś że Lactovaginal
            przechowuje sie w temp. od 2 do 8 stopni????? To nie jest dla Ciebie jasne?ze
            taka temperatura panuje w lodówce? To trzeba napisać PRZECHOWUJ W LODÓWCE???
            Nie wiesz ze w domu nie panuje temp 2 do 8 stopni. A poza tym to jest chyba
            normalne ze tabletka dopochowowa wypływa, chyba ze bierzesze 1 raz i nie wiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka