aside 28.08.03, 13:22 Doradźcie prosze jaki test ciążowy wybrać. W aptece proponowali mi jakiś za ok 12 zł i mieli tylko jednej firmy. Najlepiej jeśli test ta 100% pewności :- ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaa5 Re: testy ciążowe 28.08.03, 13:31 Ja wykorzystałam test clearwiev hcg ok 13 zł. Podają wiarygodność na 99% czyli tak jakby prawie 100 a i lekarz powiedział że jeśli test wyjdzie pozytywnie to napewno ciąża jest. Oczywiście wiarygodność testu zależy od zaawansowania ciąży i stężenia hormonów. Najlepiej robić na początku następnego cyklu. Ale wynik może wyjść nawet kilka dni od zapłodnienia jak masz dość dużo HCG. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza12 Re: testy ciążowe 28.08.03, 15:08 witaj Aside! Widze ze jednak zdecydowaliscie sie na test, mysle ze rozwieje on wasze watpliwosci. Jezeli chodzi o testy godne polecenia to z aptecznych mysle ze najbardziej wiarygodny jest QuickVue (daje wynik juz po 60 sekunadach). Najbardziej wiarygodny jest jednak test wykonywany z laboratorium z krwi, daje 100% pewności i wykrywa nawet kilku dniowa ciaze. Pozdrawiam i zycze negatywnego wyniku! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: testy ciążowe 06.09.03, 09:22 jeśli chodzi o czułosć testów to moim zdaniem są one porównywaLNE- TAK WIEC NALEZY WYBRAC ŁATWY W UZYCIU(STRUMIENIOWY- PASEK PODSTAWIW AIĘ POD STRUMIEŃ MOCZU) i w przyzwoitej cenie. Wynik nalezy odczywtywać zgodnie z instrukcja i nie kierowac sie faktem,że po pół godzinie druga kreska pojawqi sie lub zniknie- liczy sie to co jest po czasie okreslonym instrukcją... Odpowiedz Link Zgłoś