Dodaj do ulubionych

wielki brzuch?

01.09.03, 14:34
Dzien dobry Mile Panie,

czy macie jakas metode na takie typowo chyba kobiece przyleglosci jak
poczucie pelnosci, a wrecz wzdecia brzucha?? Dla mnie to straszny dyskomfort,
czuje sie jakbym miala wielki brzuch, ktory za chwile peknie!?

A drugie pytanie z innej beczki: czy pamietacie jak czulyscie sie w zupelnie
pierwszych dniach ciazy? Tak na 2, 3 dni po zaplodnieniu?

Pozdrawiam i czekam na wiesci!
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: wielki brzuch? 01.09.03, 15:23
      z twojego wątku trudno wywnioskować, czy jesteś czy nie w ciąży. ja mam wzdęty
      brzuch na ładnych kilka dni przed okresem. jest to związane z zatrzymaniem wody
      w organiźmie - mój lekarz doradzał na to herbatkę z pokrzywy. jezlei twoje
      wzdęcie jest związane z ciążą, to trudno mi coś poradzić.
      • sbaba Re: wielki brzuch? 01.09.03, 15:57
        Co do bycia w ciazy pewnosci nie mam, bo staram sie o dziecko, po cichu mam
        nawet nadzieje ze tak jest, ale wzdecia sa niezaleznie, wlasnie w 2 fazie
        cyklu!
        Dzieki za rade!
        • joasiiik24 Re: wielki brzuch? 01.09.03, 17:08
          ja na poiczatku tez mialam uczucie "wielkiego brzucha"myslalam, ze to przed
          okresem lub od jedzenia arbuzów(jadlam ich naprawde duzo)teraz wiem ze to bylo
          bledne myslenie, bo jestem w ciazy i to sie czuje...mozliwe ze w taki sposob.
          pozdrawiam
          • yasmin24 Re: wielki brzuch? 01.09.03, 19:20
            Co do brzuszka to nie poradze nic, sama tak sie meczylam tuz przed miesiaczka.
            A zaraz po zaplodnieniu dopadlo mnie przeziebienie, w sumie to byla jakas
            infekcja bakteryjna - a nie pamietam, kiedy ostatnio chorowalam. No i piersi,
            to byl pierwszy znak, ze sie udalo - urosly i zrobily sie drażliwe.
            • joasiiik24 Re: wielki brzuch? 01.09.03, 19:32
              ach te piersi....bola jak oszalale, ale dobry,delikatny masaz,ktory robi mi
              moje kochanie pomaga...na poczatku boli, a pozniej juz nie.polecam..........
    • dzidek27 Re: wielki brzuch? 02.09.03, 01:32
      Ja od jakiegos poltora miesiaca czuje, ze brzuch mam wiekszy, wzdety.
      Zaznaczam, ze jem normalnie, rzadnych odskokow od normalnych posilkow. Jednak
      czuje sie jak balon. Juz myslalam, ze moze przejde na diete, ale rozmyslilam
      sie, bo tak jak Ty staramy sie o dziecko. Boje sie, ze moglabym zaszkodzic.
      Tak wiec odzywiam sie tak jak zwykle. Moje spodnie, spodnice ciut za ciasne
      zrobily sie w pasie. Wagowo nie przytylam ale cm. urosly.
      A co do pierwszych odczuc od zaplodnienia, to nie wiem czy sa jakies objawy. W
      tym miesiacu dalismy z siebie wszystko i czekamy na rezultaty. Jeszcze cale
      dwa tygodnie przed nami. Piersi juz bola, ale dla mnie to normalny objaw przed
      okresem, tak wiec nie biore tego do glowy. Ale mam wielka nadzieje, ze w tym
      miesiacu udalo sie wreszcie. Czego Tobie zycze z calego serca.
      U mnie dopiero 15 dzien cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka