Dodaj do ulubionych

zamierzam...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 06:51
rozpoczac antykoncepcje poprzez zazywanie tabl...mam 27 lat,dwoje
dzieci,mozecie coś dziewczyny polecić?wiem ze ostateczną decyzje
podejmie lekarz i zleci tabsy...ale interesują mnie za i przeciw
róznych tab...
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: zamierzam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 07:00
      polecic? to nie cukierki. myślisz, że różnią się między sobą jak
      czekoladki?
    • miss.capricorn Re: zamierzam... 27.03.08, 07:11
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080 może tu?
    • Gość: kasia Re: zamierzam... IP: 91.104.73.* 27.03.08, 12:52
      Za i przeciw-ceny, różne hormony i ich ilość. Ja z własnego doświadczenia nie
      polecam tych najnowszej generacji-wbrew temu co by się mogło zdawać,że nowsze
      jest lepsze-ale chyba nie w tym przypadku (a już na pewno nie yasmin i jemu
      podobne z plastrami na czele).
      Ale doradzić to powinien lekarz i to dobry, a nie taki co ciągnie kasę i
      prezenty od przedstawicieli handlowych koncernów farmaceutycznych, albo
      przepisuje takie tabsy co są akurat na topie.
      Także powodzenia życzę.
      • Gość: sundry Re: zamierzam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 13:01
        Ja z kolei dopiero po Yasminelle nie miałam depresji,jak po poprzednich
        tabletkach.Tabletki-dla mnie to jest godny polecenia środek.
        • Gość: 1mzeta Re: zamierzam... IP: 91.104.73.* 27.03.08, 19:24
          Ja po cilest( III generacja) miałam jazdy-jakby mi ktoś karabin dał to strzelam
          do wszystkiego co się rusza i nie rusza,że nie wspomnę o żyłach rozpierniczonych
          w nogach doszczętnie- i to tylko po około roku brania. Dziwne bo po 9-ciu latach
          brania tych starszych II generacji jakoś żadnych sensacji nie miałam-owszem
          trochę mi się przytyło, ale wolałam już dodatkowe kilogramy niż kłopoty jakie
          zaczęły się przy cileście. I tak dzięki niemu skończyła się moja przygoda z
          tabsami na dobre.
          • kasiak37 Re: zamierzam... 27.03.08, 19:42
            zyly to Ci rozpierniczyly te stare tabsy a dalo o sobie znac przypadkowo akurat
            w momencie brania tych nowych.A poza tym,jak sie na sklonnosci do zylakow to sie
            nie decyduje na tabletki.Wywiad rodzinny tez jest wazny.
            • Gość: 1mzeta Re: zamierzam... IP: 91.104.73.* 27.03.08, 22:42
              No ty akurat diagnozy lepszej i to w dodatku internetowej mi nie postawisz niż
              moja gin i flebolog-także nie wypowiadaj się bo nie masz pojęcia o czym mówisz.
              Problemy z żyłami to nie tylko i wyłącznie żylaki-bo tylko takie chyba znasz.
              Nie znasz się to się nie wypowiadaj.
              Poczytaj sobie trochę literatury i badań naukowych i to na stronach
              zagranicznych- gdzie lekarze mają już trochę ciut inne podejście do pacjentów, a
              nie tak jak głównie w Polsce to bywa,że przepisują Yasmin bo mają profity od
              koncernu farmaceutycznego- a nie tylko co na forum przeczytasz-opinie dziewczyn
              z których większość ma problem z przeczytaniem ulotki ze zrozumieniem, albo w
              ogóle z przeczytaniem.
            • Gość: 1mzeta Tak dodatkowo IP: 91.104.73.* 27.03.08, 22:50
              Pigułki trzeciej generacji a ryzyko choroby zakrzebowej i zmian w obrębie
              mięśnia sercowego.
              Używanie doustnej antykoncepcji hormonalnej (DŚA) zwiększa ryzyko żylnej choroby
              zakrzepowej (VTE) 3 – 6 razy, ale ogólne ryzyko śmierci z tego powodu jest
              bardzo niskie. DŚA zawierające nowszy progesteron (desogestrel i gestoden) może
              powodować nieco większe ryzyko VTE (około 1,6 raza) niż DŚA zawierające
              lewonorgestrel. Całkowite ryzyko wystąpienia choroby zakrzepowej związane z
              korzystaniem z DŚA
              zwiększa się wraz z wiekem, otyłością, przebytymi zabiegami chirurgicznymi oraz
              szczególnymi formami trombofilii. Wśród kobiet rasy kaukaskiej, ryzyko
              wystąpienia choroby zakrzepowej wynosi 5 na 100 000 kobiet rocznie i wzrasta do
              60 na 100 000 w czasie ciąży; wśród kobiet stosujących pigułki antykoncepcyjne
              zawierające lewonorgestrel, ryzyko to wynosi 15 na 100 000, a wśród
              korzystających z pigułek zawierających desogestrel lub gestoden wynosi 20 – 30
              na 100 000. Podobne dane
              dotyczące kobiet innych niż reprezentantki rasy kaukaskiej nie są dostępne.
              Dlatego też, IMAP zaleca, aby dla młodych zdrowych kobiet, pigułki zawierające
              lewonorgestrel były pierwszorzędowym wyborem.
            • Gość: 1mzeta I jeszcze coś IP: 91.104.73.* 27.03.08, 23:05
              www.medsafe.govt.nz/Profs/PUarticles/oralcontraceptives.htm
              Po angielsku ale może potrafisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka