only_isabelle 12.04.08, 11:43 czy "można" stosować/albo stosuje się ciągle, jeśli zadziała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_isabelle Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c 12.04.08, 19:29 podbijam, może ktoś obeznany w temacie akurat jest na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 20:50 Jeśli chodzi o mnie to Castagnus skutecznie zatrzymał mi okres na 3 miesiące i trzeba było zastosować hormony na wywołanie. Lepiej poradź się lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
only_isabelle Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c 12.04.08, 22:01 dzięki, ale nie o to pytałam żadnej chemii Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c 12.04.08, 22:43 Gdzieś czytałam, że Castagnus możma używać maks 3 ms - używałam, cykle ok, PMS mniejszy, ale jak odstawiłam, to wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
only_isabelle Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c 12.04.08, 22:58 no właśnie, też obawiam się odstawienia bo po 1 opakowaniu jest jakby lepiej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra41 Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 08:51 no właśnie, mnie to też nurtuje. Brałam Castagnusa około 3 lat - praktycznie cały czas. Mam torbielki w piersiach i ginekolog mi poradziła abym pobrała sobie Castagnus. Nie ostrzegała przed zbyt długim zazywaniem. Pomogło mi, bo bolesność piersi była mniejsza. Teraz staram się o maluszka i głębiej wczytałam się w informacje o Castagnusie. Z cyklem na pierwszy rzut oka wszystko w porządku. nachodzą mnie myśli niepokojące gdyż: - już dwa razy kochałam się w okresie płodnym i nie zaskoczyło (teraz będzie trzecia próba) - wyraźnie okres stał się u mnie mniej obfity. aczęłam mierzyć sobie temperaturę rano, aby dowiedzieć się czy mam cykle owulacyjne. Dodam jeszcze, że mam prawie 38 lat i jakieś zachwiania płodności mogą już niestety wynikać z wieku odnośnie Castagnusa - myślę, że po 3 miesiącach zażywania należy poradzić się lekarza czy dalej stosować Odpowiedz Link Zgłoś
only_isabelle Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c 16.04.08, 10:23 no właśnie, ja po castagnusie dostałam obfitszego okresu, domyślam się, że mógł to byc cykl z owulacją, bo do tej pory miałam skąpe miesiączki 1,5 dniowe, no i torbiele pojawiły się, sandra, a jak u Ciebie z torbielami, castagnus podziałał w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy Castagnus stosuje się jedynie przez 3 m-c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:59 ja nie mialam okresu przez trzy miesiace, ginekolozka polecila mi castagnatus, po dwoch tygodniach brania dostalam okres, w zasadzie bez zadnych bolow, nie spodziewalam sie go w ogole. polecila mi przyjsc po trzech miesiacach jakby nie dzialal. ale fakt, ze powiedziala brac 3 miesiace! Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 komu potrzebny jest Castangus 16.04.08, 11:18 1. castangus jest preparatem ZIOŁOWYM, a nie "chemią" 2. zaleca się brać go przez 3 miesiące, a potem robić conajmniej 1 miesiąc przerwy 3. Castangus obniża poziom hormonu prolaktyny! Czyli pomga osobom z lekko podwyższoną prolaktyną, jak ktoś ma powazną hiperprlaktynemię, to bierze się LEKI Zanim więc zacznie się brać Castangus, powinno się zbadac poziom prolaktyny!!! Sam objawy pt. nieregularne cykle, plamienia przezd miesiączką, bolesnośc piersi po owulacji otp., to jeszcze nie dowód, że się ma z prolatyna kłopot. 4. Zupełnia pomyłką jest "regulowanie" cykli Castangusem po odstawieniu hormonalnej antykoncepcji, bo to nie wina prolaktyny, tylko kwestia zapomnienia przez organizm, jak się samemu steruje hormonami. Wtedy potrzebny jest CZAS, żeby organizm sobie przypomniał, jak się to robi, a nie utrudnianie mu tego ziółkami czy chemią. Odpowiedz Link Zgłoś