Dodaj do ulubionych

Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!!

14.09.03, 19:13
Od 2 lat barłam tabletki antykoncepcyjne Diane 35 , ogólnie dobrze się
czułam tylko ostatnio zaczeła pobolewać mnie głowa , mój ginekolog po
wykonaniu badań zadecydował , że zmienimy tabletki Diane 35 na Harmonet .
Moje pytanie do Was - jak czujecie sie po tych tabletkach i ogólnie Wasze
dobre i złe opinie .

Pozdarwiam Kamila
Obserwuj wątek
    • maoya Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 14.09.03, 19:46
      hej

ja biore harmonet 3 miesiace. sa to moje pierwsze pigulki.
      przez pierwsze dwa miesiace najbardzoej odczuwalam spadek nastroju, dopadaly
      mnie tzw doly - jakies nagle smutki i obawy. teraz jest wszsytko w porzadku, w
      tym miesiacu nie mialam juz absolutnie tego typu problemow. poza tym od czasu
      do czasu mam mdlosci - nie wiem na ile jest to spowodowane braniem sporej
      ilosci antybiotykow ostatnimi czasy, poniewaz pierwszy raz mialam tego typu
      przypadlosc jeszcze przed ta kuracja antybiotykowa. poza tym wszsytko jest
      najzupelniej ok, czuje sie dobrze.
      ale mysle ze nie powinnas sie raczej przejmowac tym co tu ci napiszemy,
      poniewaz kazda z nas ma inny organizm i co jednej sluzy drugiej nie bardzo i na
      odwrot, a czesto mozna sie nieswiadomie czyimis opiniami zasugerowac.
      moja lekarka pzrepisala mi je mowiac, ze maja one najmniejsza dawke hormonow
      oraz ze sa podobno dobrze tolerowane.
      zycze zeby ci "dobrze sluzyly" i zebys dobrze sie po nich czula smile
    • adamskakamila Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 14.09.03, 20:26
      Dziekuje mam nadzieje , że będę mi dobrze słuzyły .....

ale jestem ciekawa opini mimo wszystko innych biorących te tableki .
      Pozdarwiam Kamila
      • fenka Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 15.09.03, 09:34
        Maje doświadczenie względem różnorodności tabletek nie jest duże - bo dobrze
        tolerowałam te, które bralam i nie potrzebowałam sprawdzać innych.
        Przez 3 lata brałam Marvleon, później przez pół roku właśnie Harmonet. Obydwie
        tabletki działały na mnie dobrze, bez żadnych objawów ubocznych (no może z
        wyjątkiem obniżonej chęci na seks - stąd ta zmiana, która niewiele poprawiła).
        Jest jeszcze jedna kwestia, którą trzeba brać pod uwagę. Po odstawieniu
        Marvelonu okres pojawił się z tygodniowym opóźnieniem, zaś po rezygnacji z
        Harmonetu - jak w zegarku, co 28 dni. Ale to może być bardzo indywidualna
        sprawa.

• aniamr Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 15.09.03, 10:15
      Ja przed ciążą brałam cilest i po ciąży ( po zakończeniu kamienia - w czasie
      karmienia cerrazette)również, ale pierwsze zetknięcie z tymi tabletkimi to
      były mdłości wymioty, rozwolnienie. Całkowicie byłam rozbita. Przeszłam na
      Harmonet i myślałam, że to są te tabletki. Teraz jestem przy 3 opakowaniu i
      jak je rozpoczynałam to to samo: mdłości, wymioty itp.....
      Zapomiałm jeszcze o bólach głowy. Dodam, że przed ciążą było wszystko ok. Nie
      wiem co teraz się ze mną stało. Muszę się na badania wybrać.
    • conejito Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 15.09.03, 11:06
      Biorę Harmonet od 3 lat. Nigdy nie miałam żadnych problemów tj: nie wymiotuję,
      nie boli mnie głowa, nie tyję a co najważniejsze nie jestem w ciążysmile))) A tak
      bardziej poważnie to jaka jest reakcja na jakiekolwiek pigułki, tak naprawde
      zależy od organizmu. Dlatego zanim dostałam pierwsze opakowanie, lekarz zlecił
      mi dokładne badania (min. na poziom hormonów).
    • mewalo Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 15.09.03, 12:56
      ja równiez po 2latach brania Diany przeszłam na Harmonet-brałam 4m-c i powiem
      tak:psychicznie czułam sie OK najlepiej ze wszystkich branych wczesniej tabletek
      (brak depresji, dołów itp)fizycznie tez ok(nie przytyłam chociaz miałam
      uczucie "napompowania", brak mdlości czy bólu głowy,libido Ok)ale Harmonet nie
      utrzymał efektu poprawy cery jaki miałam przy Dianie no i przez te 4 cykle
      zawsze od 17-18 tabletki az do normalnej miesiaczki miałam plamienia wiec
      musiałam zmienic na cos silniejszego(Harmonet ma niska dawke hormonów)to sa
      moje spostrzezenia a kazda kobieta to inna "historia" Pozdrawiam
    • Gość: antena Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 12.09.14, 20:44
      Ja biore od 2 miesiecy i szczerze powi,ze im dalej tym gorzej. Najpietw hustawki nastroju i na dodatek pierwszy okres dwa tygodnie bite,okres nie plamienie!!!!! A po tym czasie co dwa tyg i utrzymuje sie tydzien czasu,zalamla,ratunku!!! Zastanaeiam sie czy przerwac i pojsc po inne..jestem wykonczona tymi okresami,jak tak dalej pojdzie zbankruruje na tampony i podpaski.
      • lidek0 Wątek sprzed 11 lat.... 12.09.14, 22:39
        a swoją drogą robiłaś przez jego braniem badania hormonalne?
        • Gość: Ciaza Re: Wątek sprzed 11 lat.... IP: *.centertel.pl 13.09.14, 17:30
          A ja mam ladnego chlopczyka po harmonecie wink
      • Gość: Ania Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.09.14, 21:46
        Ja brałam harmonet przez około 6mcy, nigdy nie zapomniałam o żadnej tabletce,nie piłam alkoholu itp. Nawet przypomnienie w telefonie sobie ustawiłam a tu bach.. okazało się, że będę mamą za 7,5 mca.
        Nie ufam już temu lekowi, jak i pewnie żadnemu innemu nie będę potrafiła zaufać. Także, ja ze swojej strony odradzam kobietom, które nie są gotowe na macierzyństwo, choć każdy organizm jest inny. A jeśli czujesz się po nim źle, to do lekarza, powinnaś czuć komfort a lekarz jest od tego aby dopasować jak najlepsze tabletki Tobie. smile
        • Gość: Zośka Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.rt1.pogodna.net 12.02.15, 12:51
          To ciekawe... ja biorę Harmonet od 10 lat- bardzo nieregularnie, jednego dnia o 18, innego o 2 w nocy, piję alkohol etc. Jest skuteczny.
          • koran15 Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 26.06.15, 02:26
            ja też biorę dość nieregularnie :p ale nigdy nie cierpiałam z tego powodu, matką nie jestem i nie zanosi się smile harmonet (apteka Warszawa) działa kompleksowo i u mnie nie dość, że jest antykoncepcją to jeszcze sprawił, że nie mam bolesnych okresów i wahań nastrojów - cena także jest akceptowalna: aptekagold.pl/harmonet-tabl-x-21.html 26 zł to nie wydatek smile pozdrawiam
            • lidek0 Re: Harmonet - OPINIE !!!!!!!!!! 26.06.15, 21:19
              Nie masz bolesnych okresów bo nie masz ich wcale /no ale chyba biorąc antyki to wiesz/, ciekawe co będzie jak odstawisz, no chyba, że planujesz je brać do menopauzy. Co do bolesnych okresów to robi się badania hormonalne i sprawdza co może być przyczyną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka