Gość: annia_ IP: 85.11.64.* 09.07.08, 23:00 Mam pytanie: Jaka w waszym wypadku jest skuteczność tabletek anty., stosujecie dodatkowo inne środki anty.?znacie przypadki zajścia w ciąże podczas ich brania? i czy któraś z was bierze może sindy - 35? b proszę o odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: skteczność tabletek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 07:40 jeśli bierzesz PRAWIDŁOWO - nic sie nie stanie nie schizuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: skteczność tabletek! IP: 91.104.108.* 10.07.08, 09:10 Prawidłowo stosowane gwarantują zabezpieczenie- 10 lat i zero wpadek. Jak się trujesz tabsami to po co ci inne zabezpieczenia-jeśli masz stałego partnera? Tak znam przypadki zajścia podczas stosowania, ale te przypadki sobie tabsy brały jak chciały. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: skteczność tabletek! 10.07.08, 18:01 W moim przypadku skuteczność jest 100%. Choć znam przypadki zajść w ciąże, ale to tylko panie, które miały problem z dotrzymaniem systematyczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: skteczność tabletek! IP: 217.98.20.* 10.07.08, 18:18 Żadna metoda antykoncpecyjna nie daje 100% skutecznosci. Nawet idealnie brane tabletki. Zawsze nasz organizm moze zrobic nam niespodzianke i jednak dopuscic do jajeczkowania. Wiem, zaraz czepią sie mnie kobiety, ktore napisza, ze jak sie bierze rzetelnie tabletki to nie ma mozliwosci zajscia w ciaze. Ale to nieprawda. Wskaznik Pearla pokazuje dwie wartosci - dla brania tabletek idealnie i "z marginesem bledu" - i w obu przypadkach nie ma 100% skutecznosci. Choc osobiscie nie znam zadnej kobiety, ktora zaszlaby w ciaze stosujac tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: skteczność tabletek! 10.07.08, 18:20 Gość portalu: ewaq napisał(a): > Żadna metoda antykoncpecyjna nie daje 100% skutecznosci. Nawet > idealnie brane tabletki. Zawsze nasz organizm moze zrobic nam > niespodzianke i jednak dopuscic do jajeczkowania. > Wiem, zaraz czepią sie mnie kobiety, ktore napisza, ze jak sie > bierze rzetelnie tabletki to nie ma mozliwosci zajscia w ciaze. Ale > to nieprawda. Wskaznik Pearla pokazuje dwie wartosci - dla brania > tabletek idealnie i "z marginesem bledu" - i w obu przypadkach nie > ma 100% skutecznosci. Wiadomo, że nie ma 100% skutecznosci, w przypadku brania tabletek antykoncepcyjnych, ale ja osobiście napisałam o sobie - w moim przypadku od kilku już lat jest to skutecznosc idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia_ Re: skteczność tabletek! IP: 85.11.64.* 10.07.08, 22:37 dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
oregano29 Re: skteczność tabletek! 11.07.08, 13:46 biore od wrzesnia zeszlego roku, systematycznie co do godziny. to jest jedyne zabezpieczenie, jakie stosuje i nie zaliczylam wpadki. mysle, ze moje poprzedniczki maja racje co do wpadek z powodu nieprzestrzegania czasu brania..ja jeszcze dodam, ze picie herbtek typu figura czy innych moze tez obnizyc dzialania. tak samo jak preparaty zawierające ziele dziurawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia_ Re: skteczność tabletek! IP: 85.11.64.* 11.07.08, 22:14 postaram isć za radą Odpowiedz Link Zgłoś