ajusia7 15.07.08, 23:14 od pół roku regularnie dostawłam okres 13 staramy się o dziecko a w tym miesiącu jeszcze nie dotałam miesiączki za to od 2-3 dni czuję kucie w prawym boku co to może oznaczać? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewaq Re: ciąża ??? IP: *.tpnet.pl 15.07.08, 23:26 Klucie w boku moze oznaczac miliony roznych rzeczy. Zrob test - przynajmniej bedziesz wiedziec, czy to nie ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
ajusia7 Re: ciąża ??? 15.07.08, 23:27 test wyszedł negatywny a miesiączki dalej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: ciąża ??? IP: *.tpnet.pl 15.07.08, 23:29 To powtórz test za kilka dni albo zrob test z krwi. A jak nie bedzie okresu - idz do ginekologa. Moze to torbiel, moze wyrostek, moze jakas kolka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajusia7 Re: ciąża ??? 15.07.08, 23:38 jutro ide do pracy ale jak mi nie przejdzie i nie bedzie mie.. to w czwartek zrobię test zobaczymy mam nadzieje ze będą dwie krechy dzięki ewaq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: ciąża ??? IP: *.tpnet.pl 15.07.08, 23:47 To trzymam kciuki Sama na swoje dwie kreseczki czekalam z upragnieniem kilka lat, wiec wiem, co to znaczy czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 organizm nie zegarek 16.07.08, 11:03 ... więc czasami cykl ma inną długość nie z powodu ciąży, ale przez to, że owulacja była później, bo w "normalnym terminie" występowały warunki, które organizm odczytał jako niekorzystne dla potencjalnej ciąży. Nie byłaś w tym cyklu chora, nie wyjeżdżałaś, nie miałaś więcej stresu niż zwykle, spałaś mniej niż zwykle.... ? To wszystko może porzesunąć owulację i co za tym idzie okres. Ból który opisujesz to może być wszystko - również objaw owulacji... a jesli to to, to testować możesz dopiero za 2 tygodnie. Wcześniej nie brałabym nic na wywołanie okresu, bo to jednak są syntetyczne hormony i odbiją się na kolejnym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: organizm nie zegarek 16.07.08, 11:31 13 kazdego miesiaca to wcale nie regularnie bo miesiac jest raz dluzszy raz krotszy.Mysle ze Ci sie cos przesunelo. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 regularny cykl 16.07.08, 14:32 Cykl jest regularny jeśli rozpiętość między najkrótszym a nadłuższym (wykluczając cykle ewidetnie zaburzone zewnętrznymi przyczynami) wynosi do 6 dni (inni mówią że 10). Równy co do dnia to mają tylko statystyczne wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ś Re: regularny cykl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 16:27 Ja miałam rowne 28 dni przez wiele lat i wydawało mi się zupełnie normalne, ale 13 każdego miesiąca to naprawdę dziwny zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś