IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:27
Witam,

24 czerwaca wyladowalam z przeziebieniem u lekarza, przed podaniem antybiotyku
zlecono wykonanie testu na beta hcg. Nastepnego dnia mialam telefon z
informacja ze mam na poziomie 14 wiec jestem w ok. 2 tyg ciazy i mam sie
zjawic u ginekologa. Ginekolog zlecil kolejne badanie beta hcg... po 3 dniach
od 1badanie poziom byl ponizej 1. Czyli brak ciazy. Wrocilam do internisty po
antybiotyk ale uslyszalam ze konsultowal wynik z ginekologiem i uwazaja ze w
ciagu 3dni nie moze tak raptownie spac, zwlaszcza ze nie dostalam miesiaczki
ani plamienia. Zlecili kolejny test - rowniez wyszedl ponizej 1. Miesiaczki
jak nie bylo tak nie ma... piersi a dokladnie brodawki bola
niesamowicie..srednio co godzine biegam do lazienki.. do tego dziwne uczucie w
podbrzuszu z lewej strony przy siadaniu i wstawaniu. Czy ktora z Was tak
miala? We wtorek mam kolejna wizyte u ginekologa... I kolejne badanie Beta
hcg...W piatek zrobilam test apteczny wykazal jedna kreske wiec brak ciazy -
po 2h wrocilam do domu i na tescie pojawila sie blada 2 kreska... powoli wariuje
Czy ktoras z Was miala podobnie? Co mam myslec?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewaq Re: beta hcg IP: *.tpnet.pl 03.08.08, 15:30
      Kreska na tescie dwie godziny po zrobieniu nie oznacza nic. Bo
      wyraznie jest napisane, w jakim czasie nalezy odczytywac wynik.
      Co do reszty - nie mam pojecia, co sie dzieje. Dziwne to. Ale raczej
      nie ciaza, bo beta, jesli jest ciaza, rosnie i jest powyzej 1.
      Raczej to jakies zawichrowanie hormonalne organizmu.
      • carla.bruni Re: beta hcg 03.08.08, 15:36
        Gość portalu: ewaq napisał(a):

> Kreska na tescie dwie godziny po zrobieniu nie oznacza nic. Bo
        > wyraznie jest napisane, w jakim czasie nalezy odczytywac wynik.
        > Co do reszty - nie mam pojecia, co sie dzieje. Dziwne to. Ale raczej
        > nie ciaza, bo beta, jesli jest ciaza, rosnie i jest powyzej 1.
        > Raczej to jakies zawichrowanie hormonalne organizmu.
        tez tak mysle. pozdrawiam.
        • Gość: Anna.Stano Re: beta hcg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 22:22
          Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Dzis wszystko sie wyjasnilo, sprawca zamieszania
          okazal sie 7cm torbiel na jajniku... Dziwi mnie tylko jedno, 4dni wczesniej
          mialam robione usg wew i pani ginekolog nic nie widziala... Gdy zapytalam jak to
          mozliwe, dowiedzialam sie ze ostatnio skupila sie na szukaniu ew. ciazy...
          Dostalam Duphaston na wywolanie miesiaczki, zobaczymy co bedzie dalej, moze sie
          sam wchlonie.
          • nglka Re: beta hcg 05.08.08, 02:28
            Torbiele mają to do siebie, że potrafią bardzo szybko znikać i pojawiać się.
            szacuje się, że blisko 80% kobiet ma co jakiś czas torbiel nie wiedząc o tym
            Mimo, że beta powyżej normy oznacza zazwyczaj ciążę, to uważa się, że przy
            normie do 5 mIU/mL beta poniżej 20 może oznaczać szereg innych dolegliwości nie
            związanych z ciążą (torbiel, nowotwór, niedoczynność tarczycy).
            • Gość: ** gwiazdeczka* Re: beta hcg IP: *.konin.mm.pl 07.08.08, 18:42
              czesc dziewczyny... czytam i czytam ... ja w ub. tyg w czwartek tj
              w 14 dni cyklu mialam ból z lewej strony ale co tam pomyslalam sobie
              ze jajeczko pewnie dojrzewa i dojrzewa ... a ze staram sie o
              dzidziulka to tez wielka radosc i zaciagnelam meza do łóżka.. a ból
              w jajniku trwał... w pon. bylo od raa tak źle ze po poludniu poszlam
              do gin i powieziala ze to torble 3,9*4,6cm. ... dala mi doxycycline
              i jakies czopki ... stwierdzila ze ciazy nie ma wiec leki moge brac.
              ale powiem wam ze sie stresuje na maksa... a moze ciaza jest??
              dzisiaj jest czwartek moj 21 d.c. a ja caly czas msle czy nie isc do
              innego gin zeby potwierdzil lub zaprzeczyl ta wersje. dodam ze dwa
              ostatnie okresy rozpoczely mi sie od trzydniowego czekoladowego
              plamienia... a dopiero pozniej byla czerwona fala... Bardzo
              chcialabym miec dziecko. nigdy nie mialam zadnych przeziebien ani
              nic w tym stylu...a teraz jakis torbiel.. i to od razu aki duzy..
              napiszcie co o tym myslicie?? czy gdybym zaszla w ciaze to gin w 14
              d.c. moglaby ja juz stwierdzic... łamię sie bardzo bo gdyby okazało
              sie ze jestem to leki, ktore mi przepisala nie moge ich brac pod
              zadnm pozorem... czekam na pierwsze dzieko..mam 28 wiosenek.. od 1,5
              roku nie biore tabletek... a dół podbrzusza caly czas boli...
              Napiszcie coś co mnie uspokoi i doda troche otuchy.. a w ogole to
              jak czytam to wize ze jestescie oblaane na maksa wiec zaptam o cos
              jescze... czy ten torbiel moze mi utrodnic zajscie w ciaze (nawet
              jestli sie wchlonie) ??? czytalam ze torbiele powstają np. na skutek
              nie uwolnienia sie jajeczka z pecherzyka... Dajcie znac i podzielcie
              sie swoja wiedza bo ja to dopiero od czterech dni (od diagnozy)
              czytam i zby dużej wiedzy jeszcze na ten temat nie mam. smile
              • Gość: **gwiazdeczka* Re: beta hcg IP: *.konin.mm.pl 07.08.08, 18:45
                Przepraszam was moje młe ale dopiero jak wszytsko przeczytałam to
                widze ile tu literówek i błędów... smile
              • lilith76 Re: beta hcg 08.08.08, 09:08
                A czy lekarz na usg powiedział ci, że widać ślad po PĘKNIĘTYM PĘCHERZYKU lub że na drugim jajniku jakiś się do tego przygotowuje?
                Jeśli nie, to raczej nie ma szans na ciążę w tym cyklu, bo żeby była ciążą musi być jajeczko.

czy gdybym zaszla w ciaze to gin w 14
                > d.c. moglaby ja juz stwierdzic...

Pomyśl logicznie - czy można stwierdzić ciążę przed poczęciem lub 1-2 dni po (tak wskazuje dzień cyklu)?

czy ten torbiel moze mi utrodnic zajscie w ciaze (nawet
                > jestli sie wchlonie)

Nie powinna, ale trzeba się nią zająć.

czytalam ze torbiele powstają np. na skutek
                > nie uwolnienia sie jajeczka z pecherzyka

Nie wszystkie, ale takie są najczęstsze. Jak sama widzisz - "nie uwolnienia się jajeczka z pęcherzyka", czyli nie ma jajeczka, nie ma ciąży. Nie mam pojęcia, czy wtedy jest możliwa owulacja, z doświadczenia z torbielą wiem, że przy niej podnosi się temperatura ciała jak po owulacji, więc chyba do nowej dojść nie może.
                • Gość: **gwiazdeczka* Re: beta hcg IP: *.konin.mm.pl 10.08.08, 00:50
                  lilith76 dzieki za info... z tą ciążą to chodzilo mi o to że torbiel
                  mogla byc na jednym jajniku podczas gdy z drugiego w sumie moglo byc
                  jajeczkowanie wiec ewentualnie ciąża mogła się rozpoczac.. a pytalam
                  dlaego ze gin przepisala mi lek ktorego w ciazy nie wiem czy az
                  takiej na samym poczatku) nie mozna podawac.
                  to co piszesz: "czy ten torbiel moze mi utrodnic zajscie w ciaze
                  (nawet
                  > > jestli sie wchlonie)
                  >
                  > Nie powinna" przywraca mi nadzieje... rozumiem ze Ty tez mialas
                  torbiel a mimo to udalo ci sie miec potomka smile ja czekam teraz na
                  koljna wizyte... dół brzucha jeszcze boli a to zaraz tydzien jak
                  biore lek... mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. za 3 tyg mam urlop
                  a z wakacji mam nadzieje wrocimy we trojke smile Trzymajcie kciuki...
                  i piszcie jeszcze co wiecie. DZIEKUJE !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka