solarska1 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Częstochowa 28.09.04, 14:29 Dr Piotr Węgrzecki Mojego syna nie ma juz wśród żywych. Więcej nie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Łódź IP: *.4web.pl 02.10.04, 18:46 Dr Niwad - ICZMP lub Gameta. Koszmar niedość,że jest bezwzględny , nie potrafi przyznać się do błędów to jeszcze nie potrafi odróżnić ciąży pozamacicznej od poronienia - co jak wiadomo grozi nawet śmiercią. Przestrzegam wszystkich - nie wolno dać sobie robić krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika191 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Łódź IP: *.lodz.msk.pl 29.10.05, 13:29 Chyba się Tobie Izo nazwiska pomyliły!Niwald nigdy nie pracował w Gamecie.ja uważam że jest super ginekologiem i położnikiem.A w niepłodności nie ma lepszego!!!!!!!!NIE ZGADZAM SIĘZ TOBĄ! DOUCZ SIĘ DZIEWCZYNO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:38 Dr Walczak,gabinet przy ul.Mangalia w Warszawie. Żeruje na ludzkim nieszczęściu,jakim jest bezpłodność. Nie interesuje go pacjen bądź pacjentak (jest zarówno ginekologiem, jaki i andrologiem) lecz stan posiadania. W zależności od zebranych przez siebie informacji ustala cenniki,które są dużo wyższe od tych,w prywatnych klinikach. Omijajcie go z daleka!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowa7 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Bydgoszcz 05.10.04, 22:49 nie polecam dra Z. Marcinkowskiego jako położnika, zbyt mało czasu poświęca pacjentkom i jest lekarzem starej daty Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Bydgoszcz 02.01.05, 22:58 Lach - szpital miejski. Przez zbyt późną interwencję (a właściwie jej brak - pozostawienie rozwiązania lekarzowi z następnego dyżuru) o mało nie zabił mi syna podczas porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW---LODZ dr Dawidowicz IP: *.vline.pl 06.10.04, 12:25 Przyjmuje na ul. Traktorowej, Ewela juz o nim tu pisala, ja tez mialam z nim niemile doswiadczenia wiec przestrzegam. Wykryl u mnie nadzerke, oczywiscie skierowal mnie do swojego kolegi w Jagnie (tam gdzie zona ma gabinet) na wymrazanie. Rok pozniej, gdy bylam juz mezatka, poszlam do niego by dal mi skierowanie na badania, bo chce zaczac starania o dziecko oraz zrobic cytologie, bo po nadzerce nie wiadomo jak jest. Oczywiscie nic mi nie dal, oburzyl sie, ze nie potrzeba cytologi bo mialam robiona rok temu, nie chcial nic powiedziec jak trzeba sie odzywiac w ciazy, jakie witaminy czzy co innego. Jest wstretnym skurwielem, lapczywym na kase i ma w dupie zdrowie pacjentek. Oczywiscie juz nigdy do niego nie pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juna1 Kraków - dr Hejnar IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 06.10.04, 17:26 A ja odradzam dr Hejnara. Staciłam u niego kupę kasy i rok czasu! Po pierwsze nie ma ustalonej ceny wizyty - ile się mu dało, tyle wziął (oczywiście od pewnego pułapu). Każe sobie płacić za bezpłatne próbki lekarskie (np. za 10tabletek Luteiny dawałam mu dychę, podczas kiedy w aptece mniej płaciłam za 30tabletek). Za zrobienie laparoskopi dostał też swoje, choć robiłam ją w szpitalu Żeromskiego - na kasę chorych(wtedy jeszcze). Po laparo nie zrobił mi ani raz monitoringu cyklu, żeby zobaczyć czy coś pomogło, czy nie. Po roku od zabiegu - w zasadzie bez żadnego leczenia (dwa cykle z CLO - bez monitoringu) miara się przebrała, kiedy dał mi przeterminowane lekarstwo (choć bardzo starał się zedrzeć nalepkę z napisem "bezpłatna próbka lekarska - nie na sprzedaż" i datą ważności). I to była moja ostatnia wizyta u pana dr. Odradzam - szkoda kasy i czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Knurów i okilice 07.10.04, 14:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8482139&a=16478087 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaidy WROCŁAW 11.10.04, 22:57 DR.HAPON LUB HAPPON pracuje w szpitalu na Brochowie. Wyjątkowy cham. Nie chciał mnie przyjąć do szpitala w czasie porodu. Skurcze miałam co pięć minut od trzech godzin. Nie chciał mnie nawet zbadać. Powiedziałam że nie wyjdę tylko urodzę na korytarzu i zawiadomię prasę to wyszedł z gabinetu. Przyjęła mnie inna lekarka. Szpital był wtedy przeładowany ale porodówka pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
luna1000 Re: WROCŁAW happon 31.01.05, 23:38 rzeczywiście Happpon to straszny cham. Mi powiedział , kiedy trafiłam na Brochów w 13. tyg. ciąży, że stracę dziecko. I spytał, czy mi podać relanium. gdyby nie fakt, iz lekarz na izbie przyjęć po zbadaniu powiedział mi,że z dzidzią jest na 90% ok., to chyba bym umarła ze stresu. Okazało się na USG że był mały krwiaczek który się szybko wchłonął. A dziś mój mały Mikołajek ma pół roczku i chętnie pokazałabym go temu durniowi!!!!!!!! Ale jak ma taką okropną żonę o której takie kwiatki też wypisujecie, to może powinnam się cieszyć że nie lata z siekierą po szpitalu.? Bo on serdecznie nienawidzi kobiet i reszty świata. A w dodatku jest fatalnym lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: WROCŁAW happon 27.04.05, 09:35 Hapon-dobrze mi wyleczył nadżerkę ale cham z niego nieziemski.Poza tym,miałam nieodparte wrażenie,że jego stosunek do mnie jest zbyt osobisty(????) Odpowiedz Link Zgłoś
kakunia13 Re: WROCŁAW - Hapon 19.05.05, 23:51 Cham jakich mało, robił mi łyżeczkowanie w szpitalu. Mimo, iż płakałam z bólu nic nie zrobił. Nie POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia.111 Re: Wrocław IP: *.magma-net.pl 10.03.06, 22:26 Hapon!! Głosze wszem i wobec z daleka drania omijajcie! Specjalista jak z koziej dupy trąbka. Poszłam z polecenia, już ciąży ( pryw. gabinet na Grunwaldzkim). W 7 msc robił mi USG,według niego córka ważyła 1.8kg( mam wpisane w książeczce) a w 39 tyg. urodziła się z wagą 1.5kg!!!!!!SCHUDŁA!!??? Hipotrofia, respirator, inkubator, strach i nadzieja. Na szczeście się udało, ale gdyby nie to zabiłabym drania!Poszłam do niego po pół roku! Gdy zadzwoniłam, podałam nazwisko i spytałam : "Czy wie pan o czym chcę rozmawiać? Tak wiem, zapraszam! "Odrazu wiedział z czym przyszłam ( chciałam mu natrzaskać po pysku ), szpital go poinformował, bo przecież nazwisko lekarza widnieje w książeczce!Potem wciskał mi farmazony, że to nie do przewidzenia, to sie zdarza itp,itd! Inni lekarze, gdy otwarcie pytałam czy Hapon popełnił błąd to uciekali oczami gdzie się dało! Nie ufam już i nigdy nie zaufam żadnemu! A w nastęnej ciąży, będę chodzić do trzech lekarzy i żaden nie będzie wiedział o innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia.111 Re: Wrocław IP: *.magma-net.pl 10.03.06, 22:42 Wspomne jeszcze o różnych cenach za wizytę, od różnych pacjentek! Jeździłam raze z koleżanką -też w ciąży, ale dzięki naturze prawidłowej, to drań nie miał zbyt dużo do roboty. Od niej za badanie + USG brał 50 zł, a odemnie za to samo ( a wchodziłam po niej ) już 70 zł!!!Durna byłam, bo powinnam głośno i wyraźnie, tak aby wszystkie panie w poczekalni słyszały spytać o przyczyny tej różnicy!!!!Teraz już mnie żaden nie wyroluje! Juz nie czuję się speszona w żadnym gabinecie, pytam otwarcie o wszystko, wyznając zasadę, że nie ma głupich i dziwnych pytań, a po drugie lekarz jest dla mnie, ja korzystam z jego wiedzy, ale to do mnie należy ostatnie zdanie i kropka!!! Dobrze, że tych moich doświadczeń moja kochana córeczka, nie przypłaciła życiem! Odpowiedz Link Zgłoś
bami_ol OLSZTYN 13.10.04, 10:27 Ja na czarną listę chce wpisać Panią BEATĘ ROMASZKO z OLSZTYNA. Jak byłam w ciąży od początku pobolewał mnie brzuch, w 14 tyg. nie zorientowała się że ciąża obumarła. Była opryskliwa i z pogardą patrzyła na kobiety w ciąży i obiecałam sobie, że nigdy nie pójde do kobiety gonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betucha Re: OLSZTYN IP: 217.97.159.* 06.12.04, 16:25 ja dodam DR Niczyporowicz swego czasu dał mi na 6 miesiecy clostybergyt bez monitoringu itp dzieki czemu miałam stan zapalny którego nie zauwazył, na torbiel mówił, ze to moja uroda a to okazało sie torbiela krwotoczna (endometrioza) kolezance jak zaczeły sie komplikacje w ciazy to ja zbył za trudna ciaza była dla niego No szkoda wydawał sie fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: OLSZTYN-Mieloch IP: *.olsznet.ec.pl 10.12.04, 19:55 MIELOCH- chamski,opryskliwy, szyderczy, dołujący,lekcewazący, straszny lekarz-gdybym miała wyjście, poród przełożyłabym na późniejstrzeżcie się zatem-bardzo odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: OLSZTYN 10.03.05, 22:22 Potwierdzam DR NICZYPOROWICZ Niby pozornie zagaduje,ale tak naprawdę zależy mu na tym,żeby jak najszybciej odprawić pacjentkę,dosłownie takie miałam cały czas wrażenie i przyjaciółka również.Jest chaotyczny,usg trwa max ze 2 minutki i to wszystko.Pacjentki traktuje a'la numerki,przedmiotowo.Skierował mnie na patologię ciąży,a nie wypisał skierowania-miałam problemy z przyjęciem.Kiedy natomiast zadzwoniłam i powiedziałam w czym rzecz i kiedy ewentualnie moge się zgłosić,powiedział że powinnam była sie o skierowanie upomnieć!Kurcze,to w ko ńcu kto jest lekarzem i powinien orientować się w procedurach-ja czy on?NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma77 Re: OLSZTYN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 11:17 Nie polecam ginekologów z przychodni z ul. Szrajbera - Panfil Rogińska i jeszcze przyjmuje jeden facet, nazwisko wyleciało mi z głowy. Podejście w obydwu przypadkach - totalna olewka. Pani doktor kategorycznym tonem stwierdziła 'nie ma rozmów o antykoncepcji', podejście do pacjentki jak do zła koniecznego i sam jej wyraz twarzy jest odstraszający. Raz przyszłam na badanie w spodniach a tam nawet fartucha nie było zeby na siebie zarzucić, no i musiałam z gołym tyłkiem przedefilowac na fotel (nie ma innej możliwości), za co otrzymałam złośliwy komentarz. Doktor to obleśny typ w średnim wieku, pozwala sobie na głupie komentarze (pewnie wyobraża sobie ze jest b. dowcipny), nie potrafi wyleczyć. Na mój komentarz ze przecież to powinno być wyleczone stwierdził ze on tez chciałby mieć mercedesa a jeździ czyms tam gorszym. Kiedy nie rozpoznał kilkutygodniowej ciąży więcej tam nie poszłam. Szkoda zdrowia, nerwów też. Ekipa rejestrująca w przychodni (ale tylko w części ginekologicznej) też wielką łaskę robi. Zdecydowanie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: OLSZTYN IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 15:16 Potwierdzam. Ja tez mialam ciaze obumarla i zostalam potraktowana okropnie. Obcesowo i bez zadnego zrozumienia. Na dodatek okazalo sie potem, ze syndromy byly juz widoczne przy pierwszym usg i niepotrzebnie czekalismy miesiac na nastepne, cieszac sie z dzidziusia. Dodam, ze leczylam sie prywatnie. Dziewczyny, omijajcie gabinet dr Romaszko baaardzo szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czeskie OLSZTYN 31.01.06, 15:56 Nie polacam Rymkiewicza. Doprowadzil mnie do depresji wmawiając ze mam stan przedrakowy, "wykrył" nadzerkę której nie było i jeszezce kilka rzeczy ale z nerwów juz nie bede pisac! Okropny człowiek, niekompetentny oszust i naciągacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:07 Ja równiez nie polecam dr Niczyporowicza - leczył mnie klomifenem, miałam przychodzić do niego na usg/ Mimo że leczyłam się przez nfz kazał przychodzić prywatnie. Uzg miałam w czasie miesiączki. Kilka pierwszych razy robił to normalnie. Ostatni raz na mnie nakrzyczał, że mam wypróżniony pęcherz /o czym wcześniej nigdy nie zspomniał/ i jeżeli jeszcze raz tak przyjdę to mimo okresu zrobi usg dopochwowo. To była moja ostatnia wizyta u niego. Do listy dołozę jeszcze dr. Dywańskiego z przychodni wojskowej. Jest tam jeden dobry dr dlatego nie chcę zwalać winy na cała przychodnię. Ale ten dr odbębnia pacjętki, traktuje wszystko rutynowo. Moją niepłodność leczył pigułkami antykoncepcyjnymi. Badanie u niego to najokropniejsze badanie jakie miałam kiedykolwiek robione. Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Kielce Przychodnie Rejonowa na UL. Karczukowskiej 13.10.04, 11:12 Nie polecam nikomu!!!Właśnieie jestem w ciąży ale zanim w nią zaszłam raz poroniłam a kiedy poszłam do mojej ginekolog to po prostu olała sprawe i powiedziała że w pierwszym miesiącu ciąży może wystąpić okres tzn plamienie a skoro ja miałam je tylko przez noc to nic sie nie stało, no nic się nie stało poza tym że wlaśnie wtedy poroniłam (czego nie byłam wtedy swiadoma bo przecież lekarz zapewniał mnie że jest wszystko ok). Otrzymałam informacje że mam przyjść za miesiąc, jak ponownie stawiłam sie na wizytę usłyszałam ze skoro nie mam okresu a ona nie wyczuwa zmian w szyjce macicy to znaczy ze to nie jest ciąża tylko mam jakieś zaburzenia hormonalne a to że test ciążowy za pierwszym jak i drugim razem pokazywał ciąże to się nie liczyło. Pani doktor zaproponowała mi tabletki na wywołanie okresu. I niech mi ktoś powie że w Polsce jest zakazana aborcja to mu sie w twarz roześmieję!!!! Po tym incydencie zmieniłam lekarza teraz chodzę do mężczyzny i jestem bardzo zadowolona. Jestem szczęśliwa że po poronieniu w następnym miesiącu znów zaszłam w ciąże i teraz już nie mogę sie doczekać listopada, bo ok 20 ma się urodzić nasza córeczka. Najgorsze z tej opowieści jest to że gdybym nie planowała tego dziecka i nie była świadoma do końca że powinnam być w ciąży to to dziecio też by się nie urodziło przez "mądrą" pania ginekolog. PS. nie twierdzę że wszystkie kobiety jako ginekolodzy się nie sprawdzają ta z która ja miałam do czyninia sie napewno nie nadaje a jest to p. Małgorzata Sojda z Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-GDAŃSK IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.04, 19:55 Uwaga na lek. Beatę Makowską - przyjmuje na przymorzu przy falowcu i w Lux Medzie - przyszłam do niej w 7 tygodniu ciąży krwawiąc z zapaleniem przydatków , przypisała mi antybiotyk, który, jak sie później okazało, "pomógł" w poronieniu, nastepnie dołożyła jeszcze jeden + dużo leków, po czym się od razu porządnie zatrułam. Po wszystkim stwierdziła, że jest już ok - a nie było, wciąz bolało... Obecna pani doktor czyści mi farmakologicznie macicę, bo tamta stwierdziła, że nie trzeba robić łyżeczkowania i w końcu wyleczyła to zapalenie - przestrzegam więc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia80 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? 14.10.04, 13:36 Witam, czy ktoś może mi polecić dobrego ginekologa w Lublinie? Co do złego to ja mam swą listę na której prowadzi dr Gajewska z WOMPU na Nałęczowskiej. Nie chcę o tym mówić.Po prostu po wyjściu z gabinetu od tej baby popłakałam się przez całą drogę aż do domu a jestem zdrową kobietą i matką 11 tygodniowego brzuszka. lilypie.com/cache2/0/20300011.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiti Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 27.10.04, 16:22 Polecam Ci dr Wieczorka jest ordynatorem na Kraśnickiej(jeśli chodzi o prowadzenie ciąży,jeśli o leczenie to dr Ziaje też z tego szpitala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.pl / 83.238.57.* 29.10.04, 13:54 jeśli chodzi o dr. Ziaję to tylko wtedy gdy nie zalezy ci na kasie bez niej potraktuje cię jak piąte koło u wozu .Ja urodziłam swą małą przez cesarkę choć było jeszcze 3tygodnie do porodu bo p. Ziaja spieszył się na urlop, a wogóle na wizytach był bardzo niemiły. Choc słyszałam że jest to dobry hirurg ale do prowadzenia ciąży się nie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosik Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 10:20 Również miałam przykre doświadczenie z dr Ziają. W czasie mojego pobytu w szpitalu pomylił pacjentki. Poinformował rodziców, że ze mną jest wszystko w porządku, ale dziecko nie przeżyje. To był koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.wios.lublin.pl 04.11.04, 12:48 Co do kasy to masz rację, Ziaja w pacjentkach widzi tylko banknoty! Odpowiedz Link Zgłoś
fridka5 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? 29.10.04, 15:54 Gość portalu: kiti napisał(a): > Polecam Ci dr Wieczorka jest ordynatorem na Kraśnickiej(jeśli chodzi o > prowadzenie ciąży,jeśli o leczenie to dr Ziaje też z tego szpitala) Gratuluje dobrej rady...Dr Wieczorek nie jest juz ordynatorem na Krasnickiej...mało tego..dr Wieczorek już nie zyje...bodajże od ubiegłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiti Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 29.10.04, 21:02 Informacja o śmierci drWieczorka bardzo mnie zaskoczyła.Byłam jego pacjentka 10 lat.Urodziłam u niego 3 dzieci.Wiele mu zawdzięczam.Ostatni raz miałam kanakt z nim 2lata temu.Był w dobrej formie.Potem przeprowadziłam się do innego miasta i zmieniłam ginekologa. Czy może ktoś wie co mu się stało,na co zmarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcela Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 29.10.04, 21:12 Kto jest ordynatorem w szpitalu na Kraśnickiej?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złota_rybka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 00:28 Witam. Potwierdzam, że dr Wieczorek zszedł z tego świata, ale tez dokładnie nie pamietam kiedy...czy aby nie na początku tego roku. Z tego co sie orientuję był baaardzo powaznie chory na nowotwór. I to go zabiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śliwcia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.it-net.pl 14.11.04, 21:43 na raka.niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna79 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 21:46 dr ŁOPUCKA z PSK 1 - omijać szerokim łukiem! Niedelikatna, badanie cytologiczne u niej to horror, skutki czułam przez kilka dni, u innych lekarzy tak nie było. Kłamliwa - "stwierdziła" nadżerkę, chociaż nidy poźniej, ani tym bardzej wcześniej żaden lekarz jej u mnie nie wykrył, próbowala mi wmówić, że nie może wypisywać mi recept na pigułki w państwowej przychodni, bo ta "nie ma umowy z Funduszem na antykoncepcję" - przychodnia ginekologiczna (sic!), przy tym wcisnęła mi wizytówkę swojego gabinetu, gdzie za wypisywanie recept pobiera dodatkową opłatę (oprócz tej za wizytę). Nie odpowiada na pytania (pewnie nie wie co). Pazerna i chciwa baba. Trzymać się jak najdalej! Odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:31 TAK TRAFNEGO OPISU DLA łOPUCKIEJ -GRATULUJE.WSZYSTKO TO PRAWDA.Jak Wam zależy na życiu-omijajcie i ostrzegajcie inne panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:35 Nie wiem o co chodzi - ja kilka razy byłam u dr Łopuckiej w przychodni i wszystko było w porządku. Co do tej antykoncepcji to też tak słyszałam. Moja koleżanka pojechała w nocy na Jaczewskiego po postinor (pękła prezerwatywa). I usłyszała taki sam tekst - NFZ nie refunduje antykoncepcji. Na drugi dzień w gabinecie prywatnym dostała receptę. Myślę, że ktoś powinien to sprawdzić -tylko nie wiem gdzie może w dyrekcji szpitala, albo w NFZ. Jeśli tak jest to nie można mieć pretensji. Jeśli nie to trzeba domagać się swego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN IP: 212.244.126.* 01.06.05, 15:40 MOJA DROGA CI LEKARZE WAS OSZUKUJA, PRACUJE W NFZ WLASNIE PRZY ROZLICZANIU RECEPT Z APTEK I NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK OSOBNA UMOWA NA ANTYKONCEPCJE. TAK WIEC CI LEKARZE ZASLANIAJA SWOJE NIEETYCZNE POSTEPOWANIE GLUPIMI WYMOWKAMI, WYKORZYSTUJAC TO, ZE PRZEZ TE WSZYSTKIE ZMIANY PACJENCI SIE NIE ORIENTUJA W PROCEDURACH. PO PROSTU SKANDAL, POWINNYSCIE NAPISAC DO SWOJEGO ODDZIALU FUNDUSZU SKARGE NA NICH, W OGOLE NA WSZYSTKICH TYCH KONOWALOW, O KTORYCH PISZECIE. BOZE, NOZ SIE W KIESZENI OTWIERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN IP: *.am.lublin.pl 06.08.05, 12:43 Najgorszy jest DaniBo[ syn tego starego profesora, niedelikatny, robi [wiDskie |arty i propozycje, po prostu oble[ny gnom. A po stwierdzeniu ci|y podpytywaB mnie czy mo|e to jest problem, chciaB pewnie pomóc. KJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN IP: *.am.lublin.pl 06.08.05, 12:45 Daniłoś to sku..el jakich mało i skrobacz, zgodzam sie. Słyszałam: skrobie za 2500zł i miał powikłania. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.pronet.lublin.pl 29.01.05, 21:29 Podobno nowotwór. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- SZCZECIN 06.11.04, 12:29 dr JANUSZEWSKA-GŁAZ z przychodni stdenckiej.Stara,oschła i niemiła w obyciu.Niedelikatna podczas badania lekarskiego.Podczas cytologii obtarła mnie wziernikiem i mocno ukłuła w szyjke macicy.Jak podskoczyłam z bólu na fotelu to powiedziała"niech pani tak nie skacze bo pani sobie krzywde zrobi".Ja sobie? A to dobre.Potem vprzez trzy cztery dni chodzic nie mogłam bo czułam to ukłucie na szyjce i leciała mi jakias wydzielina roózowa. Druga to :MIKOŁAJEK-BEDNER - z tej samej przychodni zreszta.Niby milutka,ale jak przyszłam do niej z kłykcinami to wmawiała mi ze ja to juz zawsze miałam.I ze to nie kłykciny.Po prostu się nie znała.Błagałam zeby mi przepisała Aldare ale ona nawet nie nigdy nie przepisywała tego leku i powiedziała ze jest niebezpieczny i mi nie przepisze bo ja sobie te kłykciny wymysliłam.Zaczeła na mnie krzyczec az się poryczałam.I powiedziła żebym poszukała sobie innego lekarza jak jej nie wiezę. Byłam u innych-i niestety moja diagnoza się potwierdziła.Było to dla nich oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa SZCZECIN Lista Zlych Ginekologow IP: *.espol.com.pl 08.11.04, 21:49 Przeczytalam wszystkie listy dot. Szczecina i jakbym je sama pisala: lekarka z przychodni studenckiej - stara i oschla - oswiadczyla ze mam blabla nie wiem bo powiedziala po lacinie a na moje pytanie co to znaczy ze wzgarda ze powinnam sie douczyc (dodam ze przychodnia Uniwerku wiec moze ewent. na historii ucza laciny). Lekarza ze Slowackiego pamietam jak dzis - mialam nadzerke i tam zostalam skierowana. Co druga pacjentka wychodzila splakana lub b. zdenerwowana. Jak weszlam wiedzialam czemu - dowiedzialam sie ze "powinnam sie wysrac" przed przyjsciem do niego. No i nazwisko ktore pamietam lecz nie polecam: dr STROJNY na Os. Slonecznym, ciagle spozniona (czekaj po dwie godz. mimo numerkow), ciagle zmeczona i ciagle chetna na zapisanie na prywatny zabieg lub wizyte albo po prostu wypisze najdrozsze leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulynka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:24 Skoro twierdzisz ze on nie zyje to mi USG chyba duch robił)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulynka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:30 O kurcze albo zmarł zaraz po tym jaki mi to USG robił,bo bylam u niego 4 stycznia tego roku.Hmm az mi ciarki chodza po plecach,to smutne bo byl naprawde bardzo wporzadku Odpowiedz Link Zgłoś
olas1975 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? 15.04.05, 12:19 Bo USG robi nie Piotr a Paweł Wieczorek - jego syn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpk Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 31.08.05, 15:25 usg robi syn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.wios.lublin.pl 04.11.04, 12:47 Tego, Wieczorka, który bierze pieniądze od kobiet za przyjazd do porodu a potem nie przyjezdza??? I chama który ubliża pacjentkom na oddziale???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpk Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 31.08.05, 15:29 św. pamieci Wieczorek, był dobry do czasu, kiedys kobiety go bardzo chwaliły, a o mały włos nie zabił mojego brata w brzuszku u mamy, tzn w/g niego był już tam martwy, naszczeście mama zmieniła lekarza w pore, a brat żyje i ma się dobrze, ma prawie 13 lat cała nasza rodzina przechodząc obok jego domu, spluwa w tamtą strone, a przechodzimy czesto bo Wieczorek był naszym sąsiadem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.konskowola.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 20:57 BAAARDZO Ci polecam prof. J. Kotarskiego cudowny czlowiek Przyjmuje w Samodzielnym Publiczny Szpitalu Klinicznym nr 1 przy ul.Staszica i prywatnie: ul. Północna NAPRAWDE polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.am.lublin.pl 06.08.05, 12:48 Chyba nie wiesz o kim piszesz!! przez Kotarskiego starciłam dizecko!! UWAGA NA NIEGO!!!!! ty chyba z rodziny mu reklame robisz. FE Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 21:00 Osobiście poleciłabym dr. Surmacza. Prowadził moje dwie ciąże i naprawdę wspominam to z przyjemnością. Jeszce do niedawna pracował w szpitalu przy ul. Kraśnickiej, przyjmował też prywatnie przy ul. Nadbystrzyckiej (niedaleko Głębokiej). Przypuszczam,że teraz jest podobnie. Pozdrawiam wszystkich, życząc jak najmilszych doświadczeń z lekarzami, szczególnie ginekologami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lela Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 13:23 gorąco polecam Pani dr. Kułak 0501-465-554.na wizylę u niej muszę dojechać z Warszawy, ale nie zamieniłabym na innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra1021 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 14:58 ja polecam dr Ireneusza Zycha interesuje się pacjentką, dzieckiem, można zawsae do niego zadzwonić, można się o wszystko zapytać, darzę go dużym zaufaniem, jednak trzeba do niego chodzić prywatnie i widać że lubi pieniążki czasem trochę przesadza tylko po to żeby pójść do niego na wizytę, ale jak mu płacisz to robi naprawdę wszystko żeby było dobrze.Przyjmuje na ul. Chmielnej , a także w Luxmedzie i w szpitalu na ul. Jaczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- LUBLIN????? IP: 212.182.59.* 22.01.05, 11:42 rodziłam w tym roku w szpitalu na kraśnickiej i przy porodzie asystował dr Surmacz. Jestem zadowolona. Przyjmuje prywatnie na ulicy Nadbystrzyckiej. Poza tym świetnym lekarzem jest dr M. Wroczek który wspólnie przyjmuje prywatnie z Surmaczem na Nadbystrzyckiej, jest ordynatorem MSWiA, można do niego dzwonić w dzień i w noc. Interesuje się pacjentką. Pacjentki chwalą sobie także ordynatora Kraśnickiej chyba Wiktor Dec podobno co do prowadzenia ciąży idelany wymarzony lekarz, dla nerowowych pacjentek idealny lekarz, bardzo dokładny i miły jest doktor Włodarczyk z Kraśnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolkap Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-KRAŚNK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:14 Anna Chęcińska-Marecka. żadnych badań oprócz morfologii. Poroniłam w 11 tc. ok.6 tc. zauważyła podczas badania jakieś plamienia, mimo to pozwoliła mi pracować (jeżdżę samochodem min. 300km/dzień), a z tego co się później dowiedziałam to dziewczyny leżą w szpitalu jak tylko pojawi się najmniejsza plamka. Teraz kiedy znowu się staramy robiłam dużo innych badań i okazało się że miałam toksoplazmozę. Teraz wiem, że takie badanie powinna była mi zlecić na samym początku. Nie miałam oznaczonej grupy krwi, a moja książeczka ciąży była tak marnie uzupełniona, że nawet w nazwisku były błędy. Długo myślałam czy to napisać ale może ktoś na tym skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
kupasmiechu Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-KRAŚNK 07.02.05, 15:36 Gość portalu: wiolkap napisał(a): > Anna Chęcińska-Marecka. żadnych badań oprócz morfologii. Poroniłam w 11 tc. > ok.6 tc. zauważyła podczas badania jakieś plamienia, mimo to pozwoliła mi > pracować (jeżdżę samochodem min. 300km/dzień), a z tego co się później > dowiedziałam to dziewczyny leżą w szpitalu jak tylko pojawi się najmniejsza > plamka. Teraz kiedy znowu się staramy robiłam dużo innych badań i okazało się > że miałam toksoplazmozę. Teraz wiem, że takie badanie powinna była mi zlecić na > > samym początku. Nie miałam oznaczonej grupy krwi, a moja książeczka ciąży była > tak marnie uzupełniona, że nawet w nazwisku były błędy. Długo myślałam czy to > napisać ale może ktoś na tym skorzysta. bardzo mnie zainteresowalo to co tu napisalas, gdyz dla mnie Pani dr Checinska- Marecka jest najlepszym ginekologiem w Krasniku!!!!!!!! po niezwykle przykrych doswiadczeniach z Bieleckim, Czarnackim (nie wiem czy dobrze napisalam) i kilkoma innymi w Lublinie, ona jest dla mnie jak najlepsze lekarstwo. nie do porownania z wyzej wspomnianymi, ktorzy gonia za kasa i wypisuja rozne rzeczy bez podstawowych badan. wedlug mnie Pani Doktor jest kompetentna, oczytana, zna sie na nowosciach farmaceutycznych, zawsze odpowiada na kazde moje pytanie i rozwiewa watpliwosci. a do tego jest niezwykle zyczliwa i delikatna. zawsze kieruje na potrzebne badania, nie mowiac o cytologii i badaniu piersi obowiazkowo co roku. moge o niej mowic jedynie w samych superlatywach, ale rozumiem ze doswiadczenia mozna miec rozne i przykro mi ze ty mialas akurat takie. nie wiem jaka jest przy prowadzeniu ciazy bo w ciazy jeszcze nie bylam, ale nie moge na Pania Dr powiedziec zlego slowa i ciesze sie ze w koncu trafilam na kogos takiego jak ona. polecam ja swoim znajomym i wszystkie sa zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
pairs Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-KRAŚNK 09.03.05, 14:59 zgadzam sie z powyzsza wypowiedzia. oprocz Checinskiej-Mareckiej polecam tez A. Gebale, ale to chyba powinno byc na innej liscie, na bialej. ps. przykro mi ze poronilas, ale nie masz zadnej gwarancji, ze gdybys wtedy poszla do szpitala, to by sie to nie stalo... mysle, ze nie jest to wina pani dotor, takie rzeczy po prostu sie zdarzaja poza tym sama wiesz najlepiej, jak stresujaca czy tez uciazliwa jest Twoja praca i powinnas to brac pod uwage. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź dr. Łuba Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.vline.pl 15.10.04, 14:47 byłam u niej w szpitalu wojskowym na północnej ale potem sie przeniosła do prywatnego gabinetu na traktorowej (chyba) zaaplikowała mi solcogyn po czym zrobiła cytologie i musiałam przejść serie baardzo stresujących wizyt u lekarzy (jej juz wtedy nie bylo- zostawila mnie z tym0 , byłam na zabiegu w szpitalu podejrzewali jakies niestworzone rzeczy bo wspomniana pani doktor walneła takiego boba medycznego zdecydowanie odradzam choc pani wydawala sie mila ale to co przezylam.... zreszta nie polecam wcale lekarzy z tego szpitala no moze poza dr. derbich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- mikołów IP: *.system / *.system-net.pl 15.10.04, 22:13 dlaczego uwazacie za złą lekarke CISZEK napiszcie cos wiecej bardzo bym chciała wiedziec , lecze sie u niej i nie chciałabym na sobie przekonac sie o jej niekompetencji , prosze napiszcie cos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamon Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- mikołów IP: *.kana.zory.pl 29.10.04, 11:59 Ja mam bardzo mieszane uczucia co do dr Ciszek. Z jednej strony jako jedyny ginekoog zbadała mi piersi, na pierwszej wizycie zrobiła cytologię, zawsze cierpliwie słucha i odpowiada na wszystkie pytania - ogólnie atmosfera jest miła. No i dość wcześnie zareagowała, kiedy byłam w pierwszych tygodniach ciąży - być może to dzięki niej mam teraz zdrowego synka. Mojej mamie usunęła nadżerkę i inny lekarz obiektywnie ocenił, że zrobiła to bardzo dobrze. Ale z drugiej strony - kiedy wybrałam się do niej pierwszy raz stwierdziła, że prawdopodobnie mam zespół polcystycznych jajników (często przyczyna bezpłodności), po badaniach wycofała się z podejrzeń. Skierowała mnie na badania poziomu hormonów w połowie cyklu i na podstawie wyników orzekła, że nie mam owulacji i wypisze mi hormony, żeby wszystko się unormowało. Dziwi mnie trochę takie podejście, zwłaszcza że jest ona endokrynologiem i powinna wiedzieć, że nie każdy cykl jest regularny i że nie zawsze świadczy to o braku jajeczkowania. Zaczęłam bardziej interesować się swoim problemem, bo planowałam ciążę. Dużo czytałam, szukałam informacji w internecie. Intuicyjnie zbadałam poziom hormonów wtedy , kiedy wydawało mi się, że jest blisko owulacji i okazało się, że owulację mam, tylko nie w 12 -14 dniu cyklu, ale około 20 - 22 dnia. Kiedy pokazałam Pani doktor wyniki, po prostu powiedziała: "O, to widzi Pani, nie trzeba się będzie leczyć" i tyle. Poza tym kolejki do niej są straszne, a zdarzyło mi się ze 2 razy (chodziłam regularnie w ciąży), że dr Ciszek zastępował ktoś inny w jej gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa344 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE 16.10.04, 09:00 Widze, ze nikt sie z Opole nie wypowiedzial.Zdecydowanie odradzam dr.Kowalczyka i dr Labiaka ze szpit ginek pol, w przychodni przyszpitalnej robia USG na zmiane.Sa niekompetetni,a Kowalczyk to niestety maniery ma typowo prostackie.KASA KASA KASA a nie zdrowie kobiety!!!Omijac SZEROKIM LUKIEM!!! TRzeba tu pisac wszystko, zeby lekarze tez poczytali i w koncu wzieli sie do uczciwej pracy!!!!jk nie wierzycie idzcie na konsultacje z ich opisami do innego lekarza najlpepiej z innego miasta, bo Opole to grajdol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 29.10.04, 14:40 Wiem coś na ten temat bylam u dr. Labiaka stwierdzil u mnie zapalenie przydatkow okazalo sie ze ta diagnoza nie jest trafna-strasznie mnie tym przestraszyl, stracilam duzo nerwow-a poza tym nie wiem dlaczego zrobil mi badanie usg a potem dopiero zwykle badanie -chyba zeby wyciagnac wiecej pieniedzy zostawilam u niego w przeciagu 15 minut 130 zl. Rowniez nie polecam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefka77 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:47 Dr. Łabiak to zdzierca !!!!!! Nic Wam nie pomoże tylko kasę wyciągnie, a lekarzem jest beznadziejnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 07.12.04, 12:59 Popieram! Przez dr Labiaka stracilam jeden jajnik w wieku 18 lat!! Liczy tylko pieniądze. To smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.12.04, 08:45 Też omijam Łabiaka z daleka, byłam u niego raz i więcej nie pójdę, wizyta trwała niecałe 3 min.( poważnie)i heja 60 zł i oczywiście wszystko ok. Dlatego zaczęłam chodzić do Kowalczyka, aż tak narzekać nie mogę, chociaż mam czasami wrażenie, że mu się nie chce i tylko myśli o kasie, ale generalnie nie robi na odwal. A swoją drogą wkurza mnie to, że oni to USG robią nie na swoim sprzęcie, tylko szpitalnym i taką kasę biorą. Dziwne, że się Urząd Sk. tym nie zainteresuje. Odradzam G. Głąba - jest beznadziejny, wszystko ma gdzieś, nie interesuje się kobietą tylko kasiurką. Swoją drogą wydaje mi się, że obojętnie czy idę prywatnie czy państwowo to jestem tak samo traktowana, a tak przecież nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:49 O tak, Glab tez jest do bani, pasuje mu to nazwisko zle mnie zdiagnozowal i gdyby nie upor mojej mamy to by mnie juz nie bylo na tym swiecie. Co prawda wykazal sie odwaga cywilna i mnie potem przeprosil, ale co by bylo, gdybym mu wierzyla i lykala te jego smieszne tableteczki? podobno ciezko pomylic nowotwor z ciaza - jemu sie udalo. Poza tym caly szpital ginek. jest straszny, zamiast sie zastanowic i sprobowac terapii pala sie do usuwania przydatkow. No bo po co ryzykowac niepowodzeniem operacji, jak latwiej jest wszystko wyciac? Dlatego leczylam sie w innym miescie, z powodzeniem zreszta, u prof. Woytonia. Cudowny czlowiek. A u nas kasa kasa kasa, orzna kazda kobiete na kase jak tylko zobacza ku temu okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW OPOLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:41 No to Kowalczyk zmienil sie od czasu, kiedy u niego ostatnio bylam. A bylo to pare lat temu. Sama lecze sie u dr Samborskiej. Kowalczyk to jest chyba jedyny facet-ginekolog, do ktorego bym poszla, byl wtedy mily, delikatny no i uchodzil za fachowca w kwestii USG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arja byłam tylko u dr. głąba i bardzo odradzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:25 Serdecznie odradzam wszystkim dr. Głąba. Nazwisko pasuje do niego jak ulał. Leci na kase i tyle, a pacjentki?.... No coż ma je głeboko gdzieś. Pozdrawiam wszystkich, a tego pana radzę obchodzic szeeeerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna210 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW WARSZAWA 17.10.04, 07:21 Uważajcie na lekarzy w przychoni CEPELEK na Koszykowej w Wa-wie dr.Kaliński jak zobaczył moje dwie już odchowane córeczki 10 i 12 lat to zaproponowł mi aborcję i dr.Niklewicz-Szczęsna endokrynolog ginekolog położnik(jak ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego)zbadała mnie tylko raz w 8 tyg. ciąży(teraz jest 38tc) na wszystkie moje wątpliwości odpowiadała głupawym uśmieszkiem i nigdy żadnej rady nawet o skierowanie na usg musiałam prosić po kilka razy,dopiero jak w ciąży schudłam zamiast przytyć dała mi skierowanie na poziom cukru,usg i chormony tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka24 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW WARSZAWA 27.10.04, 17:26 W Warszawie dr Cezary Grabosz.Przyjmuje w przychodni na ul. Radzymińskiej (praga-północ ) i pracuje chyba w szpitalu praskim. W prawdzie recepty na pigułki wypisuje bez mrugnięcia okiem ale na niczym sie nie zna.nie umiał rozpoznać że jestem w ciąży, kierował się jedynie datą ostatniej miesiączki, a chyba jako specjalista gin.-położnik i ultrasonograf powinien wiedzieć, że po czterech latach brania Cilestu długość cyklu nie jest jak w zegarku. Zdecydowanie zalecam unikanie wizyt u niego.!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 21:54 odradzam dr Ziółkowskiego z Cepeleku na Koszykowej, totalny ignorant i takze naklania do zabiegow w swym prywatnym gabinecie, za niebotyczne sumy (wypalenie nadrzerki 800 zl 1,5 roku temu)Zreszta inni lekarze sa tam nie lepsi, badaja jak krowe a nie jak kobiete, odpowiadaja z laska na pytania i traktuja dorosle kobiety jak gowniary zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW WARSZAWA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 13:37 od lat chodzę do przychodni na Koszykowej. Po kilku nieudanych wizytach natrafiłąm na dr Cesarza który niestety już nie pracuje w Cepeleku. Nie mając wielkiego wyboru zdecydowałam się na dr Kalińskiego który choć dowcipy ma niezbyt smaczne wg mnie jest dobrym spacjalistą choć osobom delimatnym go nie polecam. Stanowczo odradzam dr. Ziólkowskiego byłam pierwszy i ostatni raz totalny ignorant a pajęcie o medycenie ma większe mija prababcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marini2 ZĄBKI I WOŁOMIN 06.11.04, 14:26 Dr. Lipa przez niego mogło nie być na swiecie mojego synka. MAMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: ZĄBKI I WOŁOMIN IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 13.12.04, 07:44 Możesz podać jakieś dokładniejsze informacje? Ja też prowadziłam ciążę u Lipy. Byłam bardzo niezadowolona, ale na szczęście nie miałam komplikacji. Moje żale dotyczyły głównie kasy. Ciągnął ile się da (a chodziłam do niego państwowo) - najpierw, że nie może mi wystawiać zwolnienia państwowo i muszę przychodzić prywatnie, potem, że mam nadżerkę i trzeba to usunąć (oczywiście prywatnie), próbował mnie naciągnąć na poród w jego towarzystwie (nie pamiętam ile) i dużo innych. Oprócz tego mówi na TY i bardzo przedmiotowo traktuje kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
roxy10 Re: ZĄBKI I WOŁOMIN, Dr LIPA 04.01.06, 15:14 Także byłam pacjentką Lipy, prowadziłam tam ciążę prywatnie. Co prawda dał mi zwolnienie bez problemu i nie musiałam za to dopłacać, ale wkurzało mnie to mówienie na TY jak do koleżanki a nie do pacjentki. Nie wiadomo po co namawiał mnie wielokrotnie na wywoływanie porodu oxytocyną (nie chciał za to pieniędzy).Nie zgodziłam się, bo chciałam mieć naturalny poród, po za tym skurcze z oxytocyny są bardziej bolesne. Z tego co mi wiadomo to wszyskim pacjentkom w ciąży to proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
brambozor Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW WARSZAWA 26.11.04, 10:40 Ja też tam chodziłam kilka razy. Olewają pacjentki i są chamscy.Zmień tą przychodnię ! Odpowiedz Link Zgłoś
anusza80 POZNAŃ doc Klejewski UWAGA!!!!! 26.11.04, 11:34 ostrzegam wszystkie dziewczyny z poznania, przed przemiłym doc Klejewskim, przyjmuje w bardzo ładnym i nowym gabinecie na pl. Spiskim, wszystko niby jest ok, ale...zanim zaczęłam do niego chodzić, wiedziałam, że ma małą nadżerkę, przy pirwszym badaniu trochę się zdziwiłam, że nic nie powiedział na ten temat. Pewnie sama zniknęła, tak sobie tłumaczyłam. Po dwóch latach, ciągłego leczenia przeróżnych infekcji, stanów zapalnych itd, stwierdził, że mam STRASZNĄ nadżerkę i trzeba ją NATYCHMIAST usunąć, u niego oczywiście,za drobną opłatą coś 300zł, bo kasa chorych niby nie refunduje... koniec końców sprawdziłam się u 4 innych lekarzy, i okazało się, że mam MAŁĄ i nadająca się do bezinwazyjnego usuniecia kwasem, bez opłaty. ale to jeszcze nic, bo mojej siostrze która ma 19 lat, też powiedział po roku, że niby ma okropna nadżerke do usunięcia jedynie przez wymrożenie. Okazało się, że nie ma i nigdy nie miała nadżerki, a takich zabiegów nie wykonuje się u takich młodych dziewczyn. Po szybkiej sondzie okazało się, że taki numer to jego specjalność. Co za lekarz chce robic zabieg bez potrzeby???? jedynie dla kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Mieczysław Radziejewski Warszawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.04, 15:44 Jest to starszy facet, z zaawansowaną andropauzą chyba, bo czasem bywa normalny, a czasem skrajnie niesympatyczny. Objawiało się to w tym, że nie tłumaczył wyników badań, nie odpowiadała wogóle albo odpowiadał "nieuprzejmie" na pytania. Gdy poprosiłam go o wypisanie tańszego leku, bo mnie nie było stać to powiedział żebym sobie znalazła lepszą pracę. A w trakcie mojej ostatniej wizyty u niego tak mnie upokorzył, że wyszłam z płaczem. Napisałam na niego skargę ale z tego co wiem to nic mu nie jest, nadal pracuje w przychodni na Radzymińskiej. A powinnam się była zorientować ,że coś jest nie tak, bo prawie wcale nie miał pacjentek. Wszystkie przepisały się do innych lekarzy. I po co takiego trzymają wogóle? Ale to niestety publiczna służba zdrowia, wszystko jest możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Mieczysław Radziejewski Warszawa IP: 80.72.46.* 01.03.05, 16:23 Popieram, to okropnie niemily i niesympatyczny czlowiek, ma żarty nie na miejscu....Chyba nie można go nazwac lekarzem a marnym komikiem Odpowiedz Link Zgłoś
ulaborowa zły ginekolog 05.05.06, 15:31 odradzam ginekologów w Cepeleku na Koszykowej. po ostatniej wizycie, po tym jak lekarz żując gumę zapytał co ma ze mną zrobić bo on już nie wie, skserowałam dokumenty i to była moja ostatnia wizyta w tamtej przychodni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo dr Maciejewski z Gdyni??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 13:12 Czy ktoś leczyl się u dr Maciejewskiego z Gdyni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylka1982 Re: dr Maciejewski z Gdyni??? IP: *.tvoksywie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:23 To najlepszy lekaż w Gdyni, jak nie w całym trójmieście. Nie leczyłam się u Niego ale tak uważa moja mam i siostra. Tak wogóle to Dr Maciejewski odbierał mnie przy porodzie i ja teraz zamierzam też codzić do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: dr Maciejewski z Gdyni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:07 chdziłam do niego bo podobno jest najlepszym specjalistą a ja o mały włos dzieki niemu trafiłabym na tamten świat nie polecam przez miesiac chodziłam na usg z czestotliwościa co drugi dzień i nie zauważyl ciązy pozamacicznej stwierdził przedwczesne poronienie i kazał mi przyjśc do szpitala na łyżeczkowanie dobrze ze trafiłam na ordynatora dr Ciepluch bardzo kompetentny lekarz po usg odrazu poszłam pod nóż to było cztery lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
milon2 Gdynia 20.10.04, 23:27 Niedelkiatny, niegrzeczny - dr Cezary Utkiewicz przyjmuje w przychodni na Ramułta- Grabówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K. Re: Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:31 W szpitalu w Gdyni przyjmuje pan dr Metler. Mam z nim b. złe doświadczenia. Po USG powiedział, że jajnik mam dwukrotnie powiększony i muszę położyć się do szpitala. Na drugi dzień, już na oddziale, zrobił mi USG jeszcze raz i okazało się, że wszystko jest OK. Podawano mi jakieś leki, a gdy zapytałam, co to jest, doktor się obraził, powiedział, że jestem cyt. przemądrzała i że gdyby nie to, że jestem u niego z polecenia, to w ogóle by się mną nie zajmował (!), a potem wywalił mnie z oddziału. Po prostu przyniesiono mi wypis i kazano spływać Inny hochsztapler (chociaż nie ginekolog) to dr Michał Ziembowski ze Swarzędza. Nie jest ginekologiem, ale podejmuje się leczenia także ginekologicznych schorzeń, więc uważajcie, żeby do niego nie trafić. Podobno jest wielkiem i jedynym w Polsce specjalistą od grzybic (buchachacha). Mnie nic nie pomagało, więc trafiłam do niego. Pojechałam do niego z Gdańska, a on nie przyszedł na wizytę. Przez telefon coś bredził, ale udało mi się umówić z nim na następny dzień. Była to Wigilia. Przenocowałam u znajomych i na drugi dzień mnie przyjął. Zbadał mnie czymś w rodzaju rezonansu i powiedział, że mam trzy rodzaje grzybicy, ale on to wyleczy środkami homeopatycznymi. Cały czas przy tym palił papierosa. Ech, głupia byłam, naiwna, okropnie źle się czułam i chciałam uwierzyć w cokolwiek, więc to moja w pewnym sensie moja wina. Potem byłam u niego jeszcze dwa razy: raz pomylił godziny i akurat jak przyszłam, to wychodził (a ja cały dzień jechałam). Potem kilka razy do niego dzwoniłam: histeryzował, obrażał mnie, gdy dzwoniłam z konkretnymi wynikami badań i pytałam o ich interpretację, mówił, że mam pozytywnie myśleć i wciskał mi New Age'owskie brednie, a gdy powiedziałam, że nie oczekuję od niego porad życiowych (między innymi wypowiadał się na temat mojego związku) tylko medycznych obraził się i odłożył słuchawkę. Przy kolejnej rozmowie był zbyt pijany, żeby zrozumieć o co mi chodzi, bełkotał, słuchawkę odłożyłam ja i kontakt się urwał. Chciałam, żeby przesłał mi kartę, ale on mojej karty nie założył. I tyle. Pan Ziembowski to niestety alkoholik, poza tym nie każdy wie, że uprawia coś w rodzaju medycyny alternatywnej (badanie czakramów itp. bzdety). Ja myślałam, że to specjalista od grzybic, niestety, okazał się oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 ŁÓDŹ- dr JANUSZKIEWICZ 25.10.04, 16:31 Witajcie. Też miałam NIESTETY złe doświadczenia z lekarzami i powiedziałam sobie że już nie pójdę do żadnego z ulicy, bo szkoda czasu na tych konowałów! Dwa lata temu miałam straszne bóle brzucha. Chodziałam prywatnie do pani dr wydawało się oki, bo rzeczowa, sympatyczna.. DR. JANUSZKIEWICZ. Miałam bolesne miesiączki i neregularne..Tlumaczyła to tym że widać taka moja natura.. Potem pojawiły się tak silne bóle w trakcie cylku, gorączka.. Leczyła mnie na zapalenie przydatków. Chodziałm prywatnie, kasę buliłam za wizyty, antybiotyki różne brałam a rezultatu brak. W koncu poszłam do niej tak państwowo, bo krucho z kasą mi się zrobiło a ona jeszcze w PALMIE przyjmowała, a ona mnie skojazyła, była tak nieprzyjemna, opryskliwa, stwierdziła że widać brzuch mnie tak musi boleć, bo sobie to wymyślam i taka jest już moja natura! Za kasę byla milutka i ciągnęła forsę pomimo iż niewiedziala co sie dzije, bo nawet żadnych badań mi nie zrobiła.. nic. Potem odwiedziałam jeszcze kilku przypadkowych lekarzy w NZOZ. Między innymi dr PINTERĘ który też zbagatelizował problem, stwierdził abym odstawiła chormony i przyszła do niego po 3 miesiącach ze swoimi obserwacjami. Pani doktor na rejonie SKAWINSKA stwierdziła torbiele.. W końcu trafiłam prywatnmie do poleconego lekarza, który zrobił mi w szpitalu badania i wyszło na to że mam endometriozę. Dziękuję bogu że się wreszcie dowiedziałam, bo gdybym dalej nie wiedziała, to mogłabym nie być teraz w ciąży i straciłąbym szansę na dziecko. Dlatego uważajcie gdzie i u kogo się leczycie, bo szkoa życia i zdrowia waszego, przy takiej olewce, beznadziejności lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimiru Re: ŁÓDŹ- dr JANUSZKIEWICZ IP: *.lodz.mm.pl 16.02.05, 18:55 ja też się od niej wynoszę - za pierwszym razem trafiłam chyba z zapaleniem jajnika (nigdy nie mówiła konkretnie co mi dolega!), dostałam leki, po 3 dniach od zakończenia kuracji bóle wróciły, dałam jej jeszcze jedną szansę a ona mnie oskarżyła o to że nie dbam o sibie podczas gdy ja straszliwie o siebie dbałam (nawet nie wychodziłam z domu). W sumie leczenie u niej trwa już prawie 3 miesiące a jajniki znowu bolą, zrobiłą mi tylko 2 badania - oba to czystości pochwy a tak to nawet usg nie zrobiła Cały czas jest opryskliwa i nigdy nie mówi mi co mi dolega tylko wypisuje coraz to nowsze leki. Beznadziaja - może i kompetentna to ona jest a ja nie dbam o siebie ale ten stosunek do pacjenta mnie bardzo odrzuca! Odpowiedz Link Zgłoś
antosia77 Re: ŁÓDŹ- dr JANUSZKIEWICZ 22.06.05, 21:58 Nie moglam sie powstrzymac od wyrazenia swojej opinii, zlej, bardzo zlej opinii na temat pani doktor!!! Po pierwsze nigdy nie mowila co mi jest, tylko dawal leki i z glowy. Po drugie kiedy wyszlo mi po wycinku, ze mam HPV, nic, a nic mi na ten temat nie powiedziala, a powinna byla! O to mam do niej najwikszy zal. Teraz niestety borykam sie z konsekwencjami zbagatelizowania calej sprawy. Po trzecie opryskliwa, niemila i obrazona na caly swiat. Sprawia wrazenie jakby nienawidzila swojej pracy. PANI DOKTOR PO CO SIE MECZYC, MOZE LEPIEJ POMYSLEC NAD ZMIANA ZAWODU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizia Re: ŁÓDŹ- dr JANUSZKIEWICZ IP: *.net.euron.pl 01.08.05, 23:12 tez mam problem z endometriozą poleciłabyś mi jakiegoś dobrego specjalistę bo do swojego obecnego nie mam zaufania Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafest1 Re: ŁÓDŹ- dr JANUSZKIEWICZ 29.12.05, 00:56 Niemiła, niedelikatna, przepisuje strasznie drogie leki, a kiedy grzecznie zapytałam czy nie przepisałaby czegoś dla mojego chłopaka na wszelki wypadek, kiedy miałam infekcję, powiedziała, że facetów nie leczy! Totalna porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: wrocław- tomasz michalik IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.04, 20:56 Gość portalu: mała napisał(a): > W sierpniu zaszłego roku wreszcie trafiłam na urologa i > ginekologa z prawdziwego zdarzenia i powołania. Po konsultacji i cystoskopii czy mogłabyś podać namiary na tego ginekologa z powołania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: wrocław- tomasz michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:49 dr żmijewski jacek gab. prywatny na glinianej 336-77-76 ale nie wiem nic o cenach bo nigdy nie byłam, ja chodzę do euromedicaru na pilczyckiej /kawał drogi ale jade, nfz/ 35-66-401 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:48 Może ktoś napisze o tych złych na Podhalu!!!Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś