Dodaj do ulubionych

ciąż (płeć) po Psotinorze

IP: 212.160.172.* 18.09.08, 11:46
czy jest moze jakieś wahanie w jedną lub drugą stronę? - chodzi o
roadzj płci. Ja wpadłam na Postionorze - Mimo, iż wzięłam 1 tabletkę
dokładnie godzię po stosunku,drugą 12 h po - jestem w ciazy. Obecnie
jestem w 18 tc, za 3 tygodnie poznam płeć, a jak było u Was (te co
były w podobnej sutyacji)
dzięki za info
Obserwuj wątek
    • mma_ramotswe psotinor 18.09.08, 12:15
      taaa, piękna nazwa
      • Gość: emka Re: psotinor IP: 91.104.71.* 18.09.08, 12:51
        Jak i cała bajka...
        • Gość: nina jezu...postinor IP: 212.160.172.* 18.09.08, 13:24
          dobrze?? poprosiłam o odpowiedź..a o jaką bajkę chodzi to juz w
          ogóle nie rozumiem.
          • Gość: emka Re: jezu...postinor IP: 91.104.71.* 19.09.08, 11:01
            O teorię na temat płci dziecka w skutek zażytego postinoru który nie zadziałał...
            Chyba z głową masz coś nie tak.
            • Gość: nina Re: jezu...postinor IP: 212.160.172.* 19.09.08, 11:22
              tylko na taką odpowiedź cię stać? super..
              Postinor wskutek zagęszczenia śluzu blokuje zagnieżdzenie sie
              zapłdonionego jajeczka w macicy, nie zadziała, jeśli zostanie zażyty
              wtedy, gdy już doszło do zapłodnienia i zagnieżżenia się. Wtedy
              działa wręcz utrzymująco. Płeć dziecka wrunkują plemiki z danym
              chromosomem i m.in. srodowisko (kwaśne/zasadowe) w pochwie, które
              warunkuje przeżywalność danych plemników. jeśłi zazyłam go w godzine
              po stosunku, powiedzmy, iz osiągnął stężenie we krwi po nastepnej
              godzinie - oznacza to, iz doszło szybko do zapłodnienia i
              zagnieżżenia - któyś z plemników dotarł szybciej i tutaj sie nie
              moge tego dokopać.
              Nadal sądzisz, ze z głową coś nie tak?? jak nie masz nic
              konstruktywnego do odpowiedzenia..to po co odpowiadzasz???
              • Gość: emka Re: jezu...postinor IP: 91.104.71.* 19.09.08, 11:29
                No wymyśl coś jeszcze lepszego....
                Tylko uprzedzam w kapustę i bociany nie wierzę.
                • Gość: nina Re: jezu...postinor IP: 212.160.172.* 19.09.08, 11:40
                  ale ja nie wymyślam..doczytaj sobie plizz, zapytaj sie ginekologa o
                  dwu rodzajach plemników warunkujących płeć i ich róznicach między
                  sobą, a także o o śrowisku kwąśnym.//zasadowym i ich wpływie.
                  Postulat po raz tzreci - wpisuj argumenty konstruktywne - a jak nie -
                  to nie pisz. Bo na moje rzeczowe wywody - Twoje są bez
                  jakiejkolwiek treści merytorycznej.
                • cota emka 19.09.08, 11:46
                  nie wiem jak ma sie postinor, ale odczyn pochwy wpływa - doczytaj
                  sobie
                  W przypadku planowania dziewczynki zaleca się pozycję klasyczną.
                  Dzięki temu, że mężczyzna znajduje się na górze jest mniej
                  prawdopodobne, aby nasienie zostało złożone w bezpośredniej
                  bliskości ujścia szyjki macicy, gdzie wydzieliny są zasadowe i mogą
                  sprzyjać przenikaniu plemników męskotwórczych. Natomiast płytkie
                  wprowadzenie członka zmusza plemniki do odbycia drogi przez całą
                  długość pochwy, gdzie wydzieliny są bardziej kwaśne. W ten sposób
                  względną przewagę uzyskują plemniki odpowiedzialne za poczęcie
                  dziewczynki. Jak widać środowisko chemiczne dróg rodnych jest bardzo
                  ważnym czynnikiem w planowaniu płci dziecka. U większości kobiet
                  czym bliżej jajeczkowania tym wnętrze pochwy staje się coraz
                  bardziej zasadowe i coraz łatwiejsze do przebycia przez plemniki.
                  Niestety istnieje grupa kobiet o kwaśnym odczynie wydzieliny, co
                  znacznie utrudnia zapłodnienie, a zwłaszcza poczęcie syna. Warto
                  udać się do lekarza ginekologa, który zaleci stosowanie odpowiednich
                  preparatów. Także natura wymyśliła coś co znacznie poprawia
                  zasadowość, a co za tym idzie przenikalność śluzu. Orgazm!!!
                  Organizm kobiety podczas orgazmu wytwarza śluz o charakterze
                  zasadowym, a ponadto skurcze występujące podczas szczytowania
                  ułatwiają dostanie się nasienia bezpośrednio do kanału szyjki
                  macicy, gdzie śluz ma najbardziej sprzyjający męskotwórczym
                  plemnikom skład.

wrzuć w google płeć, odczyn pochwy, plemniki - kombinacje słów.
                  • Gość: emka Re: emka IP: 91.104.71.* 19.09.08, 12:17
                    A czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Ona pyta o wpływ zażytego postinoru na
                    płeć dziecka-nie ma żadnych badań naukowych potwierdzających jego wpływ na takie
                    rzeczy.
                    Więc oszczędź sobie czasu i klepania w klawiaturę i się nie rozpisuj bo ameryki
                    nie odkryłaś wyskakując z tym tekstem.
                    • cota Re: emka 19.09.08, 12:25
                      i vice versa z tym czytaniem - napisąłam,że nei znam sie na
                      zależnosciach płeć/Postinor, a pisałam tylko o odczynie w pochwie i
                      plemnikach - na co ty pisałaś o jakiś bocianach itd.
                      czy ty na wszystkei posty wszystkich forumowiczek tak naskakujesz?
                      wyluzuj! wsytarczyło normalnie odpowiedzieć - brak takich
                      doniesienin nt/ takiej zależności Postinor/płeć zamiast wypisywać
                      posty o głowei/bocianach itd. szanujmy sie nawzajem! moze i ty
                      będziesz kiedyś miała problem - nie sądzę, abyś oczekiwała takich
                      odpowiedzi..
              • kasiak37 Re: jezu...postinor 19.09.08, 12:54
                alez moja droga,zagniezdzenie nastepuje do 7 dni od zaplodnienia a nie od razu
                po zaplodnieniu.
    • Gość: ewaq Re: ciąż (płeć) po Psotinorze IP: 217.98.20.* 18.09.08, 13:29
      ??????????? Myslisz, ze wziecie postinoru warunkuje płec dziecka????

Mas szanse 50% na 50% - albo chlopiec albo dziewczynka.
    • Gość: marta Re: ciąż (płeć) po Psotinorze IP: 87.105.182.* 18.09.08, 15:08
      a to ci Psotinor zrobil psote wink
    • lilith76 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze 19.09.08, 09:32
      Płeć dziecka determinuje plemnik ojca. Postinor ma tu raczej znikomy wpływ.
      • Gość: agiee1988 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 10:44
        czytalam ostatnio w gazecie ze sa dwa rodzaje plemnokow. plemnik "meski" jest
        szybki, plemnik "zenski" jest wytrzymaly. zeby byl chlopczyk to nalezy wspolzyc
        jak najblizej owulacji(dzien przed) bo szybko dotrze, jesli dziewczynka to
        nalezy wspolzyc ok2 -3 dni przed owulacja, bo plemniki meskie zgina a zenskie
        wytrzymaja
        • Gość: marta Re: ciąż (płeć) po Psotinorze IP: 87.105.182.* 19.09.08, 11:01
          > czytalam ostatnio w gazecie ze sa dwa rodzaje plemnokow.

Brawo, agiee. Gdzie to taka wiedza tajemna, w bravo?
          a pisali tam cos o chromosomach?
          • Gość: malutka_33 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze IP: *.pool.einsundeins.de 19.09.08, 11:10
            Ty zamiast o płci, to pomyśl czy dziecko będzie zdrowe...matko
            boska...@#$56^&**(*(!!!!!
            • Gość: nina Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 IP: 212.160.172.* 19.09.08, 11:18
              Przedwczoraj usg - wszystkie wymiary odpowiadają wymiarom z terminu
              miesiączki, uwidoczniono narządy wewnętrzne. łozysko I stopien
              dojrzałości. Pojedynczy płód, uwidoczniono ruchy, przepływy sercowo-
              naczyniowe prawidłowe
              jeśli nie wiesz to nie przypisuj zbyt wczesnie komuś czegoś..
              • alpepe Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 19.09.08, 11:21
                koleżanka miała córkę.
                • Gość: emka Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 IP: 91.104.71.* 19.09.08, 11:32
                  Po postinorze? bo nawet jeśli tak to nie ma na to żadnych naukowych dowodów,że
                  zażycie go powoduje tendencję do poczęcia córki lub syna...wtedy to by się
                  działo wśród kobiet-płeć dziecka jak na zamówienie....
                  • alpepe Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 19.09.08, 12:14
                    o, witaj, jak tam gary? Czyste?
                    Nie napisałam absolutnie nic o związku zażycia z płcią. Podałam jedynie płeć
                    dziecka, które urodziło się, mimo iż matka po stosunku (pękła gumka) zażyła dwie
                    dawki Postinoru.
                    • Gość: emka Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 IP: 91.104.71.* 19.09.08, 12:24
                      Skoro ciekawa jesteś tak swoich garów to mnie się nie pytaj prostaczko tylko
                      sobie do kuchni podreptaj i zajrzyj do zlewozmywaka.

Ciao wieśniaro.
              • Gość: malutka_33 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 IP: *.pool.einsundeins.de 19.09.08, 13:27
                No i co z tego... nie takie wyniki bywaja, a później okazuje sie że
                dziecko jest chore...tym bardziej ze bedzie czuło ze go nie
                chciałaś...tylko nie wypisuj mi bzdur ze chciałaś i przez przypadek
                zjadłas tabletkę, bo ci ktos do joghurtu ja wzucił!!!
                • lilith76 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 19.09.08, 13:50
                  Wcześniejsze zażycie Postinoru nie wpływa na zdrowie i kondycję poczętego dziecka. Te hormony po zagnieżdżeniu zarodka są już "bezsilne".
                  Choć też jestem zwolenniczką myśli "płeć nieistotna, ważne by było zdrowie", ale autorka wątku jest po prostu ciekawa i tyle.
                • Gość: malutka_33 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 IP: *.pool.einsundeins.de 19.09.08, 14:28
                  nie zycze nikomu chorego dziecka...
                  zresztą mam nadzieje że to nie twoja metoda antykoncepcji, bo w
                  1godz. po stosunku przyjąc pigułke to trzeba sie streszczac zeby ja
                  kupic...ale ty chyba mialas ja poprostu w domu...
                  • lilith76 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 19.09.08, 16:56
                    Ja pochwalam. Lepiej mieć awaryjnie Postinor w szufladzie, nawet zakładając, że się zmarnuje, niż biegać w histerii po lekarzach i aptekach w razie awarii. Ale dla niektórych to nie zapobiegliwość, ale premedytacja.
                  • Gość: emka Re: ciąż (płeć) po Psotinorze..malutka.33 IP: 91.104.71.* 22.09.08, 15:30
                    No i co w tym złego,że ktoś ma taką tabletkę w razie awarii? Nigdy ci gumka nie
                    pękła? no to życzę ci tego-bo nie każdy może stosować inne metody antykoncepcji
                    niestety.
                    A teraz wyobraź sobie inną sytuację, wyjeżdżasz na wakacje do strefy zagrożonej
                    malarią, jesteś zmuszona do zażywania leków przeciwko malarii przez okres pobytu
                    tam i nawet przez miesiąc po opuszczeniu tego miejsca (w zależności od rodzaju
                    zażywanych tabletek). Leki przeciw malarii pochodzą z grupy chemioterapeutyków i
                    zażywanie ich podczas ciąży jest dla płodu szkodliwe (podaje się jej ciężarnym
                    tylko wtedy gdy korzyści płynące z zażywania przez matkę przewyższają czynniki
                    ryzyka dla płodu). Co więcej zajście w ciążę po pewnym okresie od zaprzestania
                    ich używania nie jest wskazane-to jak długo to też w zależności o tego co się
                    brało. I co wtedy?
                    Ja idę i z premedytacją kupuję wcześniej i w razie potrzeby zażywam pigułkę
                    "po"-bo chyba lepiej dmuchać na zimne, a to czy zadziała czy nie i co robię jak
                    nie zadziała to już inna historia.
                    Także odchodząc od głównego wątku daruj sobie takie umoralniania ludzi co
                    powinni mieć w zapasie, a czego nie powinni, każdy ma swoje sumienie i niech
                    żyje zgodnie z nim.
                    W takim przypadku lepiej jest ją mieć pod ręką niż faktycznie biegać po
                    lekarzach-zwłaszcza w buszu sawanny nie daj boże....
    • zuzka4063 Re: ciąż (płeć) po Psotinorze 21.09.08, 18:26
      Dziewczyna tylko pyta,a co niektóre jej tu morały prawią albo
      ośmieszają,Wuluzujcie.Nie znam odpowiedzi na twoje pytanie,ale musisz
      wiedzieć,że natura i tak robi swoje,bez względu na medyczne teorie.pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka