andzelika2 14.10.03, 08:25 Chcialabym zapytac kiedy kobieta po przebytym cc jest gotowa ponownie zajsc w ciaze. Kiedy wszystko sie goji i moze dojsc do ponownego zapłdonienia/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpp8 Re: kolejna ciaza 14.10.03, 09:30 Klasycznie powinno sie odczekac rok.A co do zaplodnienia, to moze do niego dojsc w pierwszym owulacyjnym cyklu po porodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika2 Re: kolejna ciaza 14.10.03, 10:00 problem w tym, ze nie mozna przewidziec kiedy wystapi owulacja, a my z mezem wspolzyjemy, no i szczerze mowiac nie planujemy kolejnego dziecka!! dlatego tez czekam na okres a tu jak na zlosc nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: kolejna ciaza 14.10.03, 11:30 no to chyba nalezy sie zabezpieczac a nie domyslac kiedy bedzie owulacja ??! Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika2 Re: kolejna ciaza 14.10.03, 11:46 oczywiscie, ze sie zabezpieczamy, ale na razie prezerwatywa bo lekarka na razie nie przepisala mi tabletek, chce najpierw dac mi na wywolanie okresu dopiero potem anty., ale problem w tym, ze wlasnie z prezerwatywy wziela sie moja druga coreczka! Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: kolejna ciaza 14.10.03, 11:56 acha rozumiem to zrob sobie test, bedziesz wiedziala wtedy moze lekarz przepisze ci pigulki zanim dostaniesz okres - moze cerazette jesli karmisz Odpowiedz Link Zgłoś
mamajanka Re: kolejna ciaza 14.10.03, 10:27 Uwaga! Ja też czekałam na okres, karmiłam piersią i nic nie wskazywało na to, że owulacja powróciła. Zamiast okresu doczekałam się drugiej ciąży. Zapłodnienie miało miejsce dokładnie rok po cesraskim cięciu, ciąża przebiegła normalnie, drugi dzidziuś urodził się siłami natury. Tak więc jeżeli nie planujecie kolejnego dzidziusia, musicie zacząć uważać. Odpowiedz Link Zgłoś