inusia0 22.10.03, 15:34 Czy wypadanie zastawki wyklucza stosowanie antykoncepcji hormonalnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lain19 Re: Wada zastawki a antykoncepcja 23.10.03, 13:34 wypadanie płatka zastawki, jak myślę, bo z wypadającą zastawką byłoby Ci ciężko inusiu, ja mam tę samą wadę i stosuję Diane 35 od ponad dwóch lat (co prawda z przerwą, ale Diane ma bardzo silną dawkę hormonów, typowe tabletki anty mają znacznie słabszą) i nic złego się nie dzieje, nie pamiętam co prawda, czy pytałam lekarza o to, ale myślę, ze tak, bo przy każdych nowych lekach o tym mówię. U mnie wszystko w porządku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inusia0 Re: Wada zastawki a antykoncepcja 23.10.03, 14:25 lain19 napisała: > wypadanie płatka zastawki, jak myślę, bo z wypadającą zastawką byłoby Ci > ciężko inusiu, ja mam tę samą wadę i stosuję Diane 35 od ponad dwóch lat (co prawda z przerwą, ale Diane ma bardzo silną dawkę hormonów, typowe tabletki anty mają znacznie słabszą) i nic złego się nie dzieje, nie pamiętam co prawda, >czy pytałam lekarza o to, ale myślę, ze tak, bo przy każdych nowych lekach o > tym mówię. U mnie wszystko w porządku. > pozdrawiam Tak,masz rację,płatka Zostały mi przepisane jakieś leki na serce i nie wiem czy nie będą kolidować one z pigułkami. Odpowiedz Link Zgłoś
lain19 Re: Wada zastawki a antykoncepcja 23.10.03, 21:40 >Zostały mi przepisane jakieś leki na serce i nie wiem czy nie będą kolidować >one z pigułkami. a jakie to lekarstwa? o to chyba powinnaś zapytać lekarza bo jedne mogą wpłynąć na skuteczność drugich. ja na wypadający płatek niczego nie dostałam, więc tu Ci nie pomogę. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
inusia0 Re: Wada zastawki a antykoncepcja 24.10.03, 11:46 lain19 napisała: > a jakie to lekarstwa? jedno to:METOHEXAL-50 a drugie: LACTOMAG-B6,zapytam oczywiscie lekarza ale jakby ktos wiedzial to prosze o napisanie Odpowiedz Link Zgłoś
lain19 Re: Wada zastawki a antykoncepcja 24.10.03, 18:01 Ja nic nie wiem, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Wada zastawki a antykoncepcja 25.10.03, 16:13 Nie, nic na ten temat nie słyszałąm Odpowiedz Link Zgłoś