03.11.03, 14:36
Chciałam się od Was dowiedziec jaką macie opinie na tabletki Cilest?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: CILEST??? 03.11.03, 15:09
      każda reaguje indywidualnie. mnie się nie przysłużyły - miałam zespół napięcia
      przedmiesiączkowego x 10, depresję i suchość pochwy. ale na tym forum
      spotykałam także pozytywne opinie. nie sugeruj się wypowiedziami negatywnymi,
      czy pozytywnymi tylko sama wypróbuj.
      • gatka10 Re: CILEST??? 03.11.03, 15:13
        Dzięki za odpowiedz.
        Nie sugeruję się bo go już biorę, ale mam obawy co do brania tabletek bo są
        rózne wersje jesli chodzi o branie tabletek, tzn. ze sa duze problemy z
        zajsciem w ciaze. Czy faktycznie jest to prawda?
        Pozdrawiam
        • lilith76 Re: CILEST??? 03.11.03, 15:43
          po odstawieniu tabletek organizm może długo, nawet kilka miesięcy wracać do
          normy. lepiej odczekać 3 - 6 miesięcy.
        • ann.k Re: CILEST??? 03.11.03, 15:45
          Po pierwsze postudiuj dokładnie internet, a chociażby i forum GW. O pigułkach
          tu było już milion razy, z czego około tysiąca razy poruszano temat, który
          Ciebie interesuje.

Ja biorę Cilest od pięciu lat i jeśli chodzi o ciążę, faktycznie bardzo trudno
          mi w nią zajść. Ku chwale wink.

Natomiast podstawową rzeczą, z której musisz zdać sobie sprawę jest to, że
          biorąc Cilest ingerujesz w gospodarkę hormonalną Twojego organizmu. I nie ma
          jeszcze takiego mądrego, co jednoznacznie odpowie na Twoje pytanie: "tak,
          będzie problem z ciążą" lub "nie, nie będzie problemów". Po prostu musisz
          zrozumiec, że w zależności od tego jaki jest Twój organizm problemy możesz mieć
          lub nie. Są kobiety, których organizmy są bardzo elastyczne. Te raczej
          problemów mieć nie będą. Są też takie, co ciężko przechodzą każdą zmianę.
          Decydując się na pigułki, powinnaś się liczyć z możliwymi później problemami. I
          to niekoniecznie dotyczące samego zajścia.
    • sorellka Re: CILEST??? 03.11.03, 16:30
      Ja brałam Cilest przez 5 lat.Dobrze go tolerowałam, nie przytyłam ,nie miałam
      plamień,zespołu napięcia przedmiesiączkowego.Minus był taki, że znacznie
      obniżył moje libido. Moje koleżanki też były zadowolone.Pozdrawiam.
    • alluette Re: CILEST??? 04.11.03, 08:18
      Brałam przez dwa lata - i mogę potwierdzić to co inne dziewczyny - spadek
      libido, suchość pochwy a ponadto baaardzo duży apetyt sad Odstawiłam go i po
      czterech miesiącach zaszłam w ciążę. Teraz jestem w 9 tygodniu i wszystko jest
      w porządku smile

pozdrowionka
      a
    • samara78 brałam Cilest 05.11.03, 20:57
      brałam Cilest ok. roku, nigdy nie byłam
      niepewna, czułam sie bezpiecznie
      czasem może faktycznie zmniejszał libido
      ale ogólnie było ok.
      • r_ewolucja Re: brałam Cilest 05.11.03, 21:16
        dla mnie super!
        na poczatku byly tylko mdlosci i hustawki nastrojow - pierwszy miesiac, poczatek
        2giego... teraz wszystko tak jak przed braniem tabletek... tylko miesiaczki jak
        w zegarku, mniej obfite i ogromny apetyt na pieszczotysmile

czyli jak widac na kazda z nas dziala ineczejsmile
        pozdr!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka