Dodaj do ulubionych

guzek na wardze sromowej

IP: *.autocom.pl 07.01.09, 13:20
dzis podczas kąpieli odkryłam uzek na wardze sromowej, wielkości ziarenka grochu.. co to moze być? czekam na wizytę u lekarza ale do tego zcasu chyba oszaleje z przerażenia sad((
Czy może któraś z was miała coś podobnego i może mnie pocieszyć? sad
Moze to mieć związek z tym, ze biorę antybiotyk?
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: guzek na wardze sromowej IP: 91.104.79.* 07.01.09, 13:24
      A czy ulotka wspomina coś o możliwym występowaniu guzków na wargach sromowych
      podczas przyjmowania antybiotyku?
      No na pewno od tego guzka nie umrzesz do czasu wizyty u gina-tyle na pocieszenie.
      • Gość: ja.. Re: guzek na wardze sromowej IP: *.autocom.pl 07.01.09, 13:37
        nie, ulotka nic nie wspomina, gdyby wspominała to nie pytałabym przecież tutaj..
        • circa.about Re: guzek na wardze sromowej 07.01.09, 14:07
          Zapewne zapalenie mieszka włosowego.
          • Gość: ja.. Re: guzek na wardze sromowej IP: *.autocom.pl 07.01.09, 14:55
            ale to jest na mniejszej wardze, tam gdzie nie ma włosów.
            i bolisad mam nadzieję ze to nic poważnego.
            • Gość: GOSIA1979 Re: guzek na wardze sromowej IP: 91.193.160.* 07.01.09, 14:59
              Może być to mały czyraczek..lekarz ginekolog może dać Ci
              maść ...albo sam pęknie albo sam lekarz Ci to usunie.. nie denerwuj
              się zaznaczam KAZY Z NAS JEST INNY i super ze idziesz z tym do
              lekarza a nie "leczysz się na forum" .... miałam coś podobnego co Ty
              NIC SIĘ NIE MARTW..SPOKOJNIE CZEKAJ NA WIZYTE
              • moniak7 Re: guzek na wardze sromowej 07.01.09, 15:44
                Mam to bardzo czesto, przynajmneij raz w miesiacu. Samo mija po
                kilku dniach. To moze wygladac jak czyraczek z ropa w srodku ale
                wedlug mojego gina nic sie z tym nie robi. I na pewno nie jest to
                grozne. Ale oczywiscie, zeby sie uspokoic idz do lekarza-to
                najlepsze rozwiazanie. pozdrawiam
                • Gość: ja.. Re: guzek na wardze sromowej IP: *.autocom.pl 07.01.09, 16:01
                  uff dziękuję.
                  Mam nadzieję że wizyta u lekarza rozwieje wszelkie wątpliwoścismile
                  • renias75 Re: guzek na wardze sromowej 07.01.09, 16:43
                    Miałam coś tkiego lata temu.Gin nacięła(w znieczuleniu miejscowym) i
                    założyła dren.Zatkał się jakiś kanalik i zbierała się
                    wydzielina.Lepiej pozbyć się tego niż narażać na zakażenia.
                    Więcej nie wróciło.smile
                    • Gość: emka Re: guzek na wardze sromowej IP: 91.104.79.* 07.01.09, 22:30
                      A skąd wiesz,że miałaś to samo? co autorka wątku fotki ci przesłała?
                      "Zatkał się jakiś kanalik..." no właśnie "jakiś"-nie wiesz nawet dokładnie co ci
                      było-także nie strasz dziewczyny nacinaniem, drenami skoro nie masz pojęcia o
                      czym piszesz.
                      Potem się dziwić,że co niektóre do gina jak mają iść to przerażenie....
                      • renias75 Re: guzek na wardze sromowej 07.01.09, 23:01
                        Ale jesteś cięta!Dziewczyno wyluzuj!Wiadomo,że lekarz jest
                        najważniejszy.Mam pojęcie o czy piszę.
                        • Gość: emka Nie masz IP: 91.104.79.* 08.01.09, 09:30
                          jw.
                      • leute Re: guzek na wardze sromowej 08.01.09, 10:18
                        > A skąd wiesz,że miałaś to samo? co autorka wątku fotki ci przesłała?

Ale renias75 napisała "miałam coś takiego" (czyli "miałam coś podobnego"), a nie
                        "miałam to samo". I wcale nie twierdzi, że autorkę wątku czeka takie samo
                        leczenie (choć jest to możliwe), opisuje po prostu swój przypadek.

O jakim straszeniu mówisz? Nie ma tam nic w stylu "przygotuj się na ogromny ból"
                        albo "to może być rak". EWENTUALNE nacięcie w znieczuleniu miejscowym i dren -
                        to ma być straszne?
                        • murya Re: guzek na wardze sromowej 08.01.09, 10:50
                          Leute"EWENTUALNE nacięcie w znieczuleniu miejscowym i dren -
                          to ma być straszne? "

Jasne ze tak,potrzeba mi tam jakiegos nacinania i drenow.Takie guzki ma co druga
                          kobieta,poczekac az przejdzie i bez paniki.
                          • leute Re: guzek na wardze sromowej 08.01.09, 11:15
                            > Jasne ze tak, potrzeba mi tam jakiegos nacinania i drenow [...]
                            > poczekac az przejdzie i bez paniki.

Bez paniki - tak. Czy nacinanie i dren będą potrzebne - zdecyduje lekarz, nie
                            forumowicze.
                        • Gość: emka Re: guzek na wardze sromowej IP: 91.104.72.* 08.01.09, 13:13
                          A co straszenie dosłowne tylko człowieka może wystraszyć?
                          Psycholog z ciebie żaden.
                          Założę się,że 1 kobieta jak usłyszy od 10-ciu innych,że poród je nie bolał to
                          wyobraźnia swoje zrobi i tak będzie się bać bólu....
                          • leute Re: guzek na wardze sromowej 08.01.09, 15:41
                            Tutaj nikt nie mówił, że bolało. Ani, że nie bolało. Forumowiczka napisała, że
                            miała podobne objawy i opisała jak została wyleczona, bez stwierdzania że
                            autorka wątku będzie leczona w ten sam sposób. Ty uznałaś, że sama ewentualność
                            takiego leczenia może wystraszyć - ok, masz prawo. Nie masz natomiast prawa
                            zabraniać uczestnikom forum dzielić się swoimi doświadczeniami.

Dla mnie nacięcie i dren w znieczuleniu to nie jest straszny zabieg. Ale ok,
                            ludzie mają różne skale wrażliwości, niektórzy boją się nawet pobrania krwi. Czy
                            to znaczy, że nie można napisać na forum "miałam podobną sytuację i lekarz
                            zlecił mi badanie krwi", bo być może ktoś się wystraszy takim "straszeniem
                            niedosłownym"?
                          • Gość: Anna Re: guzek na wardze sromowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:22
                            Tak się zastanawiam. Wchodzę tu od jakiegoś czasu i zawsze jak widzę
                            Twój post to z góry moge się założyć, że będziesz kogoś objeżdżać,
                            krytykować, wyzywać. Skąd się to w Tobie bierze? Może zamiast
                            krytykować wszystko i wszystkich zastanowiłabyś się na tym, co
                            zrobić ze sobą?
    • renias75 Re: guzek na wardze sromowej 08.01.09, 16:24
      Oj Emka,nie rzucaj się na ludzi.Jakby wszyscy mieli czytać
      twoje "recenzje"dotyczące swoich wypowiedzi,to w krótkim czasie nikt
      nie chciałby odpisywać.
      "Jakiś kanalik"-pewnie,że jakiś.A ty co,znasz wszystkie swoje
      kanaliki,który gdzie i za co odpowiada?
      Tak jak któraś dziewczyna napisała-opisałam swój przypadek,który był
      podobny.U jednych nic z tym lekarz nie będzie robil,a u innych może
      zajść taka potrzeba.Najważniejsze to pójść do dr,bo to on/ona
      stwierdzi,co z tym trzeba zrobić.Nie miałam zamiaru straszenia
      nikogo.
      Nie jeździj po mnie jak po łysej kobyle!
      Dziewczyny-dzięki za wstawiennictwo.Przynajmniej ktoś mnie
      zrozumiał.smile
      • Gość: ania Re: guzek na wardze sromowej IP: *.ptim.net.pl 08.01.09, 17:39
        Ech, naprawde ta Emka to jakas sfrustrowana baba. Na szczęście na forum są
        jeszcze normalne i życzliwe dziewczyny.
        Ja się w odpowiedzi renias75 nie dopatrzyłam zadnego straszenia.
        • raj-sa Re: guzek na wardze sromowej 06.03.09, 09:34
          Witam,
          Mam podobny przypadek ( guzek wielkości ziarenka grochu na wardze sromowej) byłam wczoraj u ginekologa i dr stwierdziła, że mam zapalenie mieszka włosowego. Kazała mi czekać i bacznie obserwować tą zmianę. Jedyne zalecenie jakie dostałam, to żeby nagrzewać to miejsce np: butelkę z ciepłą wodą owiniętą ręcznikiem trzymać między nogami i powtarzać tą czynność przynajmniej 2 razy na dzień. Możliwe, że guzek sam się wchłonie, a równie dobrze może zebrać się w nim płyn i w zależności od przypadku -albo sam pęknie albo będzie trzeba iść ponownie do lekarza w celu nacięcia go.

Tak więc czekam co będzie dalej, jednak jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka