krasnal.hauabaua 15.01.09, 18:21 Czy może byc spowodowana np. zaburzeniami hormonalnymi (pigułki anty)? Wyjątkowo sucha się stała, jak pumeks. Dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: baaardzo sucha skóra 15.01.09, 18:23 Moze beda wiedziec na forum uroda forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=211 Odpowiedz Link Zgłoś
krasnal.hauabaua Re: baaardzo sucha skóra 15.01.09, 18:31 dzięki, ale tam dyskutuje się o tipsach i natryskach, a ja poważnie zastanawiam się nad powodami tak nagłych zmian mojej skóry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: baaardzo sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 18:33 a zaglądałaś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: baaardzo sucha skóra 15.01.09, 18:39 Tam jest wiele innych tematów niż tipsy i natryski. I tam dziewczyny lepiej znaja sie na cerze.. no, ale to twoj wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnal.hauabaua Re: baaardzo sucha skóra 15.01.09, 18:44 piszę o skórze, a nie o cerze dlatego tu, a nie tam ale chyba faktycznie zły adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: baaardzo sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 18:47 przebywanie w wysuszonych klimatyzowanych pomieszczeniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: baaardzo sucha skóra IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 20:47 Zbyt mało płynów, zima,a może i hormony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drums Re: baaardzo sucha skóra IP: *.toya.net.pl 15.01.09, 21:10 jest zima. jeśli to nagła zmiana - może być związana z tą porą roku. Ja mam zimą zawsze bardziej wysuszoną skórę, twarz w pierwszej kolejności - ale też nogi bardzo - a to zapewne za sprawą noszenia rajstop pod spodniami, które wycierają naskórek, a bez których nie wyobrażam sobie przetrwania zimy. Może to jest m.in. przyczyna u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: baaardzo sucha skóra IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.09, 21:32 Może mrozy i kaloryfery, ktore wysuszają powietrze i przy ktorych śpimy. olecam kremy Yves Rocher, sa doskonale!!!! Zwłaszcza te do suchej skóry. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: baaardzo sucha skóra 16.01.09, 00:37 krasnal.hauabaua napisała: > Czy może byc spowodowana np. zaburzeniami hormonalnymi (pigułki > anty)? > Wyjątkowo sucha się stała, jak pumeks. > Dzięki za podpowiedzi. Skóra sucha może być jak najbardziej spowodowana zaburzeniami hormonalnymi. Jeśli stała się taka Twoja skóra i podejrzewasz, że to od pigułek, to może warto zadbać o taką skórę. Nawilżaj, nie niszcz kruchego płaszcza ochronnego skóry. Demakijaż twarzy mleczkiem kosmetycznym, mycie preparatami myjącymi nie zawierającymi mydła. Tonizowanie skóry twarzy tonikiem przeznaczonym dla cery suchej. Mycie skóry w letniej wodzie, delikatne osuszanie miękkim ręcznikiem. Nawilżacz powietrza, przykręcenie kaloryferów w mieszkaniu, przykręcenie klimatyzacji. Dostarczanie wody od wewnątrz - picie ok. 2 litrów wody niegazowanej dziennie. Dostarczanie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: kapsułki z wiesiołka czy ogórecznika, dieta bogata w ryby, owoce morza i oleje roślinne. Odpowiedz Link Zgłoś