circa.about 21.01.09, 13:01 A w zasadzie po dwóch.. Właśnie idę jutro zakładać i mam pietra.. Będzie bolało? Wkładkę mam NovaT, nigdy nie rodziłam naturalnie, nawet rozwarcia nie miałam. Do przeżycia, czy strzelić sobie przed wizytą setke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: 'spirala' po cesarce 21.01.09, 16:24 setkę to nie, ale dobry przeciwbólowy środek to tak. i poproś o znieczulenie miejscowe. a PO nie planuj żadnych atrakcji typu zakupy czy sprzątanie. da się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: 'spirala' po cesarce 21.01.09, 21:20 tak jak przed mówczyni- możesz poprosić o znieczulenie miejscowe- ja nie prosiłem tylko zrobiłam "syyyyy. auł" i było PO, no ale ja rodziłam normalnie- nie wiem jak to się ma do zakładania, chyba wcale. i UWAGA: nie dźwigaj, staraj się nosić zakupy częściej ale o mniejszych ciężarach, znam dziewczynę która w 2-3mc po dźwigała : wożek z dzieckiem (1p, niemowlak) i utraciła wkładkę- powód- przedzwignięcie i do tego w trakcie okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re:już po :) 22.01.09, 17:26 I powiem Wam, że NIC nie bolało - w pewnym momencie poczułam tylko lekkie uszczypnięcie, i to wszystko. Nie wiem, czy to zasługa lekarza, który mi zakładał ("jak ja zakładam, to nigdy nie boli"), czy też mojej anatomii, ale cała sprawa nie była warta tylu nerwów. Dodam, że mam bardzo niski próg bólowy, źle znoszę wszystkie dolegliwości, mam skłonnosć do histerii i wpadania w panikę, a tu taka niespodzianka. Jak na razie polecam Odpowiedz Link Zgłoś