Dodaj do ulubionych

Znieczulenie

05.02.09, 18:16
We wtorek będę miała operację z powodu wysiłkowego nietrzymania moczu. Dzisiaj, Lekarz anestezjilog zaproponował mi znieczulenie "lędźwiowe", chyba tak to się nazywa, znaczy od pasa w dół.Miałam juz kilka operacji w życiu i zawsze miałam znieczulenie ogólne, które bardzo dobrze znosiłam.Te znieczulenie które dziś mi zaproponował....przeraża mnie.Zwyczajnie się boję, a jeszcze koleżanka, która miała takie pare m-cy temu, opowiada mi że bardzo źle je zniosła i do dzis boli ją kregosłup.Natomiast lekarz przekonywał,że jest lepsze.Powinnam pewnie słuchac lekarza, mimo to decyzję pozostawił mi.Proszę o radę i opinie osób, które miały takie znieczulenie i ewentualne wnioski.
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: Znieczulenie 05.02.09, 18:47
      A wiesz dlaczego jest min. lepsze bo jest tańsze!!! Ja zaś np nie
      mogę być znieczulana w kręgosłup więc pozostaje narkoza.
      • Gość: diastema Re: Znieczulenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:55
        bzdura lepsze bo mniej obciazajace dla organizmu i mniej niebezpieczne.
        • Gość: kasia Re: Znieczulenie IP: *.jjs-isp.pl 05.02.09, 20:04
          Ja mialam dwukrotnie podpajeczynowkowe ( doledzwiowe) i raz
          narokoze.O wiele milej wspominam to pierwsze.Po narkozie
          wymiotowalam przez 3 dni,a po operacji czulam niesamowity bol.Po
          znieczuleniu doledziwowym bolu nie czulam przez pare godzin, do
          momentu zejscia znieczulenia.Nie mam tez problemow z kregoslupem.
          • Gość: kasia Re: Znieczulenie IP: *.jjs-isp.pl 05.02.09, 20:07
            Ten najgorszy bol jest zaraz po operacji,wiec dobrze jest jak sie go
            nie czuje smile
    • jenna86 Re: Znieczulenie 06.02.09, 00:10
      ja lędźwiowe zniosłam bardzo dobrze, ale ogólne też... Nie mdliło mnie, nie
      wymiotowałam itd. Tylko z tym lędźwiowym to było tak, że mimo iż anestezjolog
      zrobił ze mną wywiad itd to nie potrafił mnie znieczulić. Kłuł mnie 3 razy, bo
      po każdej dawce znieczulenia i tak bylam w stanie ruszyć nogą i w ogóle wszystko
      czułam.
      Dla mnie gorsza od znieczulenia była lewatywa przed ;P Ale to dlatego że wowczas
      miałam jeszcze zapalenie hemoroidów - ból odbytnicy skutecznie odwracał uwagę od
      bólu pooperacyjnego big_grin
      Niemniej wydaje mi się, że lędźwiowe jest mniej obciążające dla organizmu i
      lepiej się je znosi. A w trakcie operacji i tak nic nie czujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka