Dodaj do ulubionych

okres a loki

IP: 217.96.93.* 17.02.09, 08:07
idę w sobotę na zabawę. Będę miała akurat okres a chciałabym nawinąć włosy na
wałki. Czy to prawda, że podczas okresu włosy nie chcą się skręcić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: okres a loki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 08:12
      będziemy ci kibicować - podziel się z nami wynikiem doświadczenia
      zdjęcia też moga być
      • minniemouse Re: okres a loki 17.02.09, 09:06
        prawda, prawda, nie wysilaj sie nawet

Minnie
        • claratrueba Re: okres a loki 17.02.09, 10:41
          Mi nie chcą, w ogóle ułożenie ich w jakakolwiek sensowną fryzurę w czasie @ jest
          niemożliwe. I wyglądają jakby ich było ze dwa razy mniej.
          • Gość: gość Re: okres a loki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:29
            A moje kurcze wiecznie się kręcą, a w czasie okresu!!!!!!! Czy uda
            mi się je wyprostować w czasie okresu????????????
    • marzena604 Re: okres a loki 17.02.09, 21:49
      Znam fryzjerów, którzy trwałej nie chcą robić podczas okresu (jeden z nich
      poznał u mojej koleżanki po stanie włosów, że ma okres), więc pewnie coś w tym jest.
      • lisia312 Re: okres a loki 18.02.09, 09:35
        bzdura! Przez pół życia robiłam trwałą i nie zwracałam uwagi na jakieś zabobony,
        trwała zawsze była. A jakość loków zależy od rodzaju włosów, a nie pełni księżyca.
      • Gość: viccy Re: okres a loki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 17:47
        przecież włosy tak samo jak paznokcie są "martwe" więc jak poznał, hmmm.......i co powiedział? " przepraszam, Pani ma okres więc pani nie obsłużę?
        Ale mnie rozbawiłaś! smile
        • Gość: asia Re: okres a loki IP: *.032.c95.petrotel.pl 18.02.09, 18:31
          Jak by były martwe by nie rosły.
          • Gość: viccy Re: okres a loki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 20:07
            Włosy rosną z cebulki, a sam długi włos jest "martwy", dlatego żeby włosy były piękne należy je odżywiać od środka czyli ma znaczenie co jesz, a i odżywki na włosy do wzmacniania cebulki włosowej, żeby trzymała włos. A na długość włosa żeby się łatwo rozczesywał to są takie preparaty jak "cement" i inne, żeby włos nie haczył się o grzebień i wzajemnie o siebie. Reszta to chwyt reklamowy, żeby się produkt sprzedał. Ale sama powiedz, że jeśli schrzanisz włosy farbowaniem czy trwałą to nie wrócisz już do poprzedniego stanu choćbym nie wiem co byś robiła, ok, możesz załagodzić skutek ale nie naprawisz już i obcinasz. Nie wiem jak to prościej wytłumaczyć.
            Miłego wieczora.
        • joanna1082 Re: okres a loki 18.02.09, 18:33
          jak były by martwe to nie rosły by.
    • zoofka Re: okres a loki 18.02.09, 22:10
      tak to prawda!
      a loki na cipce prostują się kiedy masz okres big_grin

marna prowokacja wink wysil się bardziej
    • Gość: antonia Re: okres a loki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 09:38
      Moje włosy na ogół nieźle się układają. Jednak w pierwszych dniach okresu szybko
      się przetłuszczają (wystarczy kilka godzin) oraz matowiej i trudno je
      okiełznać. Nieraz fryzjerki wdychały nad moją głową w tych dniach, a przecież na
      czole nie miałam wypisane, że akurat mam okres. Coś jednak na rzeczy jest.
      Widzę, że opinie są różne, a u mnie to norma. Może tabletki antykoncepcyjne nie
      wpływają na ten stan? Może poziom hormonów różnie działa? Na pewno w moim
      przypadku nie jest to legenda.

Do założycielki wątku: lepiej idź do fryzjera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka