dlania 27.02.09, 17:08 Dziewczyny, cos mi sie dzis stało, od rana latam co 10 minut do ubikacji i sikać po odrobinie. Potem zaczęło pobolewać przy sikaniu, a teraz w moczu pojawiła sie krew;-( Lekarz dopiero w poniedziałek, co mam kupić bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:11 bez recepty na krew w siuskach? oj nie bardzo - wez lepiej przejedz sie na jakas izbe przyjec okoliczna ziolkami tego nie wyleczysz jak juz boli Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:11 drogi moczowe - nie ma zartow! nie mozesz leciec do jakiegos prywatnego teraz? nie masz w domu dyzurnej furaginy ? od biedy jak masz znajoma apteke, to moze sprzedza Ci bez recepty! Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:12 Nie znam prywatnych lekarzy przyjmujących o tej porze. A na pogotowie mogę? To jest powód? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:14 u nas jest taka izba przyjec do naglych przypadkow - nigdy jeszcze nie odeslali z niczym czy dziecko z uchem czy matka z zastrzalem zawsze pomoc dostalam krew w moczu to nie zarty, na pewno cie przyjma, tylko zadzwon najpierw zorintuj sie gdzie jest taka u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:15 Wiem, że jest taka u mnie, własnie przy pogotopwieu, bo często tam biegałam z dziećmi w święta i weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
trapani Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:13 jak jest krew, to tabletki nie pomogą, idż na izbę przyjęć najbliższego szpitala i to zaraz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:14 Kurde, tak nagle mnie wzieło? Czekam na męża i biegne na pogotowie... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:15 no wzielo chyba powaznie wieksze czy mniejsze pieczenie i posikiwanie, to kazdy czasem ma ale krwi jak zyje w moczu nie mialam, a pare infekcji drog moczowych przeszlam Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:19 Swego czasu mialam nawracajace infekcje spowodowane piaskiem. Bylo to bardzo bolesne i tez mialam krew w moczu. Nie pisze, ze Ty to masz, ale nie ma co czekac do poniedzialku, tylko musisz jechac tak jak radza dziewczyny na jakis ostry dyzur, czy to prywatnie, czy tez nawet na pogotowie. Ewentualnie mozesz wezwac prywatne pogotowie, o ile u Ciebie w miejscie funkcjonuje i nie szkoda Ci pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:16 Pewnie masz infekcje cewki moczowej i pecherza. Bez recepty mozesz kupic tylko cos przeciwbolowego, nie znam polskiej nazwy, ale sika sie po tym na pomaraczowo. Powinnas wziac antybiotyk i to jak najszybciej, bo infekcja moze pojsc do gory, do nerek. Ja bym nie czekala do poniedzialku, tylko poszla na ostry dyzur, przepisza antybiotyk i po krzyku. P/bolowe sa tylko dorazne. Ouch, wspolczuje Tu masz strone: mozesz sobie pomoc soda oczyszczona, albo sokiem z zurawin, przywrocisz rownowage zasadowo-kwasowa. www.home-remedies-for-you.com/remedy/Urinary-Tract-Infection- (UTI).html Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:22 Po furaginie sika sie wlasnie na pomaranczowo, ale nie wiem, czy o to Ci chodzilo. www.adamed.com.pl/produkty.asp?who=1&id=1&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:44 na pomarańczowo z domieszką krwi sika się też gdy kamień zatka ujście cewki, moczowód lub gdy mocz jest bardzo zagęszczony z tego powodu (mocz nie ma jek "zejść" do pecherza, bo kamień zatyka światło moczowodu..to objaw kamnicy tuz przed atakiem kolki..tez lata sie co chwila, ale przy duzym parciu efektem jest tylko kropelka..często dochodzą mdłosci, za kazda wizytą w kibelku (co kilka minut) pogaduszki z muszlą, rzyg kwasami żoładkowymi i kropelka z drugiego konca..no i paskudny ból w podbrzuszu (wolę rodzić bez znieczulenia) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania O matko! 27.02.09, 19:47 Ja nie chcę! Powiedz lepiej babciu jak takich kamyków uniknąc! Że nie pić zbyt duzo wody mineralnej to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: O matko! 27.02.09, 20:04 to powinno wyjśc w czasie analizy moczu, bo są róznego rodzaju kamnice..ja mam szczawianową..nie wolno rabarbaru, kwasnych owoców drobnojagodowych, kawy, herbaty, ostrych przypraw, szczawiu, wód mineralnych zawierających szczawiany itd..za topowinnam jeść jak najwięcej produktów zawierających wapń..ale jest tez odmiana "wapniowa" kamnicy o ile się nie mylę Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: O matko! 01.03.09, 00:20 aaa... i mi sie przypomniało..nie wolno pić czerwonego wina, szczególnie gdy zawiera garbniki...po winie mam problemy jak w banku: ( Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: O matko! 01.03.09, 10:32 No cholera jasna no! To ja jakies 2 miechy temu sie przestawiłam z wieczornego browca na kieliszek czerwonego wina własnie! Bo stwierdziłam, że zdrowiej! Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:20 bez recepty urosept- wez 2 tabletki, ale lepiej bedzie, gdy pojdziesz na izbę przyjec... z tym nie ma zartow- krew w moczu to moga byc kamienie Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:26 Dużo pij (najlepiej kwasnie - woda z cytryna, sok z zurawiny), urosept/furagin i biegiem do lekarza (na IP - najwyzej wyjdziesz na histeryczke) po antybiotyk (na IP pewnie kaza Ci oddac mocz, wiec wez cos do picia). Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:38 Nie wyjdzie na idiotke, to boli jak cholera. Kiedys sama polecialam na pogotowie, bo po scianach chodzilam taka ostra infekcja mialam. Czekalam tam 2 godziny, bo bylam tylko ta, ktora boli przy sikaniu, juz mialam sobie noz w noge wbic zeby przyspieszyc wizyte. po antybiotyku przechodzi szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:42 Mnie na razie boli najbardziej przy sikaniu, boli jak cholera. Wcinam suszona żurawine, czekam na meża i biegne do tego ambulatorium. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:53 Ostatnio sama, na własną rękę przleczyłam się doxycycliną. Dopadło mnie w piątek wieczorem. No ale ja nie krawiłam, a że to juz nie pierwszy raz, to wiedziałam co robić. Swoją drogą, to dobrze mieć w domu antybiotyk o szerokim spectrum - choć pewnie zaden lekarz tego nie pochwali. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 17:59 Mnie za to potraktowali jak idiotkę na IP w takiej sytuacji. Acz zgadzam się sprawa paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:30 JUz jestem po wizycie w ambulatorium - tak sie ten nasz nocny punkt przyjęc nazywa. Dostałam antybiotyk i pocieszenie, że krew prawdopodobnie z podraznienia przy ujściu cewki moczowej, nie z nerek czy cos takiego. W czasie drogi powrotnej dostałam takiego parcia na pęcherz, że stwierdziłam, że albo sie wysikam albo posikam. Wybrałam to pierwsze i skorzystałam z gościnności osiedlowego śmietnika - normalnie menelia, żuleria i patologia ze mnie, ech... Dzieki dziewczyny za pogonienie do lekarza Mocz pojechał do szpitalnego laboratorium. …*… Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:36 może kamyczek właśnie urodziłaś...objawy podobne.. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:37 E, kamyczek by chyba bardziej bolał... Ale ograniczę wode wysokozmineralizowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:59 powinno wyjść w czasie analizy moczu..nie zaniedbaj tego, mi jako antidotum lekarz zalecił codziennie przynajmniej jedno piwto, zamiast tych paskudnycch past (blee), bo nie mogłam ich przełknąć..żadnej kuracji nie stosowałam tak chętnie i konsekwentnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaziq Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:37 chodź tu patologio kochana, niech cię uściskam !!!!! Dobrze, ze to nie krwiomocz, tyclko z podrażnienia miejscowego Możesz sobie jeszcze zrobić ciepłe okłady na dół brzucha, to pomoże trochę na ból oprócz tabletek, ale przy sikaniu i tak pocierpisz 2-3 dni u mnie dobre efekty dawało wygrazanie, termofor i owijanie nerek i brzuch duzym ciepłym szalem - szybciej przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:41 Mamaziq, chętnie zastosuję Twoja terapię, tylko jak sie robi to "wygrazanie"??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaziq sorki, literówa:) wygrzanie oczywiście, już opisał 27.02.09, 19:47 opisałam, termofor na dolną część brzucha, gdzie najbardziej boli szal ciepły szeroki (wełna!!) do owinięcia się i lezymy na pleckach, czytając książeczkę a na noc zostaw sam szal na biodrach Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 19:54 )), wygrarza pęcherzowi.. jezeli nie masz juz tych objawów to nie dogrzewaj..ale w przypadku gdy ktoś ma atak kolki nerkowej, rodzi kamień lub piasek to faktycznie nawet w szpitalu wsadzali w ostatecznosci mojego ojca do tak goracej wody w wannie jaka tylko mógł wytrzymac i na koszt szpitala dostawał piwto..temperatura rozluźnia mięśnie i pozwala przepchac się kamyczkom, piwto jest moczopedne..ja w taki sposób sie ratowałam zawsze gdy tylko czułam, ze atak nadchodzi..drętwienie w okolicy cewki moczowej, ciemny mocz, latanie co chwila z byle kropelką..kilka razy uniknełam ataku..niestety trzeba "zaniczyszczać" wodę i często ją wymieniać, dobrze by w domu był ktos kto będzie Cię pilnował byś nie zasłabła w wannie..ale lepsze to niz sam atak..najgorszy i najdłuzszy trwał u mnie tydzień..na przemian b. silne srodki przeciwbólowe (nie działały) i "wyparzanie się" w wannie, niestety byłam jeszcze za młoda na piwto Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 20:06 a możesz sobie jeszcze zrobić nasiadówki z mącznicy, można ją też popijać - bardzo dobra na drogi moczowe, wiem co piszę, bo też kamicowa jestem możesz robić nasiadówki z mocnego naparu rumianku - tez dają ulgę. z mieszanek ziołowych fajny jest też urosan - do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Dlania masz ochrzan! 27.02.09, 20:00 za to sikanie na podwórku, ja wszostko rozumiem, że parcie itp. ale kurde, zima jest a Ty zaziębiony masz pęcherz. Wiem, co mowię, bo jestem ekspertem od tej parszywej dolegliwości, moja rada: full picia, na siłę nawet, żeby przepłukać pęcherz, wtedy wydalają się bakterie, duuużo wit.C, zakwaszać mocz, wtedy bakterie nie chcą się mamnażać, oczywiście antybiotyk, i ciepełko, owiń się jaki kocykiem, itp.Aby nie zawiało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Dlania masz ochrzan! 27.02.09, 20:03 Kurcze, ja wiem, że to niezdrowe było, ale normalnie miałam wrażenie, że juz mi do nogawki siuśki lecą Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Dlania masz ochrzan! 27.02.09, 20:07 a miałaś czym? czy tylko wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
faq furagin!!! wyblagaj bez recepty 27.02.09, 19:44 powiedz, ze doniesiesz to zapalenie pecherza wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 20:22 Serdecznie współczuję - po antybiotyku powinno być lepiej (u mnie się poprawiło po furaginie w ciągu kilku godzin). Miałam takie cudo raz, teraz mam 'tylko' od czasu do czasu zakażenie układu moczowego - babski los. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 20:49 Vitabutin wiem,że masz antybola,ale ten preparat jest "królem żurawiny" oraz sok z żurawin ,ale bez konserwantów,nie zagęszczany ,nie syrop.nawet po anty lub w trakcie bym wzięła.genialna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 20:54 Leczcie sie same. Kolezanka Dlania niech sie uda do lekarz, nawet na ostry dyzur, zrobi badanie moczu ogolne i posiew (jak najszybciej). Pewnie dostanie furagin - tu trzeba mimo wszystko wczesniej zrobic posiew, bo moze sie okazac, ze niestety furagin w ogole nie dziala na bakterie, ktora spowodowala zakazenie. Ostatnio czestymi patogenami sa tez chlamydie. Da sie wyleczyc - ale leczy sie tez partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:06 Gdyby to było samo bolesne i czeste oddawanie moczu - stawiałabym na zapalenie cewki moczowej/"przeziebienie" pecherza . Natomiast krew w moczu - to juz nie "zabawa" - moze byc i cos z nerkami (chociaz oczywiscie nie musi ) Ale nie baw sie w samoleczenie - krew w moczu to naprawde "cos powaznego" - lec do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 22:01 > Natomiast krew w moczu - to juz nie "zabawa" Ale zdarza się wbrew pozorom dość często przy infekcjach dróg moczowych, zwłaszcza przy takiej, jaką ma Dlania. Z tym, że w żadnym wypadku tego nie można lekceważyć, bo może się niefajnie odbić na funkcjonowaniu nerek. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 22:06 I dokładnie tak napisałam - nie musza byc to nerki ( i raczej nie sa - mozliwe ze tzw. "kamienie" w pecherzu - bardzo bolesne ale dla zycia nie groźne) ale ryzykować i stawiac diagnozy via net - nie wolno ! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lekarki z vozej laski.... 28.02.09, 08:11 Bardziej chodziło mi o to, żeby nie straszyć, że "krew w moczu to nie zabawa". Wiadomo, że wymaga to konsultacji na wszelki wypadek, ale zdarza się często przy prostym zapaleniu pęcherza, bez kamieni i komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:15 jasne niech poczeka pare dni na wynik posiewu i antybiogram a w miedzy czasie niech sobie sciane gryzie.. wiesz o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:23 To popatrz na moja sygnaturke. Wiesz o czym TY piszesz? Bo chyba nie do konca. Ostatnio 2 osoby zmarly na urosepse, powiklanie po zakazeniu drog moczowych, jedna w ciazy byla. Chcesz linki??? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:15 była, dostała atybiotyk, pobrano materiał do badania..doczytaj zanim zaczniesz "grzmieć" Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Łojezzu 27.02.09, 21:22 Współczuję. Dobrze, że masz już antybiotyk, pewnie szybko się polepszy. Tylko dolecz paskudztwo do końca, ja trochę zaniedbałam chyba i wraca co jakiś czas... A co do kamieni... Moja mama miała wątpliwą przyjemność - jak szanowny kamyczek przechodził z nerki do pęcherza, to mama szalała z bólu. Czasem trochę pomagały gorące kąpiele, ale przeważnie kończyło się w szpitalu. I pęcherz był ostatnim miejscem, gdzie kamyczek był widziany. Potem - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Wysikał się chyba. Całkiem bezboleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:25 Komentuje nie jej, a wasze zachowanie i leczenie na odleglosc. Teraz przestaje sie dziwic postom nt. panujacej tu inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:28 to sie nie dziw kochaneczko, z takim bagazem jestes przewrazliwiona i tyle. Do lekarza to oczywiste, kobita pytala co na juz Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 21:41 Madziulec, jak zwykle klania sie czytanie ze zrozumieniem. Prawie kazda tutaj doradzila, zeby dziewczyna czym predzej udala sie do lekarza. A ze przy okazji podaje sie sprawdzone sposoby doraznego zlagodzenia dolegliwosci, to jeszcze nie swiadczy o glupocie piszacych. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 22:11 emigrantka - akurat branie "w ciemno" jakiegos tam antybiotyku co akurat pod reka sie znalazł i był w domu - nie uznałabym za dobry pomysł. Doraźne srodki - np . ziołowe - nie zaszkodza,proszek przeciwbólowy - też zrozumiały i oczywisty , ale np. juz takie gorace wodne "nasiadówki" - - moga zaszkodzić i to bardzo, a tym bardziej branie antybiotyku na ślepo i bez lekarza. To nie jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 22:13 Przepraszam, teraz ja nie doczytałam ze antybiotyk był zapisany przez lekarza. Ale warto przeczytac mój post - znam wiele osób które lecza sie "w domu" antybiotykiem który został z jakiejs poprzedniej choroby, został po "mężu", "po dziecku" , "sasiadka miała to samo i brała taki antybiotyk i zostało jej to dała" etc. To najwieksza głupota jaka mozna zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Lekarki z vozej laski.... 27.02.09, 22:14 Nie antybiotyku, tylko furaginy, picie soku z zurawin, nasiadowki, leki bez recepty - tylko doraznie ! Ty tez czytaj ze zrozumieniem ! Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Lekarki z vozej laski.... 01.03.09, 01:13 > emigrantka - akurat branie "w ciemno" jakiegos tam antybiotyku co akurat pod > reka sie znalazł i był w domu - nie uznałabym za dobry pomysł. Czasami nie ma wyboru, bylam za granica, nie mialam ubezpieczenia, ale mialam rozne lekarstwa w tym na recepte, na wszelki wypadek, i antybiotyk o szerokim spektrum sie przydal. Moja tesciowa duzo podrozuje po swiecie i jej lekarz rodzinny zawsze przepisuje kilka lekow na wszelki wypadek, antybiotyk zawsze ze soba zabiera i kilka razy sie przydal. Wiadomo, jak mozna zobaczyc lekarza i z nim sie dogadac to lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 23:25 chulerka mać, nie znam się na moczach, szczawianach, furaginach, ale..... zmartwiłaś mnie dlania mam nadzieję, że jużeś po wizycie u wracia fachowca i medykamenta do organizma wprowadzasz. życzę najszybszego na świecie ozdrowienia i melduj mi tu co i jak z tobą. P. S. siurać tu i ówdzie każdemu się zdarza raznajakiśczas, pęcherz czasami nie wybiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Pomocy! boli;-( 27.02.09, 23:34 > P. S. > > siurać tu i ówdzie każdemu się zdarza raznajakiśczas, pęcherz > czasami nie wybiera.... ..ale jak nam teraz podpadnie to dostanie "patologią" po oczach ) no dobraaa..żartuję, w chorobie Dlania usprawiedliwiona! moze se lać nawet w mój żywopłot, byle na zdrowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Po pierwsze to jestem wzruszona: 28.02.09, 08:46 nigdy bym się nie spodziewała, że tyle kochanych, mądrych kobiet pochyli się z troską nad moim narządem siurania. Po drugie: wieczór był cięzki, stękałam jak przy porodzie przy każdym sikaniu, ale antybiotyk +mikstura waszych rad na domowe sposoby poprawienia sytuacji sprawiła cuda - czuję się o niego lepiej, boli ledwie, ledwie i ogólnie chce sie żyć Na wszelki wypadek nigdzie dalej sie nie ruszam, żebym znowu nie musiała sie załatwiać w jakimś dziwnym miejscu. Nawet demarte mi sie udało skłonić to aktywności forumowej! - chyba zacznę częściej zapadać na dziwne dolegliwości...))) Madziulca rozumiem, bo kiedyś z 10-miesięcznym dzieckiem spędziłam 10 dni w szpitalu z ZUM i wtedy jej rady bardzo mi sie przydały. W moim przypadku jednak dolegliwośc wydaje sie być zupełnie typowa. A badanie moczu bedzie na poniedziałek (bez posiewu). Miłego dnia, kobiety, idę skonsumować leki. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 28.02.09, 14:18 Jak zwykle przyszłam za późno, ale na przyszłość: przy takim bólu świetna jest nospa. Oczywiście nie zamiast leczenia, tylko obok - no bo antybiotyk to jedno, ale zanim zadziała, to ból ciągle jest. A szkoda się męczyć. Swego czasu miałam jazdy z takimi zapaleniami, łącznie z piaskiem czy kamieniami, więc mam jakieś tam doświadczenie. I żadne typowe przeciwbólowe środki typu paracetamol czy ibuprofen nie działały. Działa tylko nospa plus ciepły termofor na dół brzucha. Mam nadzieję Dlania, że to cholerstwo już Cię więcej nie dopadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 28.02.09, 14:22 Gemma, wcinam Spasmoline, lekarka mi wczoraj przepisała oprócz antybiotyku, ponoc tez rozkurczowa Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 28.02.09, 15:14 I bardzo duzo pij. Madziulec się myli - moja córka miewała kiedys zakazenia ukladu moczowego co parę tygodni. Zawsze kończylo sie na zapaleniu pecherza, ale raz lekarz nie zapisał lekarstwa twierdzac, ze musi zaczekac na wynik posiewu. Zanim się doczekał, zapalenie pecherza (drobiazg) zmienilo się w zapalenie nerek. Odtąd wiem, ze zapalenie trzeba leczyć natychmiast, a nie czekać na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaziq dlania, jak tam WwGRAZanie szaliczkiem? :) hihihi? 28.02.09, 15:28 melduj, gdzie dzis sikałaś patologicznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
azile.oli Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 28.02.09, 16:35 Ja się zgadzam z verdaną. Ponieważ sama cierpię często na tego rodzaju przypadłości zawsze mam w domu furagin i urosept. Nie zawsze można mieć od razu wynik posiewu, dlatego warto zażyć furagin, aby się nie pogorszyło. Wbrew pozorom jest często skuteczniejszy, niż antybiotyk. Oczywiście wynik posiewu wyjaśnia wszystko, ale zazwyczaj już wcześniej po poprawie lub jej braku można poznać, czy lek trafiony. Natomiast przy ZUM nie polecam brania samemu antybiotyku, bo trudno , niestety trafić. Moja córka nabawiła się zapalenia pęcherza w trakcie brania antybiotyku o szerokim spektrum działania. Wykonane kilka dni wcześniej badanie moczu było OK. Jak dla mnie objawy Dlani odpowiadają diagnozie postawionej przez babcię47. Sama miewam takie i to nie tak rzadko, niestety. Oczywiście nic nie zastąpi diagnozy lekarza, ale dobrze mieć coś do wzięcia doraźnie, bo to bardzo bolesna przypadłość. Dużo zdrowia dla cierpiącej autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 01.03.09, 00:22 furagin to ja mam zawsze w torebce, na wypadek jakby mnie poza domem lub "na wyjeździe" złapało.. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 28.02.09, 23:52 ja ci pozapadam, ja ci pozapadam! kuruj sie szybko i skutecznie i ani mi sie waż wiecej współforemki nerwować! i pamietaj: zdrowa nerka, zdrowy pęcherz = bezproblemowe spożywanie browara, wartość nie do przecenienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 01.03.09, 00:09 Oj znam ten bol. Ja go przezylam conajmniej kilkanascie razy w zyciu. Ostatnio pojawilo sie na samym poczatku ciazy (o ktorej wtedy nie wiedzialam) Dostalam skierowanie do szpitala, jak im nasikalam do pojemnika, to z laboratorium dzwonili, dlaczego oddaje krew podcza okresu, bo sikalam taka ogromna iloscia krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Po pierwsze to jestem wzruszona: 01.03.09, 00:17 w tym ustępie koleżanka Demarta ma kupę racji Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: zapalenie pęcherza 01.03.09, 22:37 polecam urosept i fitolizyne-bez recepty w aptece.Furagin na recepte niestety.Sama przechodzilam 4 razy zapalenie pęcherza w tym 3 razy z sikaniem z krwią.Przeszło po antybiotyku i powyższych lekarz- oczywiście po konsultacji z lekarzem POzdtawim i zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Pomocy! boli;-( 01.03.09, 22:46 Oj, Dlania, pewnie siadałaś dupskiem na zimnych kamieniach Życzę dużo zdrowia i sukcesów w łykaniu antybiotyków Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Pomocy! boli;-( 01.03.09, 22:57 Ja tylko buziaczę, mogę dodać do medykamentów olej z pestek z dyni i mam nadzieję, że antybiotyk dobrze dobrany, daj znać jak wyniki i koniecznie po zrób kontrolne ogólne i posiewTyłek dla ulgi w roztworze nadmanganianu potasu, lub korze dębu, lub szałwii możesz moczyć Odpowiedz Link Zgłoś