Dodaj do ulubionych

antybiotyk przy pigulkach

04.03.09, 14:49
mam pytanie! Jeżeli kochałam się wczoraj a dzisiaj zaczynam stosowac
antybiotyk (od tygodnia biore yasminelle) to co mam zrobić????? przy
kolejnym stosunku zabezpieczac się czy to wystarczy??czy ten
antybiotyk moze miec wplyw na to,ze jednak wczoraj byl wytrysk we
mnie?
Obserwuj wątek
    • fabiankaa Re: antybiotyk przy pigulkach 04.03.09, 14:54
      Nalezy przeczytac ulotke.
      • tritritri Re: antybiotyk przy pigulkach 04.03.09, 15:03
        gdybym znalazla tam odpowiedz to juz bym nie pytala na forumsmile
    • cafem Re: antybiotyk przy pigulkach 04.03.09, 15:00
      Moim zdaniem w ciaze od wczorajszego wspolzycia nie zajdzieszsmile Nie jestem specjalistka, ale jedna czy dwie tabletki antybiotyku od razu chyba nie zniweluja dzialania pigulek (podkreslam: WYDAJE MI SIE, ale nie wiem). No i jesli dopiero od tygodnia bierzesz pigulki - czyli zaczelas w pierwszym dniu miesiaczki? - to wczoraj nie powinnas miec dni plodnych.
      Wydaje mi sie, ze ulotka podaje, ktore antybiotyki oslabiaja dzialanie owych pigulek. Sprawdz.
      No i swoja droga od teraz az do zakonczenia leczenia antybiotykiem zabezpieczaj sie dodatkowo.
      • Gość: ola Re: antybiotyk przy pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:35
        brawo cafem, brawo!!!

dni płodne w czasie brania pigułek
        coś ci się jeszcze wydaje?
        • lesialesia Re: antybiotyk przy pigulkach 04.03.09, 19:00
          rozumiem, że antybiotyk kupiłaś bez recepty, albo byłaś u lekarza-niemowy, że
          nie mogłaś zapytać?
          najpierw się myśli, a później bzyka.
        • cafem Re: antybiotyk przy pigulkach 04.03.09, 19:11
          Czepiactwo na tym forum panuje nieziemskie.

Skoro mozna podczas niewlasciwego (nieregularnego) brania tabletek zajsc w ciaze albo jesli antybiotyk oslabi dzialanie owych tabletek to chyba jednak dni plodne moga wystapic? Czy tez niepokalane zapylenie nastepuje i zwiazku z plodnoscia nie ma zadnego?

Rowniez w mojej ulotce do pigulek podaja, ze jesli rabniesz sie z wzieciem pigulki w pierwszych 7 dniach od rozpoczecia opakowania, to nie ma sie czym przejmowac. To samo jest chyba z dwiema ostatnimi.
          Czyli jakas namiastka dni plodnych (wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze) wystepuje.
          Cale moje rozwazanie dni plodnych dotyczy tylko sytuacji, kiedy albo jakiejs tabletki zapomnisz, albo bierzesz nieregularnie, albo cos oslabi ich dzialanie, np. antybiotyk.
          Z Twojego rozumowania wynika, ze jesli bierzesz tabletki to dni plodnych miec nie mozesz w ogole, nawet przy antybiotyku. Tylko potem skad te ciaze?
          I mna sie nie martw, biore tabletki od lat, regularnie jak w zegarku, a gdy biore antybiotyk to sie po prostu nie kocham. I nigdy wpadki nie zaliczylam.

• Gość: ola Re: antybiotyk przy pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:18
            owszem, może i czepialstwo, ale występują tez owulacje i dni płodne w czasie
            brania tabletek, obliczanie sobie na palcach cyklu oraz wielkie zdziwienie, że
            stosunek przerywany nie jest antykoncepcją
            jeśli cos piszesz - pisz dokładnie i uwaznie
            • cafem Re: antybiotyk przy pigulkach 04.03.09, 19:29
              Rety, chcialam tylko powiedziec, ze jesli dziewczyna dopiero bierze 7-8 tabletke z opakowania zaczetego pierwszego dnia miesiaczki, to nawet jesli antybiotyk natychmiast oslabi dzialanie tabletek, to szanse na zaplodnienie sa praktycznie zerowe. Juz nie mowiac, ze kochala sie wczoraj, a antybiotyk zaczela dzisiaj, bo pewnie dopiero rano u lekarza wyladowala.
              Nie jestem ginekologiem, zeby znac dokladna terminologie, ani nie znam sie na kalendarzyku, bo nigdy tego nie stosowalam.
              Biore pigulki i jesli cos zawale z pigulkami, to po prostu sie nie kocham, albo dodatkowo zabezpieczam.

Ludzie, to jest forum gdzie mozna wymieniac sie uwagami.
              A tutaj na kazdy problem reagujecie straszna agresja. Pare osob tylko sie zaczaja i zlosliwy komentarz do KAZDEGO postu dodaje. PMS dziewczyny leczycie, czy co?
              Tritritri zapomniala sie spytac lekarza o kolidowanie leku z pigulkami. Zdarza sie. Przeciez teraz nie poleci do lekarza znow, by sie o to pytac!
            • Gość: k_monia_ Re: antybiotyk przy pigulkach IP: *.chello.pl 04.03.09, 19:34
              nie ma czegoś takiego jak owulacja i dni płodne podczas brania
              tabletek!!! po to się je bierze żeby nie doszło do pękniecia
              pęcherzyka i uwolnienia komórki jajowej!!! ludzie wystarczy troszkę
              poczytao o swojej fizjologii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka