Gość: kasia Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrzeczeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 14:36 A nie prościej jest stosować metodę Montignac??? Chudnie się baaaardzo skutecznie i bez wyrzeczeń, a przede wszystkim nie jest się nigdy głodnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.zone8.bethere.co.uk 25.03.09, 19:45 Znasz kogoś kto schudł dzięki tej metodzie więcej niż 5kg? Wszystkie osoby jakie znam schudły najwyżej 3kg. Podstawową zaletą tej diety jest to, że trzyma się wagę w miejscu nie będąc głodnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyko Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:12 mi wystarcza i trzy kilo i tak do diety biore formo, wydalam kase i trzy kilo mnie uszczesliwia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:06 Ja schudłam 12 kg na diecie plaż południa (również oparta na indeksie glikemicznym, bardzo podobne zasady). I do tego można jeść naprawdę smacznie i nie chodzić głodnym. Polecam wszystkim. Tyle, że trzeba zapomnieć o pieczywie, kluchach, słodyczach i nabiale - no i oczywiście tłustych golonkach, schabowych itp. przysmakach. Ale warzyw można jeść do woli (teraz jest dobry czas), owoce umiarkowanie, wszystkie warzywa strączkowe, orzechy - naprawdę smaczna dieta i jakże skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:55 przestańcie wreszcie bredzić o tym braku wyrzeczeń w diecie Montignaca Odpowiedz Link Zgłoś
big.kiti Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze 07.04.09, 15:28 Dlaczego wszyscy szukają sposobu żeby się nie namęczyć i dużo schudnąć?Czy to jest w ogóle możliwe bez uszczerbku na zdrowiu?Lepiej chudnąć powoli a zdrowo.Pięć małych posiłków dziennie w odstępie co 3h i ostatni posiłek 3h przed snem.Ograniczyć białe pieczywo, cukier...no i ćwiczonka!Zapraszam do mojej drużyny,możemy sobie na wzajem pomóc i coś wygrać www.schudnijmy.pl/TeamView/74 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fomi Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 10:12 chetnie sie pomecze zeby schudnac cialo sobie ladnie uksztaltuje cwiczeniami ale z tabletek bym nie rezygnowala, biore l112 i jestem zadowolona, ale jak wspomnialam - nie boje sie wysilku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrzeczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:42 Ja schudłam 20kg w ciagu miesiąca. NIc nie jedząc tylko piłam wodę samą albo sok. Biegałam z rana 3km i wieczorem 3km i dostałam taki efekt że straciłam tyle kg,że z nuw jem ale oczywiście mniej niż wcześniej i się bardzo ciesze że wreście ż jestem szczupła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA_M A lINEA? IP: 81.210.21.* 22.04.09, 14:20 KOBIETO - OSZALAŁAŚ? JAK TO JEST MOŻLIWE? JA ZACZĘŁĄM OD WCZORAJ ŁYKAĆ LINEE? SŁYSZAŁ KTOŚ O TYM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: A lINEA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 00:08 Łykam ją od dwóch tygodni i nic.... Hi, hii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.oxfd.adsl.virginmedia.com 11.06.10, 03:16 Takich bzdur to juz dawno nie slyszalam. Przestan ludziom wciskac ciemnote bo jeszcze sprobuja tak zrobic i polowa wyladuje w szpitalu!!! Po tygodniu nie przyjmowania pokarmow nie bylabym w stanie przebiec 3 km bo nadzwyczjniej w swiecie bym zaslabla. Chyba nie przepuszczasz, ze ktokolwiek ci uwierzyl, ze po miesiacu nie wziecia pokarmu do ust biegalas sobie swobodnie cale kilometry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipanna Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrzeczeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:18 Ja stosuję od pewnego czasu dietę strukturalną, dosyć już chyba znaną w Polsce, opracowaną przez mądrego lekarza. Można ją znaleźć w necie, można też zakupic w księgarni podręczniki z zasadami. Schudłam dosyć znacznie, choć nie bez wyrzeczeń, bo jest to system żywienia, któy jednak wymaga zmiany nawyków. Tym niemnniej raczej nie odczuwa się głodu, może pewien dyskomfort związany z koniecznością zwracania uwagi na to co się je i dość starannego wyboru produkótw. Ale je się tez dosyć normalne produkty, nazwałabym że takie tzw. zdrowe. Ale jest jeden niezastąpiony "efekt uboczny" - ponieważ dieta ta reguluje przemianę materii, opiera się na naprawdę dobrej, zdrowej , mało przetworzonej żywności w rezultacie po dłuższym stosowaniu (w moim przypadku ok. 3 miesięcy) znacząco poprawia się wygląd: stopniowo zmniejsza się cellulit, ładnie goją różne tam trądziki czy wypryski, cera nabiera blasku, włosy też (ostatnio słyszę ciągle od znajomych że tak "promiennie wyglądam")). Zainteresowanym polecam szukanie ewentualnym źródeł w necie czy księgarniach, bo moim zdaniem warto. Aha - utrata wagi w moim przypadku to ok. 8 kg od lutego, czyli niemało, a za to naprawdę rozsądnie i łagodnie, bez uczucia głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:43 hmm... ja chudnę, nie gwałtownie ale równomiernie i powiem tak - nie ma niczego bez wyrzeczeń. Po pierwsze ograniczenie jedzenia głównie chleba, makaronu itp. oraz słodyczy. Z suplementów, które mi pomagają to jem czerwoną herbatę w tabletkach i ruszczyk kolczasty. Do tego rowerek - staram się przynajmniej 25 minut dzienie i dużo sexu - co powoduje, że spalam w bardzo przyjemny sposób tłuszczyk. zostało mi jeszcze jakieś 6 kg, aby dojść do swojej upragnionej wagi. Choć obecnie już czuję się rewelacyjnie. Aaa i do tego wcieram w swoje trudne rejony kosmetyki z czarnej serii Ziaji i piję soczek z żurawiny. Uczucie opadających spodni powoduję, że mam motywację Odpowiedz Link Zgłoś
zupelniebezcukru Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze 20.05.09, 13:04 dieta jest potrzebna ale można mieć taką dietę, że za bardzo się nie cierpi,no chyba że ktoś uwielbia dużo i tłusto jeść ale dla takich zostają tabletki na odchudzanie Odpowiedz Link Zgłoś
lotka-1 Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrzeczeń 01.07.09, 09:27 Można schudnąć bez większych wyrzeczeń. Ale na pewno z czegoś trzeba zrezygnować. Ja np skończyłam z fast foodami. Zaczęłam się zdrowiej odżywiać. Poza tym Formoline też mi się przydało. Przynajmniej nie musiałam się głodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.09, 17:57 Ja uważam ze nie można schudnąć bez wyrzeczeń bo zmiana czegokolwiek w trybie żywienia to już wyrzeczenie. Nie da się schudnać jedząć mase fast foodów i słodyczy. Kwestia priorytetów, co dla kogo jest wazniejsze, zdrowie i uroda, czy przyjemność jedzenia ukochanych "tuczycieli". Jesli ktoś chce trwale schudnąć, musi zasmakowac w warzywach i gotowanym mięsku To może być smaczne jeśli odpowiednio dobierzemy do menu to co lubimy. Ja chudłam 12 kg w 4 miesiące, jem wiele smacznych rzeczy, i przestałam to traktowac jako wyrzeczenie, choć czasem boli serce jak widzę lody czy czekoladę. Ale wtedy myślę o tych wymarzonych spodniach sprzed kilku lat w które już prawie wchodze i jakoś mija ochota na słodycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze IP: *.oxfd.adsl.virginmedia.com 11.06.10, 03:31 Powoli zaczynam rozumiec dlaczego tak wiele osob dotyka problem nadwagi. Nigdy nie mialam problemow z nadwaga ale zostaly mi wpojone odpowiednie wzorce zywieniowe: -jedzenie z fastfoodow nawet nie wiem jak smakuje (nie zjadlabym tego) -czekolady zjem co najwyzej z 2 kostki, wiecej nie jestem w stanie bo nadzwyczajniej w swiecie mnie zemdli -bialy chleb jem ale kromke a nie 10 dziennie!!! -coca-cola, chyba nie musze nawet wspominac co to za syf Nie rusze dan typu frytki (ziemniak nasaczony spalonym tluszczem) Szanuje swoj organizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrzeczeń IP: *.chello.pl 09.04.10, 17:11 A stosowaliście może jakieś suplementy diety wspomagające odchudzanie? Ja słyszałam o Chitinin Extra, Therm Line i Herbalife ale nie wiem jak ze skutecznością. Probowaliście może tego typu tabletek? Nie chodzi mi o jakieś niezdrowe paskudztwa tylko własnie o takie suplementy wspomagające ćwiczenia i diete? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demoniqa dieta sangri-la IP: *.krakow.pl 16.05.10, 16:46 spróbowałam-efekt 1 kg tygodniowo mniej (w moim przypadku -7kg i masa centymetrów mniej) do tego rower 2 razy w tyg około 20 km wykonywany w strefie 60-70% hrmax i zmodyfikowana "6 weidera" czyli ćwiczenie róznych partii mięśni znajdujących się " pośrodku ciała" przez czas nie krótszy niż 50 min. a oto dieta sangri-la a raczej próba zapanowania nad wilczym głodem i bezsensownym podjadaniem za pomocą pewnego "uniku" Sangri-La w praktyce Sangri-La, dieta wymyślona przez Amerykanina Setha Robertsa, nie jest właściwie dietą, gdyż nie zakłada wykluczenia ani jedzenia przez większość czasu określonych pokarmów. Po prostu trzeba codziennie spożyć porcję kalorii, które nie zostaną skojarzone z żadnym smakiem. Ma to doprowadzić do znacznego zmniejszenia apetytu. Powiedziałaby więc, że Shangri-La jest raczej „wspomagaczem odchudzania”, który można porównać do tabletek, tyle że dużo tańszym, łatwiej dostępnym i pozbawionym działań ubocznych. W jaki sposób spożyć bezsmakowe kalorie? Wystarczy wypić 1-4 łyżek bezsmakowego oleju (najlepiej oliwy z oliwek extra-light, oleju krokoszowego lub rzepakowego) lub tyle samo cukru lub fruktozy rozpuszczonej w wodzie (autor twierdzi, że smak słodki postrzegany jest przez organizm jako neutralny, czyli tak jakby brak smaku). Bezsmakowe kalorie muszą być spożyte nie wcześniej niż godzinę po zjedzeniu/wypiciu czegokolwiek, co ma smak, jak również nie później niż godzinę przed jakimkolwiek jedzeniem i piciem czegokolwiek oprócz wody. W międzyczasie wolno pić wodę, gdyż nie ma ona ani kalorii, ani smaku. Jak pisze w swojej książce Roberts, „Większość osób stosujących Szangri-La zauważa jej działanie już po kilku dniach, pozostałe – prawie zawsze po tygodniu” I podaje listę zmian, których możemy się spodziewać: - mniejszy głód - szybsze uczucie sytości - mniej myśli na temat jedzenia - mniej napadów łakomstwa - lepsze wybory żywieniowe Pewna kobieta stosująca Szangri-La podsumowała to tak „Mam kontrolę nad tym, co jem, i dokonuję właściwych wyborów, a wcześniej to jedzenie miało nade mną kontrolę”. Częsty zarzut pod adresem Szangri-La, to twierdzenie, że nic dziwnego, że tracimy apetyt, skoro konsumujemy tyle cukru/tłuszczu. Zarzut całkiem chybiony. O ile dobrze policzyłam, cztery łyżki cukru (po 12g) zawierają nie więcej niż 270kcal. Trudno się tym najeść na zapas. Niejeden batonik ma dużo więcej kalorii, a jakoś nie zmniejsza naszego apetytu, a wręcz, jak to się dzieje u wielu osób, go zwiększa. Seth Roberts zaleca stosowanie od 1 do 4 łyżek oliwy/cukru dziennie, a w skrajnych przypadkach nie więcej niż 400kcal w postaci bezsmarowych kalorii. Kolejna kontrowersja związana z dietą to fakt, że oliwa lub cukier nie są zbyt zdrowe, to puste kalorie, które dodatkowo przyjmujemy; trudno schudnąć regularnie je pijąc. Na ten zarzut można odpowiedzieć cytując za Robertsem jednego ze zwolenników Szangri- La: „To prawda, że 400 czy 500kalorii pochodzących z oliwy czy cukru są to puste kalorie, ale spokojnie zastępują one jakieś 1000 kalorii pochodzących z niezdrowego żarcia – z napojów gazowanych, ciastek, cukierków czy chipsów” Wydaje się całkowicie absurdalne, że spożycie kilku łyżek cukru z wodą, lub oleju sprawi, że stracimy apetyt. Tak absurdalne, że nieraz dieta ta spotykała się z miażdżącą krytyką. Sama słyszałam w pewnym programie wypowiedź w stylu : „W jakie to bzdury człowiek nie uwierzy, jakich głupot nie będzie robił, żeby tylko w prosty sposób schudnąć.” Roberts twierdzi, że były prowadzone badania na szczurach, których wyniki wskazują, że Szangri-La faktycznie może działać. Specjaliści od żywienia uważają, że ta dieta jest całkowicie pozbawiona naukowego uzasadnienia. Nie trzeba jednak analizować wyników badań, by sprawdzić, kto ma rację. Wystarczy samemu spróbować i przekonać się na własnej skórze, czy działa, czy nie działa. Nie kosztuje to specjalnie dużo i nie wydaje się być zbyt niebezpieczne dla zdrowia – w końcu mnóstwo ludzi pije codziennie napoje gazowane lub soki, które zawierają dużo więcej cukru, lub też spożywa tłuszcz w sporych ilościach i być może są to dużo gorsze dla zdrowia tłuszcze, niż oliwa z oliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
aaksiaa Ultracontour 16.06.10, 11:58 Najlepszym sposobem na pozbycie się bez wysiłku zbędnego tłuszczyku z bioder, brzucha i ud jest zabieg aparatem Ultracontour. Urządzenie niszczy komórki tłuszczowe za pomocą ultradźwięków, zabieg jest nieinwazyjny i całkiem bezbolesny. Żeby były efekty trzeba go powtórzyć 3 razy. Ja sama robiłam sobie taki zabieg w DER-MEDzie we Wrocławiu i jestem mega zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa254 Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze 29.12.10, 20:01 1. nie pojadać, jeśli chce się jeść - zjeść jabłko lub napić się wody źródlanej 2. jeść co 4 godziny 3. pić 15 minut przed posiłkiem albo 2 godziny po posiłku, nigdy w trakcie posiłku. Jeśli się chce pić bezpośrednio przed/po/w trakcie posiłku - przepłukać jame ustną wodą lub zjeść jabłko. 4.uprawiać swój ulubiony sport. Najlepsze efekty daje pływanie, spacer, nordic walking 5. ograniczyć słodycze i słodkie napoje 6. ostatni posiłek zjeść do godziny 18 7. codziennie jeść jako ostatni posiłek jogurt naturalny z łyżką otrąb owsianych Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_lola Re: Tylko nie dieta! Czy można schudnąć bez wyrze 02.09.11, 01:20 Jasne, ze mozna. Jedz tylko produkty bialkowe (kurczak, ryby, jajka, itp), tluszcze (maslo, oliwe z oliwek, troche orzechow) i zielone warzywa (nie zawierajace skrobi: salaty, brokuly, kalafior, ogorki) - sukces gwarantowany. Oprocz tego duzo snu i wody. Wiem, bo stosuje. Dzieki i pozdrawiam! Lola Odpowiedz Link Zgłoś