Dodaj do ulubionych

Lżejsi o 98 kilogramów!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 19:49
WITAM!

Jeśli się bardzo chce to wszystko można!

Sam miałem kiedyś nadwagę - jednak odrobina silnej woli...
A kocham jeść - i to bardzo.

Mam idealna wagę wg BMI.
Co ciekawe ludzie postrzegają mnie za chudzielca...

pozdrawiam serdecznie

Obserwuj wątek
    • ktopyta Lżejsi o 98 kilogramów! 22.06.09, 20:22
      doczytałem do momentu

P jak piwo. Ani jednego przez pierwsze dwa miesiące diety. Przez następne dwa
      - łącznie może pięć albo sześć. I co? I nic. Okazało się, że można.

po co mi takie życie ?
      • Gość: Lekarz Re: Lżejsi o 98 kilogramów! IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 00:13
        > po co mi takie życie ?

To pij, tyj, jedz co chcesz. Co to kogo obchodzi czy padniesz na marskość
        wątroby czy na wylew? Czy nie będzie bolało czy może skończy się na tym, że
        będziesz mógł machać tylko powiekami. Dla mnie to naprawdę nie ma żadnego
        znaczenia więc na zdrowie i smacznego!
        • Gość: gg Re: Lżejsi o 98 kilogramów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 12:58
          nic dziwnego że alat wszystkim pospadał jak oni to piwo poodstawiali.
          cóż... powodem tego że człowiek tyje jest to że żre dla przyjemności a nie
          dlatego że musi. cała nasza kultura jest kulturą folgowania sobie we wszystkim i
          wszędzie. w piciu, jedzeniu, kupowaniu, w seksie... itd. ku;tura współczesnego
          człowieka to kultura człeka nienażartego we wszekich przejawach życia. szkoda
          tylko że współczesny człek nie jest tak głodny w czynieniu rzeczy dobrych i
          szlachetnych i nie jest głodny kultury, sztuki, czynienia dobrych uczynków,
          dzielenia się z potrzebującym.. nawet cel tego ich odchudzania to li tylko dobry
          wygląd i zazdrość ludzi z efektów a nie zmiana siebie dla zdowia czy pracy nad sobą.
          w zeszłym roku sam schudłem 15kg ale dla zdrowia. w tym jeszcze dwa. bmi 22-21 w
          porywach. ono nic tak naprawdę nie znaczy bo człowiek z dużą masą mięśniową
          zawsze będzie miał zawyżone. generalnie dla oceny efektów lepszy jest centymetr
          niż waga.
          i jeszcze jedno. jeśli ktoś przez kilka miesięcy traci 16kg to niech się nie
          dziwi skąd później efekt jojo. organizm się buntuje bo najprawdpodobnie
          większość z tego co stracił to mięśnie i zmniejszył gęstość kośćca. a już
          kompletną bzdurą jest ograniczanie się do 2-3 posiłków. jak najbardziej może
          zostać 5 lub nawet 6 tylko że mają wyglądać jak dieta a nie obżeranie się ciastkami
    • Gość: zatrudniony Bezr IP: 138.49.32.* 22.06.09, 20:22
      obotny czy co?Na szczęście zaraz wakacje, kajaki, jeziora,
      siatkówka, ping-pong i żaglówki. Oby tylko ten cholerny deszcz się
      skończył.

Kurna! W jakim ty systemie zyjesz: kapitalizm czy socjalizm a moze
      faudalizm i jestes panisko. (wakacje, jeziora, kajaki, zaglowki).
      Kiedy ty na to masz czas?
    • Gość: zatrudniony Idealna waga? IP: 138.49.32.* 22.06.09, 20:25
      Jak to jest idealna waga?
      Ja schudlem do BMI 24.5 i uwazam ze choc sie mieszcze w przedziale
      GOOD...to widze ze mam brzuszek.
      Ile zatem ty masz?
      • Gość: Hmmm... Re: Idealna waga? IP: *.zone8.bethere.co.uk 22.06.09, 20:54

Wszystko zależy od budowy ciała - jeden o masywnej budowie ciała będzie wyglądał
        dobrze, inny o cieńszych kościach i delikatniejszej budowie będzie jeszcze miał
        spory brzuch. Każdy ma inne optimum.
        Pamiętaj że przedział "GOOD" dla kobiet to BMI 18.5-24.9. Nie wiem ile dla
        mężczyzn, na pewno bardzo zależy to od ilości mięśni.
        • Gość: mkrs Re: Idealna waga? IP: 195.2.222.* 24.06.09, 01:33
          Od mięśni zależy niesamowicie dużo, bo są znacznie cięższe od tłuszczu. Profesjonalni kolarze, którzy w szczytowym okresie sezonu schodzą do 6% tłuszczu w organizmie (norma to co najmniej 12%), mają BMI w okolicach 21, choć teoretycznie po tak radykalnym chudnięciu powinni być klasyfikowani jako osoby z poważną niedowagą.

Tak naprawdę BMI jest tylko wskazówką, jest pewną statystyczną wartością wyciągniętą na podstawie badania ogromnej grupy. Z jednej strony to dobrze, bo daje zgrubne pojęcie o całej populacji, ale z drugiej nie daje żadnego odniesienia do indywidualnych uwarunkowań. Dlatego najlepiej jest jednak śledzić wskaźniki czysto fizjologiczne, czyli choćby wyniki różnego rodzaju testów sprawnościowych, albo laboratoryjne/diagnostyczne, takie jak stan naczyń krwionośnych czy wszelkie wskaźniki dostrzegalne w badaniach krwi.
          • Gość: Side Re: Idealna waga? IP: 217.153.172.* 24.06.09, 08:39
            BMI to kiepski wskaźnik - mam 1,81m wzrostu i waże 92-93kg - BMI = 28.35, więc
            według przedziałów BMI mam nadwagę co jest kompletną bzdurą. Chodzę na siłownię,
            więc mam dość dużą masę mięśniową, a poza tym grube kości, ale niezbyt dużo
            tłuszczu. Wskażnik BMI nie bierze tych i innych ewentualności "pod uwagę", więc
            ogólnie rzecz biorąc jest bardzo przekłamany.
            • Gość: Wazny Re: Idealna waga? IP: *.cust.tele2.se 24.06.09, 09:08
              Powinno sie podawac i wage i wzrost, oprocz BMI.
              Zreszta latwiej suscic 10 kg z 150 na 140kg niz z 80 na 70.
    • Gość: ~ Przydałoby się... IP: 91.189.222.* 24.06.09, 07:52
      Przydałoby się porównanie. Zdjęcie "before", a obok zdjęcie "after"
      • Gość: gosc Re: Przydałoby się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:52
        Dokładnie. Prosimy o zdjęcia przed i po
    • Gość: as Kupiłem, sprawdziłem - naprawdę działa. IP: *.mtib.gov.pl 24.06.09, 09:30
      Nie wiem czy 5 kg w ciągu miesiąca to wielki sukces ale się udało a
      dieta trwa więc będzie jeszcze wiecej zgubionych kg.
      • Gość: Anty Re: Kupiłem, sprawdziłem - naprawdę działa. IP: *.zone8.bethere.co.uk 24.06.09, 10:16
        5 kg w ciągu miesiąca to wielki sukces, bo nie jest to ani za mało, ani za dużo.
        Wszystkie "diety cud" powodujące zrzucenie 15kg w ciągu miesiąca są koszmarnie
        niezdrowe i powodują gigantyczny efekt jo-jo, człowiek kończy z dużo większą
        wagą niż z którą zaczynał.
    • Gość: jurek To ma być rekord? tylko 19kg? IP: *.wspgroup.se 24.06.09, 10:31
      Słabe jakieś te wyniki. Ja pierwszy raz byłem u dietetyka 3.03.2009
      waga wskazała 128,5kg. Dzisiaj ważę 102.
    • Gość: Geffry Lżejsi o 98 kilogramów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:43
      A mi tylko wytrwaly ruch sie sprawdzil . Trudno bylo rezim diety utrzymac, ale
      udalo mi sie regularnie biegac i jezdzic na rowerze. Na poczatku organizm bronil
      sie zakwasami, ale w aptece poradzili mi Bodymax Sport. No i jak udalo sie
      przyzwyczaic do cwiczen to waga w dobra strone zmierza teraz. Za to kondycja jak
      za najlepszych lat niemalze wink
    • Gość: the_quick Lżejsi o 98 kilogramów! IP: 62.171.198.* 24.06.09, 10:55
      Tajemnica jest utrzymac cialo na wyzszych obrotach - metabolizm. Po pracy
      wlasnie silownia , rower, rolki albo jakakolwiek inna forma ruchu. I to pomaga,
      i wcale nie trzeba jesc tylko warzyw. Mozna jesc mieso i domowe zdrowe posilki -
      mniej smazonego a bardziej pieczone, wiecej ryzu niz ziemniakow. No i porcje
      mniejsze - najgorsze jest podjadanie. Lepiej miec 5 posilkow dziennie niz 3 i
      podjadac rozne snacki miedzy nimi.
      Ja tak shcudlem 11 kg z 94 do 83 i od dluzeszego czasu utrzymuje ta wage,
      chodzac 3 razy w tyg na silownie i jedzac rozsadnie.
    • zbawieni czekam! 24.06.09, 11:00
      Od braku odchudzania gorsze jest tylko nieumiejętne odchudzanie.
      Czy nikt tym ludziom nie powiedział, że tak szybka utrata wagi nie
      jest dobra dla zdrowia? Czekam na dalsze relacje, co stanie się
      potem...

konto.blox.pl
      • Gość: Się pochwalę... Norma to max. 1kg / tydzień IP: *.171.9.10.static.crowley.pl 24.06.09, 11:28
        I to pod warunkiem, że ćwiczysz, dostarczasz składników odżywczych i chudniesz
        wskutek "zmiany sposobu życia", a nie "diety cud". Osoby opisane w artykule są
        pod kontrolą specjalistów i nie jest to znane z "kobiecych pisemek" głodzenie i
        wyniszczanie organizmu poprzez niejedzenie.

Sam chudnę od 28 miesięcy i teraz to mam nawet problem z dotrzymaniem diety, bo
        przez powrót do uprawiania sportu muszę się praktycznie obżerać (ale oczywiście
        zdrowo), żeby nie przekraczać 1kg / tygodniowo. Zwiększyłem porcje w każdym z 5
        posiłków, a i tak lecę w dół. Dla jasności: jestem pod opieką lekarza i
        regularnie robię badania medyczne. Wyniki są po prostu idealne smile.
        • black_tangens Re: Norma to max. 1kg / tydzień 24.06.09, 17:00
          Jak mialam BMI = 19 to potem sie okazalo, ze mam problemy z tarczyca, dlatego
          tak szybko chudlam. Teraz mam BMI = 25 przy wzroscie 1,75, jestem szczupla i
          wygladam o wiele lepiej niz jak mialam BMI = 19, gdy bylam chudzielcem.
          BMI oglupia, licza sie proporcje.
          • Gość: :) Re: Norma to max. 1kg / tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 18:04
            tak się pocieszasz? smile
    • Gość: micka Lżejsi o 98 kilogramów! IP: 83.1.81.* 24.06.09, 11:07
      "Podjęcie wyzwania wymagało nie tylko odwagi, ale też porzucenia
      wielu, często silnie zakorzenionych przyzwyczajeń. Jedni rezygnowali
      z ulubionych trunków czy sushi, inni z typowo domowych obiadów."

"susi"??? Takie złe? Przecież to ma 0 indeksu glikemicznego i jest
      nisko kaloryczne. Ponadto w tej całej kuracji wszyscy mordowali się
      na siłowni. To jakaś paranoja. Grubszym ludziom to nie wiele daje i
      się tylko mordują i traktują jako zło konieczne. Dobry sport dla
      otyłych to ćwiczenia statyczne jak np. callanetisc a nie areobowe.
      Człowiek powinien być sobie bratem a nie katem. Ponadto ta
      wszechobecna wiara w niskokaloryczność. A ja wyznaję Montignaca jako
      najdoskonalszego dietetyka wszechczasów. Dopuszcza on nawet desery
      dla pierwszej fazy (chudnięcia) na bazie fruktozy bądź ksylitolu.
      Można cieszyć się życiem i rozkoszować się jedzeniem i chudnąć.
      Gorąco polecam. Ja schudłam 15kg w pół roku.

• Gość: Się pochwalę.... Już prawie 40kg w 28 miesięcy IP: *.171.9.10.static.crowley.pl 24.06.09, 11:20
      Ale nie waga jest najważniejsza, bo mięśnie teraz swoje ważą - już prawie,
      prawie mam idealnie płaski brzuch. Kobiety mówią, że dobrze wyglądam, a ja CZUJE
      SIĘ CUDNIE!

I piwko mi się już zdarza, jestem tak blisko optimum i nadal chudnę, że mogę
      wreszcie sobie częściej pozwolić. Odwagi ludziska!
    • Gość: silna_słaba Re: Lżejsi o 98 kilogramów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:29
      długo się głodziłam i nie chudłam i wcale na zdrowie mi to nie wyszło, straciłam
      całą energię przez to, dopiero wizyta u lekarza potem dietetyka, dobór
      pożywienia, rozkład posiłków i schudłam, a teraz żeby powalczyć z jo-jo biorę
      L112 bo boję się przytyć znowu, z trudem schudłam 10 kilo.
      • Gość: Się pochwalę... Znajdź taką dietę, która nie będzie wyrzeczeniem IP: *.171.9.10.static.crowley.pl 24.06.09, 14:14
        Mi udało się po miesiącach prób znaleźć takie potrawy, które bardzo mi smakują i
        jednocześnie dają dużo energii. Po prostu nie chcę wracać do dawnych posiłków -
        smażone śmierdzi przypalanym tłuszczem i zabija to smak potrawy. Tak samo
        czekolada - już mi tak nie podchodzi jak dawniej. Owszem mogę spróbować, ale jak
        tylko zjem więcej to czuję jak mnie muli.

I najważniejsze: ruch, ruch, ruch i jeszcze raz ruch. Znajdź taką aktywność,
        która będzie Ci sprawiała radość. Mnie na przykład standardowe bieganie i
        siłownia potwornie nudzą.

I na zakończenie - mimo, że wręcz muszę obżerać się moją dietą, to i tak co
        kilka tygodni muszę odpuszczać i ratować się na przykład lodami! Zdarzały się,
        takie tygodnie, że paliłem ponad 2 kg i musiałem dostarczać więcej kalorii, żeby
        organizm dostał kopa.
    • Gość: Max Lżejsi o 98 kilogramów! IP: 195.42.249.* 24.06.09, 12:53
      Bartosz Węglarczyk - schudnięcie o 16 kg, spowodowało spadek BMI tylko o 3,2
      !!!??? To znaczy, że współczynnik "wzrost do kwadratu" u tego Pana wynosi 5,
      czyli ma 223 cm. Ważył 165 kg, teraz waży 149... Polski Shaq...
    • Gość: Jadzia Mój krok robi się bardziej sprężysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:30
      To na rozklapichę też działa?
    • Gość: 2kilos Lżejsi o 98 kilogramów! IP: *.adsl.alicedsl.de 25.06.09, 22:10
      98 kilogramów obywateli polskich mniej.
    • lotka-1 Lżejsi o 98 kilogramów! 27.06.09, 16:19
      szczerze podziwiam! Ja sama też mam za sobą odchudzanie. Ostatnio żeby kondycję
      poprawić to sobie kupiłam suplement diety z żeń szeniem. Właściwie to był dla
      mojego ukochanego, ale stwierdziłam, ze i ja będę łykać. Mam więcej siły i
      łatwiej jest mi utrzymać dobrą wagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka