Gość: gość IP: 77.255.107.* 02.08.09, 21:55 czy mogłybyście mi powiedzieć coś na temat piersi w początkowych fazach ciąży? przeczytałam, że pojawiają się na nich żyłki, ale jakiego to są żyłki? w jaki sposób piersi się zmieniają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: piersi w ciąży 02.08.09, 23:57 Zmieniają się albo sie nie zmieniają. Bolą albo nie bolą. Żyłki są albo ich nie ma. To nie reguła. i nie bezwzględny objaw ciąży. Na w/w wpływa progesteron, który tak samo produkowany jest w ciąży jak i bez ciąży - w fazie poowulacyjnej. U mnie w ciąży nie było żadnych zmian w piersiach. Nie bolały, nie szczypały, nabrzmiałe stały się w III trymestrze, żyłki też ujawniły się dopiero wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic.mama Re: piersi w ciąży 03.08.09, 00:39 W pierwszej ciąży na poczatku były obrzmiałe i okropnie bolące, potem pokazały się żyly. To wyglądało tak, jak Np. podczas pobierania krwi założą ci na rękę opaskę uciskową i wtedy ujawniają się wszystkie żyły i żyłki, to tak u mnie właśnie wyglądało, były widoczne wszystkie i to bardzo wyraznie. W drugiej zaś ciąży w 1 trymestrze, piersi mnie tylko okropnie bolały, tak, że nawet noszenie i dotyk stanika był dla mnie udręką. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: piersi w ciąży 03.08.09, 11:03 Nie miałam żadnych żyłek na początku ciąży, obrzmienia i bólu piersi również. To nie jest objaw stwierdzający ciążę, nie świadczy o niczym. Swoją drogą nie rozumiem,dlaczego zamiast zrobic test ciążowy bawisz sie we wróżkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: piersi w ciąży IP: *.master.pl 03.08.09, 12:03 Mnie piersi bolały jeszcze przed zajściem w ciążę (przed owulacją) i tak zostało do dnia dzisiejszego... Jestem w 16 tygodniu ciąży- piersi bolą przy dotyku, brodawki automatycznie twardnieją nawet przy muśnięciu (i ściemniały). Ale z drugiej strony podobno piersi w ciąży się powiększają i bardziej widać żyłki- u mnie to na razie nie miało miejsca. Co kobieta (lub co ciąża), to inaczej ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Re: piersi w ciąży IP: *.aster.pl 04.08.09, 14:20 mnie bardzo bolały sutki ale tylko kilka dni (jakieś 4) w 6 tygodniu ciąży. piersi w całej ciąży zmieniły swój rozmiar o jeden w górę, ale nie bolały już potem, czasem jakby taka przeczulica występowała i żyłki wyszły, od piersi aż po szyję, całą sieć było widać. Odpowiedz Link Zgłoś