madziara41 22.08.09, 11:05 ubezpieczyć wyjazd...córka wybiera się do Słowacji - ma 17 lat...jedzie na tydzień pod namioty, prywatnie z ekipą...warto wydać pieniądze na ubezpieczenie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Czy warto... IP: *.jjs-isp.pl 22.08.09, 11:53 Czy warto wydac pieniadze na ubezpieczenie wlasnego dziecka ? Ja bym na takich rzeczach nie oszczedzala,a zwlaszcza jezeli dotyczy to mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Czy warto... 22.08.09, 12:46 no wiesz nie zadawaj glupich pytan - 17 lat, jedzie pod namioty, z ekipa, do Slowacji... ze ty sie w ogole nie boisz je puscic?! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Czy warto... 22.08.09, 12:55 Bać to się może i co z tego? Całe życie będzie się bała o córkę, nawet, gdy ta będzie miała lat 30. Pierwszy raz pojechałam sama pod namioty ze znajomymi gdy miałam 17 lat. Swój rozum miałam, odpowiednie wychowanie zrobiło swoje. Zakazy niczego nie zmienią... Nie wiem, czy bym ubezpieczyła, bo w sumie zarówno tam jak i tu może się coś stać. Nie ubezpieczam się sama. Jeśli "tfu tfu" cokolwiek to i tak ma opiekę w ramach NFZ. Co innego, jeśli wybywa się tam, gdzie NFZ nie pokrywa kosztów leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara41 Re: Czy warto... 22.08.09, 13:23 Dzięki za taką odpowiedź minniemouse ... czekałam na taką reakcję. Córka już była w Słowacji-oczywiście że ją ubezpieczyłam w PZU - ale była sytuacja, że chciała sobie jeszcze o tydzień przedłużyć pobyt, ubezpieczenie kończyło się w niedzielę 16 sierpnia, (a powiedziała mi o tym w sobotę)wiedziałam, ze idąc w poniedziałek do PZU, nie zrobią mi ciągłości (będzie dwa dni przerwy-takie są procedury). Więc dzwoniłam do niej prosząc, żeby z chłopakiem ubezpieczyli się w orange na te dwa dni 17 i 18 sierpień. Wiedziałam, że młodzież podchodzi do tego na "luzie" i po kolejnych moich telefonach, nakrzyczałam na nią, że mają to potraktować na poważnie...nie chce mi się nawet pisać już..po przyjeździe córka stwierdziła że wariowałam z tymi telefonami o ubezpieczenie...szkoda gadać...pisząc tutaj na forum chcę jej udowodnić że człowiek z rozumem tak nie postępuje...dam jej to przeczytać...może coś do niej dojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Czy warto... 22.08.09, 20:52 > Dzięki za taką odpowiedź minniemouse ... czekałam na taką reakcję. Córka już > była w Słowacji-oczywiście że ją ubezpieczyłam w PZU Swoją drogą mogłaś od razu napisać, że sytuacja już miała miejsce. Na początku sugerowałaś, że córka jedzie dopiero. Możliwe, że się czepiam, ale pozostał mi niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara41 Re: Czy warto... 22.08.09, 21:44 szachula30 napisała: > > Dzięki za taką odpowiedź minniemouse ... czekałam na taką reakcję. > Córka już > > była w Słowacji-oczywiście że ją ubezpieczyłam w PZU > > Swoją drogą mogłaś od razu napisać, że sytuacja już miała miejsce. Na > początku sugerowałaś, że córka jedzie dopiero. Możliwe, że się > czepiam, ale pozostał mi niesmak. chciałam sprowokować taką odpowiedź jak napisała minniemouse , żeby się przekonała córka, czytając to, że do tych spraw nie tylko ja tak podchodzę, bo moja Madzia uważa że jestem "nawiedzona" że tak bardzo przeżywałam i naciskałam żeby się ubezpieczyli.... Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Czy warto... 22.08.09, 20:39 Ubezpiecz oczywiście, przecież to grosze. Ja wyjeżdżałam w kwietniu na 3 tygodnie do Francji i ubezpieczenie kosztowało coś około 40zł. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Czy warto... 22.08.09, 23:28 po przyjeździe córka stwierdziła że wariowałam z tymi telefonami o ubezpieczenie...szkoda gadać...pisząc tutaj na forum chcę jej udowodnić że człowiek z rozumem tak nie postępuje...dam jej to przeczytać...może coś do niej dojdzie... jak sie ma 17 lat to sie mysli ze jest sie niezniszczalnym a my starzy nie mamy nic lepszego do roboty tylko wszem i wobec snuc ponure wizje. ZAWSZE lepiej zaplacic pare groszy na marne na wszelki wypadek niz potem zalowac ze sie tego nie zrobilo. oczywscie ze mialas racje! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś